Πώς να επιλέξω το καλύτερο χαλί για το χώρο μου; Δείτε μερικές ερωτήσεις που ακούνε συχνά οι διακοσμητές και τα καταστήματα χαλιών.

Μοντέρνο χαλί με παραδοσιακά μοτίβα και χρώματα Μοντέρνο χαλί με παραδοσιακά μοτίβα και χρώματα Photo by Sina Saadatmand on Unsplash

Με τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά τα χρώματα και τα υλικά, είναι λογικό για τους αγοραστές να έχουν σημαντικές ερωτήσεις όταν πρόκειται να αγοράσουν ένα χαλί. Εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να έχετε κατά νου όσον αφορά στην αγορά ενός χαλιού. Το χρώμα, η υφή, το υλικό και η ποιότητα είναι όλα στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη.

Η επιλογή του σωστού χαλιού μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται ξανά καινούργιο και να δώσει ζωή σε έναν κατά τα άλλα βαρετό χώρο. Και με τόσα υπέροχα σχέδια διαθέσιμα, είναι εύκολο να βρείτε ένα χαλί που να συμπληρώνει μοναδικά τον χώρο σας. Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις από υποψήφιους αγοραστές χαλιών προς τους εμπόρους ή τους διακοσμητές.

Θέλω ένα παραδοσιακό χαλί ή ένα μοντέρνο χαλί;

Παραδοσιακά Χαλιά.

Τα παραδοσιακά χαλιά κατασκευάζονται συνήθως από φυσικά υλικά όπως μαλλί, βαμβάκι και μετάξι. Έχουν μια πολύ παραδοσιακή εμφάνιση και αίσθηση. Τα μοτίβα είναι συχνά γεωμετρικά ή θέματα από τη λαϊκή παράδοση σε διάφορα χρώματα. Τα παραδοσιακά χαλιά υφαίνονται συχνά στο χέρι και μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί μόνο ένα χαλί.

Μοντέρνα Χαλιά 

Τα μοντέρνα χαλιά είναι συνήθως κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά όπως νάιλον ή πολυεστέρας που τους δίνουν μια πιο σύγχρονη εμφάνιση. Τα σχέδια στα μοντέρνα χαλιά έχουν συνήθως πιο οργανικό σχήμα με σχέδια που ποικίλλουν από φλοράλ εώς αφηρημένα. Τα μοντέρνα χαλιά μπορούν να υφανθούν με μηχανή σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η γρήγορη παραγωγή μειώνει σημαντικά το κόστος.

Πόσα πρέπει να ξοδέψω για ένα χαλί για το σαλόνι μου;

Το μέγεθος του χαλιού καθορίζει σημαντικά την τιμή. Όσο μεγαλύτερο είναι το χαλί, τόσο πιο ακριβό θα είναι. Η τιμή ποικίλλει επίσης ανάλογα με το υλικό και την πυκνότητα των κόμπων. Τα μάλλινα χαλιά ή τα χαλιά που έχουν ίνες απο μετάξι, είναι πιο ακριβά από τα συνθετικά. Η γενικότερη ποιότητα καθώς και το αν ένα χαλί είναι χειροποίητο ή βιομηχανικό καθορίζει επίσης την τιμή.

Ποιο είναι το ιδανικότερο χρώμα για το χαλί;

Ασφαλώς, το καλύτερο χρώμα για το χαλί είναι μια πολύ υποκειμενική ερώτηση. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν ένα φωτεινό χρώμα για να κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει πιο ζωντανό και νεανικό, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν ένα ουδέτερο χρώμα για να μην τραβάει την προσοχή από τα άλλα χρώματα του δωματίου. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τι είναι καλύτερο για εσάς είναι κοιτάζοντας δείγματα χαλιών στα διάφορα καταστήματα.

Ποια είναι τα οφέλη των σκούρων χαλιών;

Τα σκούρα χαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που δεν θέλουν να ξοδεύουν χρόνο και χρήμα για τη συντήρηση των χαλιών τους. Τα σκούρα χαλιά κρύβουν ικανοποιητικά τη βρωμιά και τους λεκέδες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο στον καθαρισμό του χαλιού σας. Τα πιο σκούρα χρώματα κάνουν επίσης το σπίτι σας να δείχνει πιο πολυτελές.
σκουρο χαλί, γκρι χαλί

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ζεστών και ψυχρών χρωμάτων;

Τα ζεστά χρώματα περιλαμβάνουν αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του κίτρινου. Τα ζεστά χρώματα προκαλούν συναισθήματα χαράς, ευτυχίας και ενθουσιασμού. Τα ψυχρά χρώματα περιλαμβάνουν αποχρώσεις του μπλε και του μωβ. Αυτά τα χρώματα μπορεί να είναι ηρεμιστικά σε μερικούς ανθρώπους ενώ σε κάποιους άλλους να φαίνονται βαρετά. 

Υπάρχουν λοιπον, πολλές παράμετροι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αποφασίσετε ποιο χαλί θα αγοράσετε. Ωστόσο, η δική σας απόφασή με βάση τα δικά σας κριτήρια είναι το πιο σημαντικό.

Στα περισσότερα καταστήματα, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και σίγουρα θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν στη σωστή επιλογή. Αν πάλι θέλετε να εξερευνήσετε διάφορα χαλιά με την ησυχία σας, τότε επισκεφτείτε ένα πολυκατάστημα όπως το ΙΚΕΑ ή το Leroy Merlin.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved