ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Πώς αντιμετωπίζονται οι μαυρίλες/ μούχλα σε τοίχους και οροφές

ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Menidi, αντιμετώπιση υγρασίας, ανακαίνιση κατοικίας

Ανακαίνιση Μεζονέτας στο Μενίδι από την κατασκευαστική εταιρεία του  Ιωάννη Φούσκα

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε πολλές κατοικίες έχουν εμφανιστεί μαυρίλες σε τοίχους και οροφές. Πρόκειται για μούχλα, μύκητες δηλ. που σχηματίζουν αποικίες σε σημεία που υπάρχει υγρασία. Πέρα από την αντιαισθητική όψη του χώρου, ευθύνονται για προβλήματα υγείας, καθώς μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργία.

 

Βαφή τοίχων με πλαστικά χρώματα: Τεχνικές συμβουλές

ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Η ανακαίνιση διαμερίσματος μπορεί να περιλαμβάνει αποξηλώσεις και αλλαγές δαπέδων, ελαιοχρωματισμούς, αλλαγές κουφωμάτων, ανακαίνιση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, κτλ. Η κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα θα σας βοηθήσει να ανανεώσετε τη διακόσμηση και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας επιλέγοντας τα κατάλληλα χρωματικά σχήματα. 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκας (www.anakainisispitiou.gr)

Τα πλαστικά χρώματα αναπτύχθηκαν περίπου το 1950 και έκτοτε επικράτησαν λόγω της πρακτικότητας και ευκολίας στη χρήση τους. Η καλύτερη πρόσφυση του χρώματος γίνεται κυρίως σε σοβατισμένους τοίχους. Παρόλα αυτά, με κατάλληλη προετοιμασία τα πλαστικά χρώματα μπορούν να βάψουν και άλλες επιφάνειες όπως τσιμεντένιες επιφάνειες, νοβοπάν κ.ά.

σκαλα, σκίτσο

Ποιο είναι το ιδανικό ποσοστό νερού/ χρώματος;

Τα πλαστικά χρώματα είναι υδατοδιαλυτά, αραιώνονται δηλαδή με νερό και για αυτό θεωρούνται μη-τοξικά. Ιδανικά αραιώνονται με 200 γραμμάρια νερού ανά ένα κιλό πλαστικού, περίπου. Πριν την εφαρμογή απαιτείται καλή ανάδευση με ξύλο.

   

Επιχρίσματα (σοβάδες): Σύσταση, τύποι, συμβουλές

ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Κατά τη διάρκεια ζωής του κτιρίου, ενδέχεται να εμφανιστούν διάφορα προβλήματα στους σοβάδες, τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου. Για να επιδιορθώσετε σωστά το πρόβλημα, συνιστάται να συμβουλευτείτε επαγγελματίες, οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι στις ανακαινίσεις. Για οικονομικές προσφορές ανακαίνισης εσωτερικών χώρων και κτιρίων επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.   

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκαςwww.anakainisispitiou.gr

Ως επίχρισμα (σοβά) ονομάζουμε την επικάλυψη των τοίχων και του σκελετού (υποστυλώματα, δοκάρια, τοιχία) με ένα ή περισσότερα στρώματα κονιάματος. Τα επιχρίσματα αποτελούν σημαντικό στοιχείο της αισθητικής των εξωτερικών επιφανειών των κτιρίων, ενώ προσφέρουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες και τη φθορά του χρόνου ενισχύοντας παράλληλα τη θερμομόνωση του κτιρίου. 

Τα δομικά στοιχεία είναι συνεχώς εκτεθειμένα στις καταπονήσεις του περιβάλλοντος (ρύπανση, ηλιακή ακτινοβολία, ψύχος, υγρασία κτλ.) και υφίστανται φθορές. Για αυτό το λόγο, οι επιφάνειες καλύπτονται από μια συνεχή, προστατευτική επιφάνεια (το επίχρισμα). Επιπλέον με το επίχρισμα συνδέονται καλύτερα τα διάφορα δομικά υλικά (τούβλα, πέτρες, κτλ) μεταξύ τους αλλά και με το φέροντα σκελετό, και έτσι η κατασκευή γίνεται πιο συμπαγής και ανθεκτική. 

   

Παθολογία κτιρίων και τρόποι αντιμετώπισης (βλάβες επιχρισμάτων)

ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Τα κτίρια είναι κατά κάποιο τρόπο "ζωντανοί" οργανισμοί που επηρεάζονται από το χρόνο και τις επιδράσεις του περιβάλλοντος. Σε περίπτωση που εντοπίσετε φθορές σε ένα κτίριο συνιστάται να απευθύνεστε σε ειδική τεχνική εταιρεία έτσι ώστε να αντιμετωπίσετε όχι μόνο το σύμπτωμα αλλά και να λύσετε το αίτιο του προβλήματος. Η κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας προσφέρει ολοκληρωμένα πακέτα ανακαίνισης, ενώ μπορεί να δώσει λύση σε μια σειρά τεχνικών προβλημάτων, όπως υγρασίες, απώλειες θερμότητας, αποφλοιώσεις κ.ά. 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκας


 

plaster problems02, προβλήματα σοβάδων, κηλίδες επιχρισμάτων

Η παθολογία των κτιρίων αναφέρεται σε φθορές που σχετίζονται τόσο με τον φέροντα οργανισμό τους όσο και τα επιμέρους στοιχεία τους. Οι αιτίες της παθολογίας προέρχονται από ποικίλα αίτια, όπως οι κλιματολογικές συνθήκες του τόπου, η ποιότητα του εδάφους στο οποίο είναι θεμελιωμένα τα κτίρια, ο χρόνος κατασκευής τους.

   

Η εξέλιξη στην τσιμεντοκονία

ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

τσιμεντοκονια, επενδυση μπανιου, πατητη τσιμεντοκονια

Επενδύστε τους τοίχους, την οροφή και το δάπεδο με ειδικές κονίες που δημιουργούν ένα ενιαίο και μονολιθικό αποτέλεσμα χωρίς αρμούς.

 

 

 

 

 

   

Τι είναι το αστάρωμα;

ΒΑΦΕΣ, ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Fair Isle Blue Paint by Benjamin Moore  paints stains and glazes

Οι περισσότερες οδηγίες για τον χρωματισμό των τοίχων, των επίπλων, των κουφωμάτων, κλπ αναφέρουν ότι οι επιφάνειες πριν τη βαφή τους, πρέπει οπωσδήποτε να προετοιμάζονται κατάλληλα και για την ακρίβεια να ασταρώνονται.

   

Σελίδα 1 από 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+