Σπίτι έτοιμο για το χειμώνα

ΤΟΙΧΟΙ,ΔΑΠΕΔΑ,ΟΡΟΦΕΣ

anegersi polikatikias alimos

Ανέγερση Τετραώροφης Πολυκατοικίας στον Άλιμο από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα
 

Ο χειμώνας έρχεται φέρνοντας χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, ίσως χιόνια, μικρότερες νύχτες, ανάγκη για ζεστασιά και θαλπωρή μέσα στο σπίτι. Για να απολαύσετε χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι πρέπει να το εξασφαλίσετε από πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν. Προστατέψτε το από πιθανές βλάβες, διαρροές, δυσλειτουργίες στα λειτουργικά συστήματα του.

Ελέγξτε τα πιθανά σημεία εμφάνισης προβλημάτων και αντιμετωπίστε τα. Βέβαια εάν έχει γίνει η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να έχουν αποκατασταθεί όλα αυτά τα προβλήματα. 

1. Σύστημα θέρμανσης

Το κατεξοχήν σύστημα που πρέπει να ελεγχθεί πριν την έναρξη λειτουργίας του. Θα πρέπει να γίνεται συντήρηση του λέβητα/καυστήρα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και προτιμότερο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Οι εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του λέβητα, τη ρύθμιση του καυστήρα, τον έλεγχο των καυσαερίων. Επίσης πρέπει να καθαριστεί το τζάκι για σωστή λειτουργία και την καμινάδα για την ασφάλεια του σπιτιού.

2. Κουφώματα

Ελέγξτε τη στεγανότητα των εξωτερικών κουφωμάτων. Διατίθενται συστήματα σφράγισης αρμών μεταξύ των κουφωμάτων και της τοιχοποιίας και μαστίχα στεγανοποίησης για εξοικονόμηση ενέργειας για όλο το χρόνο.

3. Υδρορροές

Οι φραγμένες υδρορροές μπλοκάρουν την απορροή των ομβρίων υδάτων με αποτέλεσμα τη δημιουργία υγρασιών στους τοίχους. Απομακρύνετε τα φύλλα και τα σκουπίδια που μπλοκάρουν τις υδρορροές και ελέγξτε αν η απορροή γίνεται ελεύθερα.

4. Σωλήνες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται το χειμώνα δημιουργούν τον κίνδυνο να σπάσουν οι εκτεθειμένοι σωλήνες ύδρευσης/θέρμανσης. Προστατέψτε τους με την επικάλυψη τους με ειδικά μονωτικά υλικά, όπως εύκαμπτους σωλήνες, πλάκες σε ρολά ή αυτοκόλλητες ταινίες. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσετε απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης και θέρμανσης και ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε ενέργεια κατά τη λειτουργία του ηλιακού θερμοσίφωνα και του καλοριφέρ. Οι σωληνώσεις ελέγχονται και κατά την ανακαίνιση του μπάνιου ή της κουζίνας.

5. Υγρασίες

Είναι απαραίτητος ο έλεγχος των περιμετρικών τοίχων και της επικάλυψης του κτιρίου για τυχόν ύπαρξη σημείων εισόδου υγρασίας στο σπίτι. Σε περίπτωση κεραμοσκεπής πρέπει να γίνει έλεγχος της ακεραιότητας των κεραμιδιών, ώστε να αποφεύγεται η είσοδος του νερού της βροχής. Επίσης πρέπει να ελεγχθούν τα σημεία επαφής της στέγης με τα άλλα δομικά στοιχεία (τοίχοι, καμινάδες, ντερέδες) και τυχόν αποκολλήσεις ή ρηγματώσεις κατά μήκος τους πρέπει να επισκευαστούν. 

Σε περίπτωση  δώματος (ταράτσας) εξετάζεται η κατάσταση του. Αν το υλικό επικάλυψης έχει φθαρεί τοπικά ή σε μεγαλύτερη έκταση, επιβάλλεται κατά περίπτωση μερική αποκατάσταση ή ολική αντικατάσταση και τοποθέτηση θερμομονωτικών και υγρομονωτικών στρώσεων εφόσον δεν υπάρχουν. Προσοχή και έλεγχος απαιτείται και στο στηθαίο της ταράτσας και τους τοίχους της απόληξης του κλιμακοστασίου στα σημεία επαφής με την ταράτσα, ώστε να επισκευαστούν τυχόν ρωγμές και αποκολλήσεις. Σε περίπτωση που δεν διαπιστωθούν προβλήματα μπορείτε προληπτικά να λάβετε μέτρα που επιμηκύνουν την καλή κατάσταση της στέγης και της ταράτσας, όπως εφαρμογή διάφανων υδρόφοβων ρητινών.

Οι εξωτερικοί τοίχοι ελέγχονται για ρωγμές, οπές, αποσαθρώσεις στους σοβάδες που αποτελούν θέση εισόδου για την υγρασία και πρέπει να επισκευάζονται κατά περίπτωση με τα κατάλληλα επισκευαστικά υλικά.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τις παραπάνω απαραίτητες ενέργειες πρέπει να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα διαθέτει το εξειδικευμένο προσωπικό, την τεχνογνωσία και εμπειρία και προπάντων τη διάθεση να αναλάβει τον έλεγχο και αποκατάσταση των προβλημάτων του σπιτιού σας για να μπορέσετε να απολαύσετε ένα ευχάριστο χειμώνα χωρίς προβλήματα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

-mini-Οι καλύτερες συμβουλές για μία mini ανακαίνιση του χώρου σας
2016-04-03-17-49-13Πλακίδια ειδικών χαρακτηριστικών για την ανακαίνιση του σπιτιού σας
2016-09-30-21-50-14Μικρές συμβουλές χωροθέτησης επίπλων
2016-10-23-20-18-56Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+