Μεταμορφώστε το παιδικό δωμάτιο με τη βοήθεια της tesa

Δημιουργήστε μόνοι σας ένα ονειρικό κόσμο στο παιδικό υπνοδωμάτιο με παραστάσεις ή γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα. Οι χαρτοταινίες – ταινίες μασκαρίσματος διευκολύνουν απόλυτα την προσπάθεια σας.. Οι DIY λύσεις προσφέρουν μοναδικότητα στο δωμάτιο και διασκεδαστική ενασχόληση.

Αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και οι ιδέες θα πλημμυρίσουν το μυαλό και θα οδηγήσουν το χέρι στη δημιουργία συνθέσεων με προσωπική σφραγίδα. Ιδανικά μπορείτε να συνεργαστείτε με τα παιδιά και να περάσετε ευχάριστες ώρες συζητώντας τις επιλογές  και εφαρμόζοντας τις στους τοίχους. Η δημιουργία διαγραμμίσεων και εντυπωσιακών μοτίβων είναι εύκολη διαδικασία. Χρησιμοποιείστε τις ταινίες μασκαρίσματος της tesa για να αναδείξετε ένα ή περισσότερους τοίχους και να προσδώσετε χαρακτήρα στο παιδικό υπνοδωμάτιο.

Παρακάτω περιγράφουμε τα βήματα για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. 

Αρχικά επιβεβαιώνουμε ότι ο τοίχος είναι καθαρός για να έχουμε σωστή εφαρμογή του χρώματος. Σε αντίθετη περίπτωση ο τοίχος καθαρίζεται με σφουγγάρι με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό και στεγνώνεται. Στη συνέχεια τοποθετούμε το νάυλον προστασίας στο δάπεδο κάτω από τον τοίχο ή τους τοίχους που πρόκειται να δημιουργήσουμε το σχέδιο. Το κάλυμμα θα αποτρέψει ανεπιθύμητες σταγόνες ή πινελιές στο δάπεδο. Έπειτα τοποθετούμε την ταινία μασκαρίσματος στις γωνίες με τους γειτονικούς τοίχους, την οροφή (στη γύψινη διακόσμηση) και στο σοβατεπί για να εξασφαλίσουμε την προστασία τους από την επέμβαση μας στον επιλεγμένο τοίχο. Πρέπει να επιλέξουμε την κατάλληλη χαρτοταινία μασκαρίσματος για να επιτύχουμε άψογες άκρες βαφής ή στην περίπτωση που το σχέδιο που θέλουμε να δημιουργήσουμε στον τοίχο έχει αιχμηρές άκρες επιλέγουμε την ανάλογη χαρτοταινία από τις διαθέσιμες της εταιρίας. Συνεχίζουμε με τη σχεδίαση της σύνθεσης ή των μοτίβων (ρίγες, καρώ, τρίγωνα, ζικ-ζακ) με τη βοήθεια  μολυβιού και χάρακα με αλφάδι (αν θέλουμε να σχεδιάσουμε οριζόντιες ή κάθετες ρίγες). Με το μολύβι σημαδεύουμε ενδεικτικά και συμπληρώνουμε το σχέδιο με τη χαρτοταινία. Πιέζουμε με τα δάκτυλα την ταινία, ώστε να εφαρμόσει απόλυτα στα άκρα για να αποτρέψει τη διαρροή χρώματος σε γειτονικά σημεία. Αφήνουμε περίσσεια ταινίας στα άκρα για την ευκολότερη αφαίρεση της. προχωρούμε στο βάψιμο των επιλεγμένων περιοχών για τη δημιουργία της σύνθεσης στον τοίχο. Αφαιρούμε απαλά την ταινία μασκαρίσματος από τον τοίχο μέσα στο χρονικό περιθώριο που δηλώνεται στη συσκευασία για να μη μείνουν κατάλοιπα της ταινίας στον τοίχο. 

Η σωστή επιλογή χρωματικού σχήματος για τη σύνθεση των γεωμετρικών μοτίβων ή της τοιχογραφίας θα αποδώσει καλύτερα την ιδέα. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα χρώμα σε δύο τόνους για πιο διακριτικό αποτέλεσμα ή χρώματα που κάνουν αντίθεση για τολμηρότερο αποτέλεσμα.

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved