Τι πλακάκι στο δάπεδο και τι κουζίνα να διαλέξω;

Τι πλακάκι στο δάπεδο και τι κουζίνα να διαλέξω; http://www.houzz.com/photos/447357/North-Van-Renvovation-contemporary-kitchen-vancouver

Ερώτηση αναγνώστριας

“Το σπίτι μου είναι ακόμα στα μπετά και θα ήθελα μια τεκμηριωμένη εικόνα για συνδυασμό πλακάκι-δάπεδο, κουζίνα και χρώμα τοίχων. Προσωπικά μου αρέσουν οι λευκές κουζίνες σε συνδυασμό με ξύλινο πάγκο.” Αντιγόνη

Η άποψη μας

Αρχικά αναφέρουμε ότι για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένη πρόταση πρέπει να έχουμε σαφή εικόνα του χώρου, δηλ. το μέγεθος του, τη διάταξη των χώρων, των ανοιγμάτων και γενικά όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε τις επιλογές σας όσον αφορά στην επιλογή του ύψους του χώρου.

Προχωρούμε λοιπόν σε κάποιες κατευθύνσεις θεωρώντας δύο στυλ διακόσμησης: το παραδοσιακό και το σύγχρονο ύφος.

Και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε τη λευκή κουζίνα με ξύλινο πάγκο που επιθυμείτε. Αν κινηθείτε σε περισσότερο παραδοσιακό ύφος μπορείτε να επιλέξετε για το δάπεδο πλακάκι σε απομίμηση ξύλου και το χρώμα της άμμου για τους τοίχους.

Το σύγχρονο ύφος στο χώρο δημιουργείται με την επιλογή μπεζ πλακιδίων και επίσης μπεζ τοίχων ή ανθρακί πλακιδίων σε συνδυασμό με γκρι ανοιχτό στους τοίχους.

Σχετικά Άρθρα

 • Το δάπεδο είναι σκούρο laminate και ο φωτισμός πιθανόν να είναι ανεπαρκής. Τί χρώμα να βάψω τους τοίχους; Το δάπεδο είναι σκούρο laminate και ο φωτισμός πιθανόν να είναι ανεπαρκής. Τί χρώμα να βάψω τους τοίχους;

  Ερώτηση αναγνώστριας:

  "Ανακαινίζω το σπίτι μου. Το σαλόνι και η κουζίνα είναι ενιαία. Το δάπεδο θα είναι σκούρο καφέ laminate με ανοιχτόχρωμα νερά (δίνει την αίσθηση του ρουστίκ). Στο σαλόνι υπάρχει ένας τοίχος μήκους 6 μέτρων, στον οποίο σκέπτομαι να τοποθετήσω ένα σύνθετο με την τηλεόραση και απέναντι τον καναπέ. Τα ντουλάπια της κουζίνας θα είναι λευκά. Το σπίτι είναι βορινό και στο χώρο υπάρχουν δυο μπαλκονόπορτες η μία περίπου 2 μέτρα και η άλλη περίπου 1 μέτρο. Έχω την αίσθηση όμως ότι δεν θα εξασφαλίζουν αρκετό φως, ώστε ο χώρος να είναι φωτεινός. Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες συμβουλές για το χρώμα των τοίχων;"

  Η απάντησή μας:

  Προτείνουμε την εφαρμογή φωτεινών χρωμάτων στους τοίχους για να έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε πινελιές χρώματος στα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου (έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά, διακοσμητικά).

  Εναλλακτικές αποχρώσεις που ταιριάζουν στα στοιχεία του χώρου (σκούρο καφέ δάπεδο, λευκή κουζίνα, ίσως ανεπαρκής φυσικός φωτισμός) είναι:

  • Off white προς γκρι
  • Off white πρός γαλάζιο
  • Off white πρός κρέμ ή μπεζ.

  Απόχρωση Off White προς γκρί.

  Απόχρωση Off White προς κρέμ.

  Απόχρωση Off White προς μπέζ

  Απόχρωση Off White πρός γαλάζιο

  Τέλος, μπορείτε να εξετάσετε την περίπτωση να βάψετε κάποια επιφάνεια τοίχου σε σκουρότερη απόχρωση για να τονίσετε κάποια στοιχεία ή να δώσετε έμφαση σε κάποια γωνιά του καθιστικού σας.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved