Τί ύφασμα πολυθρόνας να επιλέξω αν έχω μπλε βελούδινο καναπέ σε νεοκλασικό στιλ;

Ερώτηση αναγνώστριας: Καλησπέρα έχουμε μπλε βελούδινο γωνιακό καναπέ (νεοκλασσικο σπίτι) και θα ήθελα να μου πείτε με τι πολυθρόνα να το συνδυάσω. Τι χρώμα;

Ευχαριστώ

Η απάντησή μας: Καταρχάς το στιλ του σπιτιού σας, προδιαγράφει αρκετά τις επιλογές, τόσο στο είδος των επίπλων όσο και στα χρώματα. Η διακόσμηση και η ανακαίνιση ενός σπιτιού καθορίζεται σημαντικά από το στιλ που θέλετε να δημιουργήσετε (μίνιμαλ, κλασικό, μοντέρνο κτλ).

Όσον αφορά στον τύπο του επίπλου, θα πρέπει ασφαλώς να βρείτε μια πολυθρόνα σε νεοκλασικό στιλ. Προσοχή όμως. Νεοκλασικό στιλ δεν σημαίνει βαρύ και φορτωμένο σχέδιο αλλά αντίθετα ανάλαφρο.

Το ύφασμα

1η επιλογή: Η πιο εύκολη λύση (και ίσως και η πιο εφαρμόσιμή) είναι να αναζητήσετε ένα βελούδινο ύφασμα για την πολυθρόνα σε κάποια από τις δεκάδες μπλε αποχρώσεις. Δεν είναι απαραίτητο να βρείτε την ίδια ακριβώς μπλε απόχρωση που έχει ο καναπές αλλά μπορείτε να βρείτε μια παρεμφερή απόχρωση.

Το μπλέ είναι ένα ψυχρό χρώμα που όπως και το πράσινο συνιστάται συχνά από τους διακοσμητές για τον εσωτερικό χώρο: τόσο στους τοίχους όσο και στα υφάσματα. Το μπλε επίσης θεωρείτε ένα χρώμα που σχετίζεται με το κύρος και την εξουσία και για αυτό συνιστάται σε επαγγελματικούς χώρους όπως σε δικηγορικά γραφεία, λογιστικά γραφεία κτλ

2η επιλογή: Μια λύση αρκετά πιο μοντέρνα και περισσότερο επαγγελματική είναι να αναζητήσετε ένα ύφασμα με μπλέ αποχρώσεις που να έχει όμως και κάποιο μοτίβο. Να μην είναι δηλαδή ένα μονόχρωμα μπλε ύφασμα, αλλά ένα ύφασμα με σχέδιο σε μπλε αποχρώσεις.

Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε ένα ύφασμα φλοραλ σε μπλε/ γαλάζιες αποχρώσεις είναι ένα γεωμετρικό μοτίβο στις ίδιες αποχρώσεις.

Το φλοράλ σχέδιο θα κάνει τον καναπέ πολύ πιο ανάλαφρο διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονικότητα και την επισημότητα του νεοκλασικού στιλ διακόσμησης.

Tip: Αν θέλετε να ταιριάξετε τον καναπέ με την πολυθρόνα, μπορείτε να φτιάξετε μερικά μαξιλάρια με το νέο ύφασμα της πολυθρόνας για να διακοσμήσετε τον μεγάλο καναπέ. Ούτως η άλλως, οι διακοσμητές συνιστούν τη χρήση τριών ή τεσσάρων μαξιλαριών σε ένα καναπέ από διάφορα υφάσματα.

Για οικονομική ανακαίνιση αλλά και για τεχνικές συμβουλές επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Το γραφείο ανακαινίσεων του Ιωάννη Φούσκα διαθέτει ήδη ένα τεράστιο portfolio με ανακαινίσεις διαμερισμάτων, καταστημάτων και ξενοδοχείων.  

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr


Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved