Ιδέες οικονομικής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης DIY

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ήδη κινούμαστε σε γιορτινούς ρυθμούς. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη χρόνος για να φέρετε στο σπίτι σας το άρωμα και τη λάμψη της εποχής με οικονομικές αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακές επιλογές. Κάθε ανανέωση στη διακόσμηση του χώρου, ακόμη και παροδική, αντιστοιχεί με ανακαίνιση σπιτιού.

Τα καταστήματα με τα εποχικά είδη κατακλύζονται κάθε χρόνο με νέες ιδέες και προτάσεις, όμως οι οικονομικές επιλογές που φτιάχνουμε μόνοι μας διεγείρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας.

Αξιοποιείστε τα διακοσμητικά αντικείμενα που θυμίζουν Χριστούγεννα. Αντιπροσωπευτικά αντικείμενα είναι οι κουκουνάρες και τα κλαδιά από έλατο. Μπορείτε να αφήσετε τις κουκουνάρες στο φυσικό τους χρώμα ή να τις βάψετε εύκολα με spray σε χρυσό, ασημί ή άλλη χριστουγεννιάτικη απόχρωση. Οι κουκουνάρες δημιουργούν συνθέσεις με κλαδιά και με κορδέλες και τοποθετημένες σε πιατέλες ή δίσκους σε διάφορα σημεία του χώρου (τραπέζι καθιστικού, τραπεζαρίας) δίνουν το γιορταστικό τόνο στο χώρο. Εναλλακτικά βιδώστε στη βάση κάθε κουκουνάρας μια μικρή βίδα με κλειστό γάντζο και στερεώστε μια φαντεζί κορδέλα. Δημιουργήστε ένα σύνολο από κουκουνάρες που κρέμονται από κορδέλες σε διαφορετικά μήκη και κρεμάστε το από το φωτιστικό του χώρου ή στερεώστε το πάνω από το τζάκι.

Οι ξηροί καρποί με κέλυφος, κυρίως καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια,  σε φυσικό χρώμα ή βαμμένα σε χρυσό ή ασημί μπορούν να δώσουν λάμψη σε κούπα πάνω στο τραπεζάκι καθιστικού.

Τα ξύλα κανέλας αποτελούν ένα εξαιρετικό υλικό για να δημιουργήσετε ποικίλες χριστουγεννιάτικες εφαρμογές. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δεμάτι από ξύλα κανέλας και να τις δέσετε με μια κορδέλα με ένα επιμελημένο φιόγκο για να δημιουργηθεί μία εντυπωσιακή σύνθεση. Επίσης με τα ξύλα κανέλας μπορείτε να δημιουργήσετε το αστέρι των Χριστουγέννων και να το κρεμάσετε σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου ή αν έχει μικρό μέγεθος να το κρεμάσετε από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Άλλη κομψή λύση αποτελεί η στερέωση ξύλων κανέλας γύρω από κεριά που συγκρατούνται διακριτικά με σιλικόνη και διακοσμούνται με σπάγκους ή κορδέλες. Με τα ξύλα κανέλας μπορούμε να φτιάξουμε βάση για διακοσμητικά κεριά.

Δημιουργήστε φυσικά αρωματικά χώρου με πορτοκάλια και μοσχόκαρφα. Το λεπτό, αιθέριο άρωμα του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το μεθυστικό άρωμα του γαρύφαλλου δημιουργεί ευχάριστη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Μπήγουμε τα μοσχόκαρφα στα πορτοκάλια σε τυχαίες ή προκαθορισμένες θέσεις, ώστε να δημιουργούνται διάφορα σχέδια. Επιπρόσθετα μπορούμε να διακοσμήσουμε και με αστεροειδή γλυκάνισο.

Οι αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού εκτός από νοστιμότατο γλυκό, ειδικά αν είναι βουτηγμένα σε σοκολάτα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μπορούμε να τις κρεμάσουμε στο χριστουγεννιάτικο δένδρο ή σε άλλες θέσεις ή να τις ενσωματώσουμε στις διακοσμητικές μας συνθέσεις, σε συνδυασμό με τα ξύλα ή τις κουκουνάρες.

Με πολύ εύκολο τρόπο μπορούμε να μετατρέψουμε απλά κεριά σε διακοσμητικά με φαντασία και μοναδικότητα, καθώς τα μοτίβα τους θα είναι δική μας επιλογή. Επιλέγουμε μοτίβα με χριστουγεννιάτικη θεματολογία από χαρτοπετσέτες. Τα αποσπούμε από τη χαρτοπετσέτα, τα εφαρμόζουμε στο κερί και το τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί με πιστολάκι μέχρις ότου το μοτίβο ενσωματωθεί στο κερί. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Στο πνεύμα των ημερών είναι και οι χριστουγεννιάτικοι αχινοί (πολωνέζικα αστέρια) από διάφορα χρυσόχαρτα. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες σε αντίστοιχο άρθρο μας. Κρεμάστε τους στο χριστουγεννιάτικο δένδρο. Είναι λαμπερά και πρωτότυπα στολίδια.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές κορδέλες διαμορφώνουν ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα στο χώρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε γιρλάντες και να τις κρεμάσετε σε κατάλληλες θέσεις που να αναδεικνύονται στο χώρο. Επίσης μπορείτε να δέσετε τις κορδέλες σε φιόγκους σε διάφορα μεγέθη. Στολίστε με αυτούς τους τοίχους, τις κουρτίνες, ακόμη και την πλάτη από τις καρέκλες της τραπεζαρίας.

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα αναλαμβάνει ανακαίνιση κατοικίας σε οικονομικές τιμές και με ποιοτικό αποτέλεσμα.

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved