Διακόσμηση από ανακυκλώσιμα αντικείμενα

Photo by Bonnie Kittle on Unsplash

Έχετε παλιά, καθημερινά αντικείμενα στο σπίτι και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Μήπως έχετε μαζέψει συσκευασίες όπως χάρτινα κουτιά, γυάλινα βάζα και μεταλλικά δοχεία από κονσέρβες; Αν ναι, τότε δείτε μερικές ιδέες ανακύκλωσης και επανάχρησης παλιών και άχρηστων αντικειμένων με σκοπό την ανανέωση και την ανακαίνιση της διακόσμησης του σπιτιού σας.

Επαναχρησιμοποιήστε τα παλιά παντζούρια.

Τα παράθυρά και τα ξύλινα παντζούρια των παλιών σπιτιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Μια ιδέα είναι να τα τρίψετε, ώστε να φύγει το υφιστάμενο βερνίκι και να τα ξαναβάψετε με ένα φρέσκο, και νεανικό χρώμα. Αν είστε ερασιτέχνης τότε τα χρώματα κιμωλίας είναι ιδανικά για οικονομική ανακαίνιση, καθώς εφαρμόζουν πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζονται αστάρι. Τα παντζούρια χρησιμοποιούνται συνήθως ως βάση πάνω στην οποία κρεμιούνται φωτογραφίες, γλαστράκια, μικρά διακοσμητικά, κοσμήματα, κάδρα κ.ά.

Τα γυάλινα βάζα.

Οι συσκευασίες αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι των απορριμμάτων και θα πρέπει να ανακυκλώνονται ή να επαναχρησιμοποιούνται. Πολλά προϊόντα διατίθενται σε γυάλινες συσκευασίες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε όμορφα διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα όπως μολυβοθήκες, μικρά βάζα ή ακόμη και ένα εντυπωσιακό φωτιστικό.

Τα διαφανή πλαστικά μπουκάλια.

Τα μεγάλα διαφανή πλαστικά μπουκάλια των αναψυκτικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε μικρά θερμοκήπια, μέσα στα οποία θα βλαστήσουν μικρά φυτά και λουλούδια. Για να φτιάξετε αυτά τα μικρά θερμοκήπια, θα πρέπει να κόψετε τον πάτο του πλαστικού μπουκαλιού και να το βυθίσετε ελαφρά μέσα στο χώμα μιας γλάστρας. Στο εσωτερικό, θα μπορέσει να βλαστήσει σε ένα ζεστό και προφυλαγμένο περιβάλλον το φυτό.

Οι μικρές ξύλινες παλέτες των μπακάλικων.

Ένα αντικείμενο που μπορείτε να μαζέψετε έξω από μπακάλικα και σούπερ μάρκετ είναι οι μικρές ξύλινες παλέτες των φρούτων και των λαχανικών. Με τις παλέτες μπορείτε να φτιάξετε όμορφα ράφια για μικρά και ελαφριά αντικείμενα   

Τα παλιά συρτάρια.

Τα παλιά συρτάρια των ξύλινων επίπλων μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως ράφια. Θα πρέπει βέβαια να τα καθαρίσετε και ενδεχόμενα αν τα ξανά βάψετε. Μια εύκολη ιδέα είναι να κολλήσετε μια ταπετσαρία με vintage μοτίβο στον εσωτερικό πάτο των συρταριών. Τα συρτάρια είναι πιο ανθεκτικά από τις ξύλινες παλέτες των φρούτων και μπορούν να αντέξουν το βάρος ακόμη και βιβλίων.

bernard hermant 657000 unsplash

Τα μεταλλικά δοχεία από κονσέρβες.

Τα μεταλλικά δοχεία και τα τενεκεδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε μολυβοθήκες ή μικρές γλάστρες. Με την τεχνική του decoupage, μπορείτε να επεξεργαστείτε την εξωτερική τους επιφάνεια κολλώντας ποικίλα υλικά, όπως χαρτί, δαντέλες, κλωστές, νήματα κτλ.   

Για ιδέες διακόσμησης και συμβουλές ανακαίνισης σπιτιών, επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχείων επισκεφτείτε και το blog της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα.

 Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved