Τι πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να ενοικιάσετε εύκολα ένα σπίτι σε φοιτητές

Θέλετε να ενοικιάσετε το διαμέρισμά σας σε φοιτητές; Σκοπεύετε να το ανακαινίσετε για να γίνει πιο δελεαστικό; Αν ναι, τότε διαβάστε τι πρέπει να διαθέτει το ιδανικό φοιτητικό σπίτι.

Το προφίλ του φοιτητή

Τυπικά, οι φοιτητές θεωρούνται ότι αποτελούν νεαρά άτομα, που δεν έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, που προσαρμόζονται εύκολα στις μετακινήσεις και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Αν και αυτή η περιγραφή, είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ακριβής, ωστόσο υπάρχουν πολλοί φοιτητές που διαφοροποιούνται από το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως για παράδειγμα φοιτητές άνω των 30 ετών ή ακόμη και άνω των 40 ή 50 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές με οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ. Οι φοιτητές που σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και συνήθως έχουν ανάγκη για ένα πιο ήσυχο χώρο μελέτης και διαβίωσης.

Τα συνήθη χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τη φοιτητική κατοικία από την κοινή κατοικία και που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανακαίνιση διαμερίσματος είναι τα ακόλουθα:

-Το φοιτητικό διαμέρισμα θα πρέπει να διαθέτει ένα κατάλληλο χώρο για μελέτη, αν είναι δυνατόν με φυσικό φωτισμό και ησυχία.

-Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από κοινωνική συναναστροφή. Για αυτό το λόγο στο διαμέρισμα καλό είναι να διαμορφωθεί ένα χώρος, ένα μικρό καθιστικό δηλαδή, που θα προσφέρει δυνατότητες συζήτησης και συναναστροφής με άλλα άτομα.

-Σε περίπτωση που το διαμέρισμα προσφέρεται για συγκατοίκηση, δηλαδή σε αυτό θα συγκατοικήσουν δύο ή ακόμη και τρεις φοιτητές, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι κάθε ενοικιαστής θα διαθέτει τον δικό του προσωπικό χώρο. Ο συγκεκριμένος χώρος, δηλαδή το δωμάτιο του κάθε ενοικιαστή, θα πρέπει να προσφέρει ικανοποιητική ιδιωτικότητα και ασφάλεια στον φοιτητή, έτσι ώστε ο φοιτητής να μπορεί να απομονωθεί όποτε το επιθυμεί. Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι από όλους τους ενοικιαστές.  

-Σε περίπτωση ανακαίνισης επιλέξτε ανθεκτικά υλικά που καθαρίζονται εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα που θα πρέπει να είναι απλά στο σχεδιασμό τους, λειτουργικά και ανθεκτικά. 

Όσον αφορά στα κριτήρια με βάση τα οποία οι φοιτητές επιλέγουν ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

-Η τιμή του ενοικίου σε σχέση με τις παροχές και το μέγεθος του διαμερίσματος.

-Η εγγύτητα με το πανεπιστήμιο, αλλά και η εγγύτητα με το κέντρο της πόλης και τις περιοχές που κατοικούν οι φίλοι.

-Ο εξοπλισμός και η επίπλωση του διαμερίσματος. Γενικά οι φοιτητές επιλέγουν επιπλωμένα διαμερίσματα. 

-Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου.

-Οι εγκαταστάσεις που προσφέρουν άνετη διαβίωση- θέρμανση, φωτισμός, ζεστό νερό και καθαροί κοινόχρηστοι χώροι.

-Τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος, όπως η θέα, ο φυσικός φωτισμός, ο καλός σχεδιασμός, τα ευρύχωρα δωμάτια.

-Σε περίπτωση που το διαμέρισμα, παρέχεται για συγκατοίκηση σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος των υπνοδωματίων.

-Η ασφάλεια τόσο στην πολυκατοικία όσο και στην ευρύτερη γειτονιά.

-Επιπλεόν εξοπλισμός και παροχές όπως δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό και ειδικότερα στην κουζίνα σημειώνεται ότι παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση από τους νέους ανθρώπους να ετοιμάζουν μόνοι τους φαγητό, αποφεύγοντας το φαστ φουντ. Αν λοιπόν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να το κάνετε πιο ελκυστικό σε ενοικιαστές- φοιτητές τότε φροντίστε ο χώρος της κουζίνας να είναι σε καλή κατάσταση και να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή ψυγείο, κουζίνα με εστίες μαγειρικής και φούρνο και απορροφητήρα.

Για προσφορά ανακαίνισης απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρεία ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα που δραστηριοποιείται στην Αθήνα, καθώς και σε άλλες περιοχές.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Διαμόρφωση φοιτητικής κατοικίας Διαμόρφωση φοιτητικής κατοικίας

    Από τον Θεοφάνη Ρούσσο - Φοιτητή του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού αντικειμένων (ΑΤΕΙ Αθηνών)

    Project στα πλαίσια του μαθήματος Design (διαμόρφωση εσωτερικών χώρων)

    Τα δεδομένα

    Τα δεδομένα για το συγκεκριμένο project ήταν ο χώρος συνολικής επιφάνειας 42τμ. και οι χρήστες για τους οποίους προορίζεται. Το ζητούμενο του μαθήματος ήταν ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση ενός χώρου προκειμένου να φιλοξενήσει δύο φοιτητές αρχιτεκτονικής. Οι επιμέρους χώροι που απαιτούνταν ήταν κρεβατοκάμαρα, καθιστικό, κουζίνα, χώρος εργασίας και wc.

    Η πρόταση

    Η κάτοψη χωρίστηκε κάθετα σε δύο ζώνες (ημέρας και νύχτας). Έτσι οι χώροι που θέλουμε να είναι πιο ήσυχοι ομαδοποιήθηκαν και διαχωρίστηκαν από τους χώρους που χρησιμοποιούμε την ημέρα και προκαλούν περισσότερη φασαρία.

    Ο διαχωρισμός της κάτοψης σε ζώνη ημέρας και νύχτας

    Η κάτοψη

    Το καθιστικό και η κουζίνα είναι ενιαίοι και χωρίζονται από έναν πάγκο πρωινού, που λειτουργεί και ως τραπεζαρία. Ο χώρος εργασίας βρίσκεται σε συνέχεια του καθιστικού, αλλά ξεχωρίζει από αυτόν.

    Άποψη προς την κουζίνα

    Άποψη προς το καθιστικό

    Τέλος, το υπνοδωμάτιο και το wc έχουν αποκοπεί από το σύνολο του χώρου και αυτό γιατί ήθελα να κρατήσω την ιδιωτικότητα αυτών των χώρων.

    Το κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι το εμφανές μπετόν στο ταβάνι και στον κεντρικό τοίχο του σπιτιού. Δίνει ένα μοντέρνο βιομηχανικό στυλ, χωρίς όμως να χάνεται η φρεσκάδα και η φωτεινότητα που χρειάζεται ένα φοιτητικό σπίτι, αφού οι υπόλοιποι τοίχοι έχουν διατηρηθεί λευκοί. Η επίπλωση είναι λιτή ώστε να μην βαραίνει το χώρο, αλλά να του δίνει την απαραίτητη άνεση που χρειάζονται δύο φοιτητές.

    Ο χώρος εργασίας των φοιτητών

    Το κείμενο, τα σχέδια και οι εικόνες ανήκουν στον Θεοφάνη Ρούσσο.

    e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Το φοιτητικό διαμέρισμα Το φοιτητικό διαμέρισμα

    Το φοιτητικό διαμέρισμα

    www.vintagepads.com/denton/index.aspx 

    Εύκολες και οικονομικές ιδέες για να δημιουργήσετε ένα χαρούμενο, ζωντανό χώρο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved