Θα ήθελα μερικές συμβουλές για να δείξει ο χώρος του καθιστικού πιο ζεστός

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα τη συμβουλή σας για την ταπετσαρία τοίχου πίσω από τον καναπέ και στην σκάλα. Τις έχω ήδη παραγγείλει αλλά δεν είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα! Για τον τοίχο πίσω από καναπέ έχω διαλέξει μαύρο χρώμα με ασημένιες διακριτικές λεπτομέρειες. Για τη σκάλα μαύρο χρώμα με διασκορπισμένες λεπτομέρειες σε κόκκινο.

Επίσης χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση για να ζεστάνει ο χώρος (αλλαγή χαλιού, μαξιλαράκια για καναπέ, ίσως και στο πάτωμα κάτω από τα παράθυρα). Σας επισυνάπτω τις σχετικές εικόνες κ περιμένω την απάντησή σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!"

Η απάντηση μας:

Δεδομένου ότι έχετε ήδη παραγγείλει τις ταπετσαρίες, δε θα ασχοληθούμε περαιτέρω με το θέμα αυτό.

Τα κυρίαρχα χρώματα του χώρου είναι το λευκό και το μαύρο που είναι ουδέτερα χρώματα. Έχετε επίσης επιλέξει να προσθέσετε με έυστοχο τρόπο μερικές πινελιές του κόκκινου (το πούφ και την ταπετσαρία).

Τα υλικά του χώρου είναι αρκετά ψυχρά (πλακάκια, μεταλλικά φωτιστικά, επιπλα με λάκα, κλπ).

Ως εκ τούτου, η διακόσμηση του χώρου σας ενώ είναι σύγχρονη, λιτή και καλόγουστη εντούτοις είναι λίγο ψυχρή και απόμακρη. Παρόλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε μερικά στοιχεία που θα "ζεστάνουν" το χώρο, χωρίς όμως να χαλάσουν το minimal ύφος που φαίνεται να έχετε επιλέξει.

 • Φωτισμός: Προσθέστε οπωσδήποτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, με δυνατότητα αυξομείωσης του φωτός (dimmer). Με αυτόν τον τρόπο, αφενός θα μπορείτε να χαμηλώνετε την ένταση του φωτισμού κατά βούληση αφετέρου θα δημιουργείτε μια γωνιά χαλάλωσης κατά τις βραδινές ώρες. Ο χαμηλός φωτισμός, που παράγεται από μία πηγή προσφέρει "θεατρικότητα" στο χώρο, κάνει τις σκιές εξαιρετικά έντονες και συγκεντρώνει το βλέμμα σε μια μικρή περιοχή γύρω από το φώς.
 • Μαλακά υλικά: Προσθέστε λεπτομέρειες, όπως μαξιλάρια ή μια αναπαυτική πολυθρόνα, από μαλακά υλικά. Ιδανικό υλικό θεωρείται το μαλλί. Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε ένα πουφ με μάλλινη επένδυση. Τα προτεινόμενα χρώματα είναι το λαδί, το κεραμιδί και το ζεστό πορτοκαλί.
 • Το χαλί: Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το υφιστάμενο χαλί με ένα χαλί μεγαλύτερων διαστάσεων. Ιδανικά το χαλί θα πρέπει να εισέρχεται κάτω απο τα πόδια των καναπέδων (μέχρι τη μέση περίπου του καναπέ).

Σχετικά Άρθρα

 • Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων

  Μια γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να περιλαμβάνει νέα διαρρύθμιση των χώρων σύμφωνα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η νέα διαρρύθμιση οδηγεί στην ανάγκη τοποθέτησης των επίπλων σε διαφορετικές θέσεις από τις προηγούμενες για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργικότητα των χώρων. 

  Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα χώρο αποτελεί ένα δύσκολο έργο, γιατί απαιτεί σύνθετες σκέψεις και ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η ευχάριστη διαβίωση μέσα σ’ αυτόν. Εφόσον ο χώρος είναι άδειος από έπιπλα προσπαθήστε να τον φανταστείτε με τα έπιπλα σε κατάλληλες θέσεις.

 • Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι; Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;

  Ερώτηση αναγνώστριας

  “Έχω μπορντό τοίχο στο σαλόνι και το υπόλοιπο απαλό γκρι. Το σαλόνι είναι μαύρο. Τι αποχρώσεις ταιριάζουν σε χαλί και ριχτάρια?” Μαρία

 • Το δάπεδο είναι μάρμαρο και ο καναπές 'βαρύς' οπτικά. Τι χρώμα χαλιού να επιλέξω; Το δάπεδο είναι μάρμαρο και ο καναπές 'βαρύς' οπτικά. Τι χρώμα χαλιού να επιλέξω;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  "Το πάτωμα του διαμερίσματός μου είναι στρωμένο με ανοιχτό μάρμαρο, χωρίς έντονα νερά και ο τοίχος είναι βαμμένος ανοιχτό μπεζ. Ο καναπές που πρόκειται να αγοράσω είναι μοντέρνος, 'βαρύς' αρκετά μεγάλος και σε γκρι, σκούρα απόχρωση. Τι χρώμα χαλιού να επιλέξω;"

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved