Πώς να φτιάξουμε ένα κομψό και εύκολο χειμωνιάτικο στεφάνι

Τα εποχικά και θεματικά στεφάνια δίνουν ευχάριστο παρόν στη διακόσμηση, καθώς φέρνουν την αίσθηση της εποχής στο χώρο, του προσδίδουν ζωντάνια, οικειότητα και προσωπικό ύφος, ιδιαίτερα αν αποτελούν αποτέλεσμα της φαντασίας και του γούστου μας.

Τώρα που ο χειμώνας έκανε την εμφάνιση του στρώνουμε το σπίτι με χαλιά και ριχτάρια και βάζουμε την προσωπική μας πινελιά φτιάχνοντας ένα χειμωνιάτικο στεφάνι εύκολα και γρήγορα που θα το κρεμάσουμε  σε όποια θέση θεωρούμε ότι είναι ουσιαστική η παρουσία του, π.χ στην εξώπορτα ή πάνω από το τζάκι.

Υπάρχουν ακόμη ξερά φύλλα και κλαδάκια πάνω στα δένδρα  ή που έπεσαν στο μπαλκόνι μας από τα δένδρα στο πεζοδρόμιο, που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως υλικά για το στεφάνι μας. Άλλα φυσικά υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι αποξηραμένες φέτες φρούτων, ξύλα κανέλας κλπ. Για να αποξηράνουμε τα φρούτα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 100ο C για 3-4 ώρες ελέγχοντας κάθε ώρα περίπου την κατάσταση τους.

winter wreath01

Αρχικά χρειαζόμαστε κάτι στρογγυλό που μπορεί να είναι σύρμα γαλβανιζέ που θα το διαμορφώσετε σε κυκλικό σχήμα και το καλύπτουμε με βαμβακερό χοντρό νήμα. Στη συνέχεια διαμορφώνουμε μικρές δέσμες με κλαδάκια και τα στερεώνουμε στο σύρμα με λεπτότερο νήμα.

winter wreath02winter wreath03

Έπειτα σχηματίζουμε φούντες από ξερά φύλλα, τα οποία επίσης δένουμε με το λεπτό νήμα στο σύρμα.

winter wreath04winter wreath05

Με τον ίδιο τρόπο συγκρατούμε και τα ξύλα κανέλας. Τα αποξηραμένα φρούτα στερεώνουμε με πιστόλι σιλικόνης.

winter wreath06winter wreath07

Με τη σιλικόνη στερεώνουμε από την πίσω πλευρά του στεφανιού τα κλαδάκια και τα ξερά φύλλα.

winter wreath08winter wreath09

Το στεφάνι μας είναι έτοιμο. Το κρεμάμε με τη βοήθεια διακοσμητικού σπάγκου στη θέση που έχουμε επιλέξει. Καλή επιτυχία! 


photo credits: Ifigenia Kotitsa

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved