Τι χρώμα να βάψω το ενιαίο καθιστικό μου;

Τι χρώμα να βάψω το ενιαίο καθιστικό μου; @decobook.gr

Ερώτηση αναγνώστριας

“Κάνω ανακαίνιση στην κουζίνα μου και χρειάζομαι τη συμβουλή σας. Πρόκειται για ενιαίο χώρο καθιστικού- κουζίνας με δύο γωνίες καθιστικού. Στον τοίχο δεξιά της εισόδου του διαμερίσματος υπάρχει κατασκευή με γυψοσανίδα αντί του κλασικού σύνθετου. Ο τοίχος του τζακιού είναι επενδυμένος με διακοσμητική πέτρα σε μπεζ απόχρωση και στο δάπεδο υπάρχει πλακάκι σε χρώμα μπεζ- κεραμιδί. Έχω δύο καθιστικά στο χώρο, οι καναπέδες είναι καφέ όπως και η τραπεζαρία με τις καρέκλες. Σκέπτομαι να διαλέξω ντουλάπια κουζίνας σε κερασιά. Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου για να συνδυάζεται με τα υπόλοιπα στοιχεία που σας περιέγραψα;” Χριστίνα

Η άποψη μας

Μελετώντας τις φωτογραφίες που στείλατε αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο χώρο με αρκετό φυσικό φως, καθώς υπάρχει μία μπαλκονόπορτα και τρία παράθυρα στις γωνιές που προεξέχουν του κεντρικού χώρου. τα τρία ορατά δοκάρια ορίζουν κατά κάποιο τρόπο τις επιμέρους περιοχές. Η κατασκευή γυψοσανίδας με τις εσοχές που φιλοξενούν διακοσμητικά αντικείμενα και αγαπημένες φωτογραφίες προσδίδει ενδιαφέρον και οικειότητα στο χώρο. Το χρωματικό σχήμα των στοιχείων του καθιστικού αναδίδει αίσθηση θαλπωρής και ευχάριστης διαμονής και υπαγορεύει τις επιλογές για την ανανέωση που προγραμματίζετε.

Αρχικά αναφέρουμε για τα ντουλάπια κουζίνας. Η απόχρωση κερασιάς που σκέπτεστε, είτε σε ξύλο είτε σε πάνελ, είναι ένα ζεστό κοκκινωπό χρώμα με καστανωπή χροιά που αιχμαλωτίζει το μάτι και γοητεύει ενοίκους και επισκέπτες του χώρου. Η κερασιά αποτελεί μία διαχρονική επιλογή, καθιστά έντονη την παρουσία της στο χώρο και του προσδίδει άνεση, φιλικότητα και προσωπικότητα.

Για την οροφή όλου του χώρου προτείνουμε την απόχρωση Jasmine White, μια πολύ ωραία off white απόχρωση που θυμίζει κρέμα τραγανή και θερμή. Τονίζει το ύψος του χώρου και αναδεικνύει τους τοίχους. Αντανακλά το φυσικό φως αυξάνοντας τη φωτεινότητα του χώρου.

Για τους τοίχους προτείνουμε δύο αποχρώσεις. Η προεξοχή στην οποία χωροθετείται η τραπεζαρία και βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του διαμερίσματος μπορεί να αναδειχθεί το κεντρικό σημείο του χώρου, καθώς το αντικρίζει κάποιος με την είσοδο του στο διαμέρισμα. Η επιλογή αυτή ενισχύεται με την αμεσότητα της περιοχής με το σημείο του τζακιού και τον τοίχο με τη διακοσμητική επένδυση πίσω του. Για τους τοίχους της γωνιάς αυτής προτείνουμε την απόχρωση Cranberry Crunch, μια ζωντανή, δυνατή απόχρωση του κόκκινου γεμάτη ενέργεια και λάμψη, που θα προσθέσει ζεστασιά και δυναμισμό στο χώρο. Πινελιές αυτής της τόσο ζωτικής απόχρωσης προτείνουμε στις εσοχές της κατασκευής από γυψοσανίδα, καθώς θα διαμορφώσουν το τέλειο υπόβαθρο για να αναδειχθούν τα διακοσμητικά στοιχεία που φιλοξενούν.

Για τους υπόλοιπους τοίχους και τα δοκάρια προτείνουμε την απόχρωση Soft Maplewood 5, που θυμίζει την απόχρωση του φυσικού ξύλου και αναδίδει κομψότητα, είναι ιδανική ως ελκυστική βασική απόχρωση του χώρου, αλλά και ως συμπληρωματική της έντονης απόχρωσης του κεντρικού σημείο, αναδεικνύοντας όλα τα στοιχεία του χώρου. Τέλος για τα πορτάκια της σύνθεσης από γυψοσανίδα προτείνουμε την απόχρωση της κερασιάς για να αποτελέσουν ένα σύνολο με τα ντουλάπια της κουζίνας.

living room new color chart

@decobook.gr

Με τις παρεμβάσεις αυτές ο χώρος αποκτά νέα όψη ανανέωσης, δυναμισμού και κομψότητας, αλλά και ζεστασιάς και οικειότητας που είναι το ζητούμενο και προσκαλεί όλους να περάσουν ευχάριστες ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Η κατά καιρούς ανανέωση του χώρου διαβίωσης είναι ευεργετική για τη διάθεση και τη δημιουργικότητα μας.

Οικονομικά πακέτα για ανακαίνιση κουζίνας και γενικότερα κατοικίας προσφέρει η εταιρία Fouskas Construction, καθώς διαθέτει έμπειρο προσωπικό στον τομέα της μελέτης αλλά και της κατασκευής.

Fouskas Construction logo new www.anakainisispitiou.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved