Decosoup.com

SIMULTANEO: το νέο café του ξενοδοχείου Plaza στη Βαρκελώνη από τους EL EQUIPO CREATIVO

SIMULTANEO: το νέο café του ξενοδοχείου Plaza στη Βαρκελώνη από τους EL EQUIPO CREATIVO © Adria Goula

Η γαστρονομική εμπειρία στους πρόποδες του λόφου Montjuic που συνδυάζει σύγχρονους τόνους με τυπικά στοιχεία της ισπανικής αρχιτεκτονικής και έντονες αναφορές στο καταπράσινο μεσογειακό τοπίο.

 

Drawings Simultaneo Hotel Plaza ElEquipoCreativo floor plan

Η ιδέα

Στρατηγικά κτισμένο στη ζωντανή Plaza de España της Βαρκελώνης, το Hotel Plaza ξεκίνησε μια συναρπαστική μεταμόρφωση του ισογείου του. Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου Lobby, Bar και Εστιατόριου που θα γίνει ένας γαστρονομικός και πολιτιστικός χώρος ανοιχτός σε ολόκληρη την πόλη.

Simultaneo 2 ElEquipoCreativo

 Drawings Simultaneo Hotel Plaza ElEquipoCreativo south elevation

Εφόσον βρίσκεται στους πρόποδες του μαγευτικού λόφου Montjuic, του μεγαλύτερου αστικού πάρκου της πόλης, ο σχεδιασμός του νέου χώρου στοχεύει να συνδυάσει απρόσκοπτα τη φυσική ομορφιά του Montjuic και τη μεσογειακή γοητεία. Για να επιτευχθεί αυτό, η υπάρχουσα κλίση μεταξύ της εισόδου και του πίσω χώρου του εστιατορίου δημιουργεί κλιμακωτά επίπεδα με οργανικά σχήματα. Τα επίπεδα αυτά προσκαλούν τους επισκέπτες να τα εξερευνήσουν, προκαλώντας την αίσθηση της ανάβασης στο βουνό που βρίσκεται μπροστά.

Το bar

 

Drawings Simultaneo Hotel Plaza ElEquipoCreativo east elevation

Τα επίπεδα δημιουργούν κυματιστά μονοπάτια γύρω από το νέο κυκλικό bar, που αναδεικνύεται σε ένα κόμβο κεντρομόλου ενέργειας, σχεδόν σαν ένας νέος κυκλικός κόμβος που συνδιαλέγεται με την Plaza de España.

Με την περίοπτη επίσημη παρουσία του και την ορατή θέση από την είσοδο, το Bar γίνεται το επίκεντρο που προσκαλεί τους επισκέπτες να εισέλθουν.

Simultaneo 10 ElEquipoCreativo

Simultaneo 11 ElEquipoCreativo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η υλικότητα σε αυτόν τον τομέα επιδιώκει να αναδημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός κήπου, με ζεστές ξύλινες οροφές που μοιάζουν με κορυφές δέντρων. Μια φυσική και ουδέτερη χρωματική παλέτα τονίζει το ζωηρό πράσινο του κεραμικού bar.

Το lobby 

Η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου είναι διακριτικά τοποθετημένη στο αρχικό επίπεδο πρόσβασης και παραμένει περιφερειακή. Αυτός ο χώρος είναι σχεδιασμένος με ζωηρά και χειροποίητα κεραμικά που αποτελούνται από τρισδιάστατα κομμάτια ειδικά κατασκευασμένα για το έργο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος με τον πάγκο του bar, αποτυπώνοντας ταυτόχρονα τη φρεσκάδα και το πράσινο του πάρκου Montjuic.

 Simultaneo 14 ElEquipoCreativo

Το εστιατόριο

 Simultaneo 2 ElEquipoCreativo

Καθώς προχωρούμε στα ενδότερα, φτάνουμε στο ανώτερο επίπεδο, όπου μας υποδέχεται ένας ευρύχωρος χώρος λουσμένος από έντονο φυσικό φως, χάρη στη νέα ημιδιαφανή οροφή που μοιάζει με θερμοκήπιο. Κάτω από το λαμπερό μεσογειακό φως, δημιουργήσαμε έναν αληθινό κήπο μέσα στην πόλη.

Simultaneo 4 ElEquipoCreativo

Μεγάλες ζαρντινιέρες γεμίζουν το χώρο με πράσινο και φρεσκάδα. Τα οργανικά τους σχήματα εξυπηρετούν ως πάγκοι, δημιουργώντας κυματιστά μονοπάτια και ακόμη και μια μικρή, υπερυψωμένη σκηνή.

Μέσω αυτής της προσεκτικής διάταξης, δημιουργούνται ποικίλοι χώροι και οικείες γωνίες για καθιστικά, το καθένα ιδανικά για συγκεκριμένες περιστάσεις ή ώρες της ημέρας. Αυτή η προσεγμένη διαμόρφωση επιτρέπει στο Simultaneo Restaurant να εκπληρώσει τις λειτουργικές του απαιτήσεις ως ένας ευρύχωρος και ευέλικτος γαστρονομικός και πολιτιστικός χώρος όπου μπορούν να συνυπάρχουν πολλές δραστηριότητες όλη την ημέρα, από πρωινό έως βραδινά κοκτέιλ, από επαγγελματικές συναντήσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις μέχρι συνέδρια και συναυλίες.


Στοιχεία του έργου

Σχεδιασμός: EL EQUIPO CREATIVO: Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo, Lucas Echeveste Lacy

Μέλη της ομάδας: Daniel Trujillo, Mónica Daza, Paco Vargas, Rafaela Aranzaens, Yesica Peña

Σχεδιασμός φωτισμού: MMaslighing

Φωτογραφία: Adria Goula

Αρχιτεκτονική: ARQ Socis

Μηχανικοί: PGI Engineering

Ανάδοχος: Martinez Otero

Κατασκευαστές-προμηθευτές: FAGOR, Bossvi, Matimex, Marazzi, Cumella, Art Antic, Güell LaMadrid, Instronic, Pedrali, Expormim, Kettal, Point, TM Leader Contract, Ondarreta, Casadesus, Andreu World, LedsC4


Ευχαριστούμε τους EL EQUIPO CREATIVO για την παραχώρηση του κειμένου και του φωτογραφικού υλικού. 

Απόδοση κειμένου στα ελληνικά: Ιφιγένεια Κωτίτσα, Αρχιτέκτων Μηχανικός 


 

Η Ιφιγένεια Κωτίτσα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο και είναι αρθρογράφος αρχιτεκτονικής και interior design στο decobook.gr & decosoup.com. Παράλληλα προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες αρχιτεκτονικής και διακόσμησης

 

Decobook.gr

© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved