Οι καλύτερες επιλογές για αποθήκευση του κρασιού στο σπίτι

Οι καλύτερες επιλογές για αποθήκευση του κρασιού στο σπίτι https://www.goldkeystorage.com/post/why-store-wine-side

Αν εκτιμούμε την αξία ενός ποτηριού καλού κρασιού και λατρεύουμε να γευόμαστε τα αγαπημένα μας κρασιά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι εξασφαλίζουμε τη σωστή αποθήκευση τους. Μόνο τότε τα κρασιά μας θα διατηρήσουν όλα τα αρώματα τους και την αισθητική εικόνα τους.

Το κρασί παράγεται από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών που συλλέγονται και ζυμώνονται σε ειδικές δεξαμενές σε χρόνο ανάλογο για λευκή και ερυθρά οινοποίηση. Το κρασί έχει ηλικία 9000 ετών, καθώς υπόλειμμα κρασιού βρέθηκε στην Κίνα και από εκεί οι γνώσεις της αμπελουργίας και της οινοποιίας μεταφέρθηκαν με την πάροδο του χρόνου στους υπόλοιπους λαούς αλληλεπιδρώντας με τους πολιτισμούς τους και αναδεικνύοντας τον δικό του πολιτισμό.

Η σωστή αποθήκευση των κρασιών προσφέρει τη δυνατότητα να έχουμε πάντοτε διαθέσιμο στο σπίτι ένα ποιοτικό κρασί για να το γευτούμε σε κάθε περίπτωση. Ένα κελάρι μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε τα αγαπημένα μας κρασιά με λειτουργικότητα για ασφαλή συντήρηση και εύκολη πρόσβαση. Αρχικά εξετάζουμε τις πιθανές θέσεις μιας κάβας μέσα στο σπίτι και το μέγεθος της. αν υπάρχει υπόγειο, αποτελεί το ιδανικό μέρος για μία κάβα. Εναλλακτικά, αναζητούμε γωνιές στο σπίτι που μπορούν να μετατραπούν σε ένα μικρό κελάρι. Για παράδειγμα, ένα μικρό μέρος της κουζίνας αν μπορεί να απομονωθεί, ακόμη και ο ελεύθερος χώρος κάτω από εσωτερική σκάλα αποτελούν το τέλειο μέρος για μία κάβα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για δροσερές περιοχές με υψηλότερα επίπεδα υγρασίας μέσα στο σπίτι. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζουμε ορισμένα στοιχεία για τη σωστή αποθήκευση του κρασιού. 

sommi under stairs wine cellar 01

http://sommiwinecellars.com/projects/under-stairs-wine-cellar

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας στο κελάρι είναι θεμελιώδες στοιχείο, καθώς η θερμοκρασία του κρασιού είναι βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της μέγιστης απόλαυσης της γεύσης και των αρωμάτων που αναδίδει το κρασί. Ιδανική θερμοκρασία είναι οι 14ο C με διακυμάνσεις μικρότερες των 2ο -3ο C. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγονται ακόμη και αυτές οι διακυμάνσεις.

Το κρασί προτιμάει το σκοτάδι. Πρέπει να αποφεύγουμε την αποθήκευση κρασιών σε χώρο με άμεσο ηλιακό φως. Επίσης η υγρασία του χώρου είναι σημαντική για την κατάσταση του κρασιού. Συνιστάται η υγρασία να κυμαίνεται μεταξύ 60%-70%. Η υψηλή υγρασία μπορεί να καταστρέψει την ετικέτα των κρασιών.

White Spiral Cellar and Hinged Round Glass Door Kitchen Architecture London 06

https://www.spiralcellars.co.uk/

Η αποθήκευση των μπουκαλιών σε οριζόντια θέση με γωνία 45ο και το φελλό προς τα κάτω διασφαλίζει ότι ο φελλός θα παραμείνει υγρός, οπότε δε διατρέχει κίνδυνο να ξεραθεί και να επιτρέψει στον αέρα της ατμόσφαιρας να εισέλθει στο μπουκάλι.

Οι καλύτεροι τρόποι αποθήκευσης μπουκαλιών κρασιού είναι οι ακόλουθοι:

Οι ραφιέρες κρασιών, επιδαπέδιες ή τοίχου, για μικρότεροι ή μεγαλύτεροι συλλογή αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή. Μπορούν ακόμη να είναι και επιτραπέζιες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχήμα, υλικό και μέγεθος για οριζόντια ή κάθετη αποθήκευση. Στα πλεονεκτήματα τους καταγράφεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στη διακόσμηση του χώρου και η οικονομική τιμή τους. Στα μειονεκτήματα καταγράφεται η αδυναμία ελέγχου της υγρασίας, της θερμοκρασίας των κρασιών εφόσον δεν βρίσκονται σε διαμορφωμένο χώρο κελαριού. Γι’ αυτό δεν προτείνονται για μακροχρόνια αποθήκευση φιαλών.

ON CQ853 WINERO G 20180907091652

https://www.barrons.com/

Οι συντηρητές κρασιών αποτελούν πολύ καλή επιλογή για να διατηρούμε την καλύτερη θερμοκρασία σερβιρίσματος κρασιού, καθώς διατηρούν θερμοκρασία από 10ο έως 14 ο C. Υπάρχουν συντηρητές μονής και διπλής θερμοκρασίας, όπου οι δύο ζώνες ρυθμίζονται ανεξάρτητα, για τη συντήρηση για διαφορετικές συλλογές ερυθρών, αλλά και λευκών κρασιών. Μικρού μεγέθους συντηρητές έχουν την ευελιξία τοποθέτησης σε μικρούς χώρους και οικονομική τιμή.

Cambridge Midnight Blue Detail V2 FLAT

https://www.benchmarxkitchens.co.uk/appliances/wine-coolers

Τα ψυγεία κρασιών εξωτερικού χώρου είναι πολύ δημοφιλή δεδομένης της ανερχόμενης τάσης για κουζίνες και καθιστικά εξωτερικών χώρων.

Εκτός από τη σωστή αποθήκευση χρειαζόμαστε και βασικά αξεσουάρ για να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας κρασί: μία ωραία καράφα, τα κατάλληλα ποτήρια κρασιού σε κάθε ποικιλία και ένα εξαιρετικό ανοιχτήρι κρασιού. Και “Εις υγείαν”!

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved