Διαμόρφωση φοιτητικής κατοικίας

Από τον Θεοφάνη Ρούσσο - Φοιτητή του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού αντικειμένων (ΑΤΕΙ Αθηνών)

Project στα πλαίσια του μαθήματος Design (διαμόρφωση εσωτερικών χώρων)

Τα δεδομένα

Τα δεδομένα για το συγκεκριμένο project ήταν ο χώρος συνολικής επιφάνειας 42τμ. και οι χρήστες για τους οποίους προορίζεται. Το ζητούμενο του μαθήματος ήταν ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση ενός χώρου προκειμένου να φιλοξενήσει δύο φοιτητές αρχιτεκτονικής. Οι επιμέρους χώροι που απαιτούνταν ήταν κρεβατοκάμαρα, καθιστικό, κουζίνα, χώρος εργασίας και wc.

Η πρόταση

Η κάτοψη χωρίστηκε κάθετα σε δύο ζώνες (ημέρας και νύχτας). Έτσι οι χώροι που θέλουμε να είναι πιο ήσυχοι ομαδοποιήθηκαν και διαχωρίστηκαν από τους χώρους που χρησιμοποιούμε την ημέρα και προκαλούν περισσότερη φασαρία.

Ο διαχωρισμός της κάτοψης σε ζώνη ημέρας και νύχτας

Η κάτοψη

Το καθιστικό και η κουζίνα είναι ενιαίοι και χωρίζονται από έναν πάγκο πρωινού, που λειτουργεί και ως τραπεζαρία. Ο χώρος εργασίας βρίσκεται σε συνέχεια του καθιστικού, αλλά ξεχωρίζει από αυτόν.

Άποψη προς την κουζίνα

Άποψη προς το καθιστικό

Τέλος, το υπνοδωμάτιο και το wc έχουν αποκοπεί από το σύνολο του χώρου και αυτό γιατί ήθελα να κρατήσω την ιδιωτικότητα αυτών των χώρων.

Το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι το εμφανές μπετόν στο ταβάνι και στον κεντρικό τοίχο του σπιτιού. Δίνει ένα μοντέρνο βιομηχανικό στυλ, χωρίς όμως να χάνεται η φρεσκάδα και η φωτεινότητα που χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι, αφού οι υπόλοιποι τοίχοι έχουν διατηρηθεί λευκοί. Η επίπλωση είναι λιτή ώστε να μην βαραίνει το χώρο, αλλά να του δίνει την απαραίτητη άνεση που χρειάζονται δύο φοιτητές.

Ο χώρος εργασίας των φοιτητών

Το κείμενο, τα σχέδια και οι εικόνες ανήκουν στον Θεοφάνη Ρούσσο.

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να ενοικιάσετε εύκολα ένα σπίτι σε φοιτητές Τι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να ενοικιάσετε εύκολα ένα σπίτι σε φοιτητές

    Θέλετε να ενοικιάσετε το διαμέρισμά σας σε φοιτητές; Σκοπεύετε να το ανακαινίσετε για να γίνει πιο δελεαστικό; Αν ναι, τότε διαβάστε τι πρέπει να διαθέτει το ιδανικό φοιτητικό σπίτι.

    Το προφίλ του φοιτητή

    Τυπικά, οι φοιτητές θεωρούνται ότι αποτελούν νεαρά άτομα, που δεν έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, που προσαρμόζονται εύκολα στις μετακινήσεις και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Αν και αυτή η περιγραφή, είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ακριβής, ωστόσο υπάρχουν πολλοί φοιτητές που διαφοροποιούνται από το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως για παράδειγμα φοιτητές άνω των 30 ετών ή ακόμη και άνω των 40 ή 50 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές με οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ. Οι φοιτητές που σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και συνήθως έχουν ανάγκη για ένα πιο ήσυχο χώρο μελέτης και διαβίωσης.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved