Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο της κουζίνας να δείχνει μεγαλύτερος

Οι περισσότεροι επαγγελματίες διακοσμητές, έχουν διαπιστώσει μέσα από την πολύχρονη εμπειρία τους ότι το μειονέκτημα που παρουσιάζουν οι περισσότερες κουζίνες, είτε πρόκειται για τις ερασιτεχνικές οικιακές κουζίνες είτε για τις υπερσύγχρονες κουζίνες των μεγάλων εστιατορίων, είναι η σοβαρή έλλειψη χώρου. Πράγματι, στα πλαίσια της σύγχρονης διαβίωσης στα αστικά κέντρα, όπου η πυκνότητες κατοίκησης είναι υψηλές αρκετοί άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να διαβιούν σε μικρούς χώρους. Ωστόσο, με ένα σωστό σχεδιασμό και μια καλή οργάνωση μπορούν να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις τόσο στη λειτουργικότητα όσο και στην αισθητική των μικρών χώρων.

Διαβάστε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στην ανακαίνιση κουζίνας, ακόμη και αν ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος.

Καθρέφτης και άλλα ανακλαστικά υλικά.

Ο καθρέφτης αποτελεί πράγματι μια εύκολη λύση, που όχι μόνο μεγαλώνει οπτικά τους μικρούς χώρους δίνοντας την ψευδαίσθηση του βάθους αλλά αντανακλά και το φως. Σε μια μικρή κουζίνα λοιπόν μπορείτε άφοβα να τοποθετήσετε έναν αντικέ καθρέφτη αλλά και να επιλέξετε υλικά που ανακλούν το φως, όπως γυαλιστερά κεραμικά πλακάκια στους τοίχους ή μια γυάλινη επιφάνεια στην πλάτη του νεροχύτη.

Ανοιχτά χρώματα.

Όσο φωτεινότερη είναι η κουζίνα τόσο περισσότερο προσφέρει την αίσθηση της ευρυχωρίας και της άνεσης. Συνεπώς, σε μικρούς χώρους συνιστάται να επιλέγετε ανοιχτά, φωτεινά και γλυκά χρώματα, κυρίως από την παλέτα των παστέλ αποχρώσεων και να αποφεύγεται τα σκούρα και τα έντονα, δυναμικά χρώματα. Άλλωστε, η αλλαγή χρώματος στους τοίχους και στην οροφή αποτελεί μια ιδανική και εύκολη επιλογή για μια οικονομική ανακαίνιση κουζίνας και άμεση ανανέωση της ατμόσφαιρας του χώρου.

Ανοιχτά ράφια και ντουλάπια.

Στα ντουλάπια της κουζίνας, έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε πόρτες που κρατούν τα σκεύη καθαρά και τα προστατεύουν από την σκόνη. Ωστόσο σε μικρούς χώρους μπορείτε να ενσωματώσετε στο σχεδιασμό ανοιχτά ράφια που μεγαλώνουν οπτικά το χώρο. Ούτως ή άλλως, σε μικρές κουζίνες, θα πρέπει να περιορίσετε τον όγκο των ντουλαπιών που είναι αναρτημένα στον τοίχο, καθώς δημιουργούν την αίσθηση του «μπουκωμένου» χώρου.

Χρησιμοποιήστε άφοβα τα μοτίβα.

Η κουζίνα αποτελεί τον ιδανικό χώρο για να εισάγεται επιφάνειες με μοτίβα. Τα μοτίβα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα πλακάκια των τοίχων και στο δάπεδο αλλά και στα υφάσματα, δηλαδή στα τραπεζομάντηλα, στις κουρτίνες, στις πετσέτες κτλ. Τα μοτίβα έχει αποδειχτεί ότι μαγνητίζουν το βλέμμα αλλά και το κάνουν να «κινείται» πάνω στην επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.

Φωτισμός.

Η κουζίνα είναι πάνω από όλα ένας χώρος εργασίας και για αυτό πρέπει να έχει καλό φωτισμό. Ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει και φυσικός φωτισμός, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. Όσον αφορά στον τεχνητό φωτισμό, φροντίστε να εγκαταστήσετε καλό και επαρκές κεντρικό φωτισμό αλλά και φωτισμό σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα πάνω στον πάγκο εργασίας.

Η ανακαίνιση κουζίνας αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς εργασίες ανακαίνισης και έχει αποδειχτεί ότι μια πρόσφατα ανακαινισμένη κουζίνα αυξάνει την αγοραστική αξία ενός ακινήτου αλλά και τις πιθανότητες ενοικίασης. Για αυτό, αν σκέφτεστε να αλλάξετε την διακόσμηση της κουζίνας μπορείτε να επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα, προκειμένου να συζητήσετε τα διαθέσιμα πακέτα ανακαίνισης και διακόσμησης σπιτιού.

Ιδεές & Λύσεις

Χώρος & Αρχιτεκτονική

Decosoup.com
Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved