Ανακαίνιση / επισκευή / ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η ανακαίνιση με ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια να εξοικονομήσει χρήματα. Η κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας αναλαμβάνει ανακαινίσεις χώρων αλλά και μελέτες θεμομόνωσης / θερμοπρόσοψης. Επιλέξτε την προσφορά ανακαίνισης που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Η συντήρηση και η επισκευή των κτιρίων και των διαμερισμάτων αποτελούν απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση της αντοχής τους και την εξασφάλιση της παράτασης του χρόνου ζωής τους. Συγχρόνως το υψηλό κόστος αγοράς νέου διαμερίσματος σε συνδυασμό με το χαμηλό εισόδημα και τον περιορισμό των στεγαστικών δανείων οδηγούν τους ιδιοκτήτες στην ανακαίνιση των παλαιών διαμερισμάτων τους, για πώληση ή ενοικίαση σε καλύτερες τιμές ή ακόμη για καλύτερη διαβίωση μέσα σ’ αυτά. Επιτακτική επίσης προβάλλει η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, καθώς τα παλαιά ενεργοβόρα κτίρια και κατοικίες απαιτούν μεγάλο κόστος χρήσης.

Το μέγεθος της ανακαίνισης εξαρτάται από τις ανάγκες, την επιθυμία και την οικονομική δυνατότητα του ιδιοκτήτη. Σε περιπτώσεις ολικής ανακαίνισης υπάρχει δυνατότητα λειτουργικής αναβάθμισης, δηλ. νέας διαρρύθμισης του χώρου σύμφωνα με το σύγχρονο τρόπο διαβίωσης και αισθητικής αναβάθμισης, καθώς και επιλογής καινοτόμων δομικών υλικών.

Επισκευές

Εξετάζεται και εκτιμάται η κάθε περίπτωση και επιλέγεται η κατάλληλη λύση.

Αν παρατηρηθούν βλάβες στο σκυρόδεμα, είναι απαραίτητο να εντοπιστούν τα αίτια των φθορών και στη συνέχεια να ακολουθήσει η αποκατάσταση τους από εξειδικευμένο και έμπειρο συνεργείο. Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζεται και η περίπτωση επισκευής επιχρισμάτων, ώστε να σταματήσει η αποσάθρωση τους που μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες βλάβες.

Οι υγρασίες σε τοίχους και οροφές πρέπει να αντιμετωπίζονται, καθώς προκαλούν φθορά των δομικών υλικών, αλλά αυξάνουν δραματικά τη δαπάνη για θέρμανση και ταυτόχρονα προκαλούν επιπτώσεις στην υγεία των ενοίκων. Η αποκατάσταση γίνεται αφού πρώτα εντοπιστούν τα αίτια της δημιουργίας τους. Συνήθη αίτια για την εμφάνιση υγρασίας είναι η διείσδυση νερού από τους τοίχους και την οροφή εξωτερικά, από διάφορους λόγους (απουσία ή αστοχίες στην υγρομόνωση των στοιχείων), η συμπύκνωση υδρατμών σε ψυχρές, μη αεριζόμενες επιφάνειες λόγω έλλειψης ή ανεπαρκούς θερμομόνωσης του κτιριακού κελύφους. Τέλος από το έδαφος (ανερχόμενη υγρασία) λόγω απουσίας ή φθοράς της στεγανοποίησης στα θεμέλια.

Συντηρούνται και επισκευάζονται όσα δάπεδα κρίνεται ότι μπορούν να διατηρηθούν.

Νέες κατασκευές (λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση)

Προηγούνται αποξηλώσεις των υφιστάμενων κατασκευών, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Σε περίπτωση νέας διαρρύθμισης κατασκευάζονται εσωτερικοί τοίχοι (συνήθως από γυψοσανίδα).

Τοποθετείται νέο δίκτυο ύδρευσης / αποχέτευσης και επίσης αντικαθίσταται η παλαιά ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Επιστρώνονται νέα δάπεδα όπου κρίνεται απαραίτητη η αντικατάσταση των παλαιών.

Γίνονται επαναχρωματισμοί των επιφανειών (τοίχοι, οροφές κλπ), αφού επισκευαστούν φθορές ή αστοχίες.

Τοποθετούνται νέα ντουλάπια κουζίνας, έπιπλο μπάνιου.

Ενεργειακή αναβάθμιση

Επιτυγχάνεται με την προσθήκη ή βελτίωση της υπάρχουσας θερμομόνωσης του κτιρίου/διαμερίσματος. Η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου (εξωτερικοί τοίχοι, δάπεδο/ οροφή Pilotis, δώμα/στέγη) συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια και μπορεί να φθάσει μέχρι ποσοστού 50%. Απαραίτητη επίσης είναι η μείωση της αεροπερατότητας του κελύφους που επιτυγχάνεται με τη σφράγιση των αρμών μεταξύ των τοίχων και των πλαισίων των κουφωμάτων.

Ανακαίνιση/επισκευή/ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Τα υφιστάμενα ανοίγματα αντικαθίστανται με νέα θερμομονωτικά και ενεργειακά αποδοτικούς υαλοπίνακες.

Ανακαίνιση/επισκευή/ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης/ ψύξης και του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης μπορεί να επιτευχθεί με χρήση λέβητα φυσικού αερίου, ή με εναλλακτικά συστήματα υψηλής απόδοσης (αντλίες θερμότητας), ή με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (λέβητες βιομάζας/ πέλλετ/ ξύλου). Η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης επιτυγχάνεται με λέβητα είτε με ηλιακό συλλέκτη.

Η μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού επιτυγχάνεται με σωστή ενεργειακή διαχείριση, εφαρμογή φωτισμού LED και αναβάθμιση των ηλεκτρικών συσκευών.

Για την αποτελεσματική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και μείωση ενεργειακής κατανάλωσης επιλέγονται συστήματα εσωτερικής (κουρτίνες, περσίδες) και εξωτερικής σκίασης (εξώφυλλα, τέντες, κατακόρυφα ή οριζόντια σκίαστρα σταθερά ή κινητά κλπ.).

Η εξωτερική φύτευση φυλλοβόλων δένδρων μπορεί να βελτιώσει τη σκίαση των κτιρίων, αλλά και να μειώσει την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα επιτρέπει την ηλιακή ακτινοβολία στο εσωτερικό της κατοικίας.

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

  Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

 • Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων Ανακαίνιση σπιτιού και επανάχρηση επίπλων

  www.vitamin-ha.com/re-purposed-furniture-30-pics-2/repurposed-furniture-279;

  Σήμερα μία ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί την ιδανική λύση για να αναβαθμιστεί κατασκευαστικά, να εκσυγχρονιστεί εσωτερικά και εξωτερικά σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους της.

  Η έκταση της ανακαίνισης κυμαίνεται από μεγάλη έως μικρή. Η ριζική περιλαμβάνει ουσιαστικές επεμβάσεις στην κάτοψη με νέα διαρρύθμιση των χώρων (ηλεκτρολογικά/υδραυλικά), αντικατάσταση κουφωμάτων, δαπέδων, ειδών υγιεινής, ντουλαπιών κουζίνας, νέων κατασκευών (ψευδοροφές/ταπετσαρίες), χρωματισμούς.

 • Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων

  Μια γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει νέα διαρρύθμιση των χώρων σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η νέα διαρρύθμιση οδηγεί στην ανάγκη τοποθέτησης των επίπλων σε διαφορετικές θέσεις από τις προηγούμενες για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργικότητα των χώρων. 

  Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα χώρο αποτελεί ένα δύσκολο έργο, γιατί απαιτεί σύνθετες σκέψεις και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ευχάριστη διαβίωση μέσα σ’ αυτόν. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα προσπαθήστε να τον φανταστείτε με τα έπιπλα σε κατάλληλες θέσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved