Διαρρυθμίστε τα έπιπλα στο χώρο σας

πράσινος καναπές. τριθέσιος καναπές πράσινος καναπές. τριθέσιος καναπές

Αν η ανακαίνιση σπιτιού σας φαίνεται μια σοβαρή υπόθεση που απαιτεί χρόνο και χρήμα και αν παρόλα αυτά θέλετε διακαώς να κάνετε μια αλλαγή στο χώρο σας, τότε η καλύτερη ιδέα είναι να αλλάξετε τις θέσεις των επίπλων στο χώρο.

Συχνά πίσω από τα έπιπλα, μαζεύεται σκόνη, βρωμιά ακόμη και μούχλα. Για αυτό το λόγο, συνιστάται να μετακινείτε τα έπιπλα τακτικά (τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο) προκειμένου να αερίζονται και να καθαρίζονται οι επιφάνειες πίσω από τα έπιπλα.  

Αποφασίζοντας να αλλάξετε τις θέσεις των επίπλων σε ένα χώρο, παράλληλα με τον αέρα ανανέωσης, θα επιτύχετε και το φρεσκάρισμα περιοχών που είναι μονίμως καλυμμένες με βαριά έπιπλα

Η μετακίνηση βαριών επίπλων, για παράδειγμα στο σαλόνι, όπως είναι οι καναπέδες και οι πολυθρόνες αποτελεί μια καλή ευκαιρία για γενική καθαριότητα. Ασφαλώς, η αλλαγή των επίπλων, θα σας βάλει στη διαδικασία να αλλάξετε και τις θέσεις πολλών μικρών και μεγάλων διακοσμητικών, των κάδρων στον τοίχο και των φωτιστικών κτλ. Συνεπώς, η αλλαγή της θέσης των επίπλων, συμβάλει στη γενική ανανέωση της ατμόσφαιρας του χώρου και μας ενθαρρύνει να αλλάξουμε τη διακόσμηση, να εμπνευστούμε και να γίνουμε περισσότερο δημιουργικοί.

Σε κάθε χώρο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες διάταξης των επίπλων. Κάποιες είναι περισσότερο πλεονεκτικές ενώ άλλες λιγότερο. Για να μπορέσετε, να πειραματιστείτε με τις διαφορετικές θέσεις των επίπλων, θα πρέπει να κάνετε ένα απλό σχέδιο τις κάτοψης σε ένα κομμάτι χαρτί.

Χρησιμοποιώντας ένα απλό μέτρο μπορείτε να μετρήσετε τις διαστάσεις του χώρου (μετρώντας από τοίχο σε τοίχο και από γωνία σε γωνία). Περαιτέρω, θα πρέπει να σημειώσετε τις θέσεις και τις διαστάσεις όλων των ανοιγμάτων, όπως των πορτών και των παραθύρων.

Όλοι οι χώροι δεν έχουν ορθές γωνίες, για αυτό θα πρέπει να μετρήσετε όλους του τοίχους σε κάθε δωμάτιο.

Γιατί χρειάζεται να κάνουμε ένα σχέδιο σε χαρτί προτού ξεκινήσουμε να μετακινούμε τα έπιπλα.

  • Για να πειραματιστούμε με διάφορες ιδέες διάταξης των επίπλων, χωρίς να χρειάζεται να γυρνάμε τα έπιπλα γύρω γύρω, κινδυνεύοντας να προξενήσουμε ζημιές τόσο στα έπιπλα όσο και στο δάπεδο.

Σε τι χαρτί μπορώ να κάνω το σχέδιο του δωματίου;

Το ιδανικότερο χαρτί για ένα απλό αρχιτεκτονικό σχέδιο, ακόμη και από ερασιτέχνες, είναι το μιλιμετρέ χαρτί. Το μιλιμετρέ χαρτί, βοηθάει στο σχεδιασμό μιας κάτοψης με σωστές αναλογίες.

Αν ωστόσο, η διαδικασία σας φαίνεται δύσκολη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία του χώρου. Για προσφορά ανακαίνισης επικοινωνήστε με την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Για περισσότερες ιδέες ανακαίνισης επισκεφτείτε το blog της εταιρείες.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.


Εικόνα: πράσινος τριθέσιος καναπές

Photo by Phillip Goldsberry on Unsplash

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved