Τι χρώμα τραπεζαρία κουζίνας να επιλέξω;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το τι χρώμα τραπεζαρία κουζίνας (τραπέζι+καρέκλες) να αγοράσω. Κουζίνα και καθιστικό είναι ενιαίος χώρος. Ο καναπές του σαλονιού είναι γωνιακός σε χρώμα γκρι. Οι τοίχοι σε γκρι λιλά πολύ απαλό. Στην κουζίνα τα ντουλάπια είναι ξύλινα σε ξύλο κερασιάς, τα πλακάκια εκρού κι ο τοίχος της κουζίνας κίτρινος. Υπάρχει κι ένα τζάκι σε χρώμα εκρού-μπεζ. Ταιριάζει τραπεζαρία σε χρώμα γκρι; Ξέρω ότι με το κίτρινο του τοίχου ταιριάζει το γκρι, αλλά με τα ντουλάπια; Μήπως θα έδενε καλύτερα με το χώρο τραπεζαρία σε ανάλογο χρώμα με τα ντουλάπια; Επισυνάπτω φωτογραφία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.” Όλγα

 Η άποψη μας

Μετά από μελέτη της περιγραφής του χρωματικού σχήματος του χώρου σας και της φωτογραφίας που επισυνάψατε επισημαίνουμε τα εξής:

Ο χώρος έχει σύγχρονο ύφος με κλασικές επιλογές όσον αφορά στο χρωματικό σχήμα που δίνει μία ζεστή, ευχάριστη αίσθηση διαμονής μέσα σε αυτόν. Σε ένα τέτοιο χώρο μπορούν να ενσωματωθούν πολλές επιλογές όσον αφορά στην τραπεζαρία της κουζίνας. Για παράδειγμα, μία τραπεζαρία με τραπέζι στο χρώμα της κερασιάς, όπως είναι τα ντουλάπια της κουζίνας, ενισχύει το κλασικό ύφος του χώρου και ενοποιεί την επίπλωση της κουζίνας (ντουλάπια με τραπεζαρία). 

kouzina01

Στην περίπτωση αυτή οι καρέκλες μπορούν να είναι είτε εξ ολοκλήρου από ξύλο κερασιάς, είτε να έχουν κάθισμα ταπετσαρισμένο με ύφασμα σε κάποια off-white απόχρωση προς το γκρι. Οι ταπετσαρισμένες καρέκλες βέβαια δίνουν ένα περισσότερο επίσημο τόνο στο χώρο, από τις ξύλινες που δίνουν ένα πιο casual ύφος. 

Ωστόσο, και ένα σετ τραπεζαρίας σε γκρι χρώμα μπορεί άνετα να ενσωματωθεί στο χώρο, καθώς δίνει μια πιο μοντέρνα εκδοχή με την  χρωματική του αντίθεση με τα ντουλάπια κουζίνας. Η επιλογή αυτή προσδίδει ένα ενδιαφέρον στο χώρο.

kouzina02

Βεβαιωθείτε ότι θα επιλέξετε το σωστό σχήμα και μέγεθος τραπεζιού και καρεκλών που ταιριάζει στο χώρο και στον αριθμό των εξυπηρετούμενων ατόμων. Επειδή η θέση της τραπεζαρίας βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας θα πρέπει ο ελεύθερος χώρος περιμετρικά του τραπεζιού να επιτρέπει άνετη κυκλοφορία ειδικά μπροστά από τον πάγκο της κουζίνας για ανεμπόδιστη προετοιμασία του φαγητού. Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος, σχήμα και υλικό, το τραπέζι της κουζίνας σας θα αποτελεί το επίκεντρο του για πολλά χρόνια.

Οποιαδήποτε επέμβαση στα δομικά στοιχεί ή στην επίπλωση της κουζίνας αντιστοιχεί σε ανακαίνιση κουζίνας μικρής ή μεγάλης έκτασης, καθώς ανανεώνεται ο χώρος και αποκτά νέο ύφος και ατμόσφαιρα. Η χωροθέτηση της νέας τραπεζαρίας στην κουζίνα μπορεί να συνδυαστεί με νέο κρεμαστό φωτιστικό πάνω από το τραπέζι και ενδεχόμενα επιλογή νέας κουρτίνας στο κούφωμα. Επιπρόσθετα μπορούν να επιλεγούν διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ αντίστοιχου ύφους. Η ανανέωση αυτή οδηγεί σε ευχάριστη αίσθηση στο χώρο της κουζίνας που είναι χώρος πολυσύχναστος και πολυχρησιμοποιούμενος, που συγκεντρώνει οικογένεια και φίλους για γεύματα και χαλαρή συζήτηση.


Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα αναλαμβάνει με έμπειρα συνεργεία την ανακαίνιση κουζίνας, αλλά και ανακαίνιση κατοικίας με οικονομικές προσφορές.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

STYLING & DESIGN

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved