Μυστικά οργάνωσης της κουζίνας

Μια ιδέα για οικονομική ανακαίνιση κουζίνας είναι σωστή οργάνωση των τροφίμων, των σκευών και των προιόντων με λειτουργικό τρόπο. Πως μπορούμε ωστόσο να οργανώσουμε την κουζίνα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να βρίσκουμε τα προϊόντα και τα σκεύη εύκολα και γρήγορα;

Ανακαίνιση διαμερίσματος στον Κολωνό από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διαχωρίσουμε τα αντικείμενα, τα σκεύη, τις συσκευές και τα εργαλεία της κουζίνας σε εκείνα που χρησιμοποιούμε καθημερινά και σε εκείνα που χρησιμοποιούμε λιγότερο συχνά.

Τα είδη που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση, πρέπει να τοποθετούνται σε ευκολο-προσβάσιμες θέσεις χωρίς να απαιτείται από το χρήστη να τεντώνετε, να σκύβει ή να ανεβαίνει σε σκάλες. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι η παρασκευή του καφέ που για τους περισσότερους χρήστες γίνεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Λόγω της συχνότητας της συγκεκριμένης εργασίας, ο καφές, η ζάχαρή, το τσάι κτλ, πρέπει να τοποθετούνται κοντά στην καφετιέρα, στον πάγκο ή σε ειδικό ράφι. Τα δοχεία αποθήκευσης των συγκεκριμένων ειδών πρέπει να είναι εύκολα στην χρήση τους και να καθαρίζονται εύκολα. Οι κούπες και τα φλιτζάνια αποθηκεύονται στα κλειστά ντουλάπια έτσι ώστε να προστατεύονται από την σκόνη. Γενικά, μια εργονομική διάταξη στην κουζίνα εξοικονομεί χρόνο και κυρίως κάνει τις εργασίες ασφαλέστερες και ευκολότερες.

Τα μαχαιροπήρουνα αποθηκεύονται κοντά στο πλυντήριο πιάτων έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη τοποθέτησή τους από το πλυντήριο πιάτων στο συρτάρι. Τα είδη μαγειρικής, τα γάντια φούρνου, το λάδι και τα μπαχαρικά καλό είναι να αποθηκεύονται πολύ κοντά στην εστία μαγειρικής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αλάτι κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο χρησιμοποιώντας τα γάντια, να ανακατέψετε το φαγητό με μια ξύλινη κουτάλα.

Τα σκεύη μαγειρικής, δηλαδή το τηγάνι, οι κατσαρόλες, το μπρίκι, τα ταψιά κτλ. συνίσταται να αποθηκεύονται στο ίδιο ντουλάπι. Όσον αφορά στα προϊόντα καθαριότητας, δηλαδή στα απορρυπαντικά και στα σφουγγάρια, τακτοποιούνται κοντά στο νιπτήρα. Αν ωστόσο, έχετε μικρά παιδιά ή ακόμη και κατοικίδια θα πρέπει να τα συγκεκριμένα είδη να αποθηκεύονται σε σημεία που δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά.

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, είναι η αγορά ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται σπάνια καταλαμβάνοντας, ωστόσο, πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Αυτές οι συσκευές συνιστάται να αποθηκεύονται σε αποθήκες έτσι ώστε να μένει ελεύθερος χώρος για τις συσκευές που χρησιμοποιούνται τακτικά.

Όσον αφορά στο ψυγείο και στις τροφοθήκες, μια πρακτική ιδέα είναι να τοποθετείτε τα τρόφιμα σε διαφανή γυάλινα βάζα έτσι ώστε να αντιλαμβάνεστε εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο τους. Άλλωστε, με τη χρήση γυάλινων βάζων μπορείτε με μια ματιά να διαπιστώνετε ποιά προϊόντα βρίσκονται σε έλλειψη και να τα αντικαθιστάτε άμεσα.

Οι θέσεις στις οποίες αποθηκεύονται τρόφιμα, σκεύη και αντικείμενα καλό είναι να παραμένουν σταθερές. Ειδικά για το ψυγείο η τακτοποίηση σε συγκεκριμένες θέσεις μειώνει το χρόνο αναζήτησης των τροφίμων και κατά συνέπεια εξοικονομεί ενέργεια.

Γενικά, η οργανωμένη και εργονομική κουζίνα εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο. Για να μάθετε το κόστος ανακαίνισης κουζίνας επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.


www.anakainisispitiou.gr

Σχετικά Άρθρα

 • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
  traditional kitchen
  Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

  Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

 • Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

  Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

 • Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού

  Ανακαίνιση κουζίνας με νησίδα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

  Η ανακαίνιση της κουζίνας ενός σπιτιού αποτελεί μια επιλογή που ανανεώνει την όψη και τη λειτουργικότητα του χώρου. Μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού στην κτηματαγορά ή να βελτιώσει την καθημερινότητα της οικογένειας. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με ευρύτερη ανακαίνιση σπιτιού, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved