ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης JEFRË δημιουργεί μόνιμο installation στη Μανίλα για μία από τις μεγαλύτερες κτηματομεσιτικές εταιρίες της Νοτιοανατολικής Ασίας

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

JEFRË Creates Permanent Installation in Manila, art installation, εγκατάσταση τέχνης

Talking Heads

ακρυλικό, πολυεστέρας, φωτισμός LED

Μανίλα, Φιλιππίνες – Ο JEFRË (Jefrë Manuel Figueras) δημιούργησε πρόσφατα το Talking Heads, μια μόνιμη εγκατάσταση που διαθέτει έξι μεγάλα γλυπτά στο λόμπι του SM PrimeFive Ecom Center στο κέντρο της Μανίλα στις Φιλιππίνες. Ο JEFRË είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που του ανατέθηκε έργο από την SM Prime, που είναι μία από τις μεγαλύτερες κτηματομεσιτικές εταιρίες στην Νοτιοανατολική Ασία.

 

Πάρκο μοντέρνας γλυπτικής στον Άναυρο στο Βόλο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

sculpture park04detail, υπαίθρια γλυπτά

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες του παραλιακού μετώπου μετά το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο. Πεζόδρομοι για γαλήνιους περιπάτους κατευθύνουν  σε μικρές πλατείες για στάση και αναψυχή.

   

PINK LOTUS: η Grimanesa Amorós δημιουργεί έργο γλυπτικής στα πλαίσια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

The Peninsula New York, Pink Lotus, γλυπτό από φως, LED γλυπτό, ενημέρωση για τον καρκίνο μαστού, τέχνη του ροζ

γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα

φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, αλλά και διεθνώς ως “Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους”. Το PINK LOTUS (ροζ λωτός), ένα γλυπτό φωτός μεγάλης κλίμακας, από τη δημιουργό Grimanesa Amorós, θα εγκατασταθεί στην πρόσοψη του ξενοδοχείου The Peninsula New York στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης.

   

Ο δράκος που φυλάει τα όνειρα των παιδιών…

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

kids are painting, τοιχογραφία νηπιαγωγείου

Μια καινούργια εικαστική παρέμβαση στην πόλη από ομάδα σπουδαστών του κολεγίου ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης

Γράφει η Χρύσα Ξουβερούδη

Ιστορικός Τέχνης

   

Σκηνογραφία στο όριο στεριάς & θάλασσας από τον Μάριο Teriade Ελευθεριάδη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

γράφει η Ιφιγένεια Κωτίτσα

φοιτήτρια αρχιτεκτονικής

Το Sani Gourmet αποτελεί κάτι περισσότερο από μια ετήσια εκδήλωση γαστρονομίας. Είναι στην ουσία ένας θεσμός που εξερευνά μία από τις σημαντικότερες πτυχές του ανθρώπινου πολιτισμού: το φαγητό. Για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2014 και το 2015, το θέμα της διοργάνωσης ήταν ο δρόμος του μεταξιού. Η συμμετοχή ήταν αρκετά διευρυμένη περιλαμβάνοντας σεφ από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα, το Αζερμπαϊτζάν, την Περσία και τη Γεωργία. 

Όσον αφορά στο σκηνικό που φιλοξένησε την εκδήλωση, αυτό σχεδιάστηκε ως ένα υπαίθριο περίπτερο στημένο ακριβώς στο όριο μεταξύ νερού και γης. Η ιδέα και η υλοποίηση του πολύχρωμου και αέρινου σκηνικού ανήκει στον εικαστικό Μαριο Teriade Ελευθεριάδη.

Sani gourmet, μαριος ελευθεριάδης, υπαίθριο σκηνικό, υπαίθρια σκηνογραφία,

 

   

Ζωγραφική σε βιτρίνες από την Έλενα Μανουσαρίδου

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Χριστούγεννα: Η εποχή του χρόνου όπου οι πόλεις του κόσμου και κυρίως τα εμπορικά καταστήματα φορούν τα καλά τους ρούχα και στολίζονται με τα ομορφότερα στολίδια.

Αναπόφευκτα οι βιτρίνες των καταστημάτων τραβούν τα περισσότερα βλέμματα. Έτσι πολλοί επιχειρηματίες ζητούν από επαγγελματίες ζωγράφους, να ζωγραφίσουν πάνω στις γυάλινες επιφάνειες των καταστημάτων τους χριστουγεννιάτικά θέματα. Ο βασικός ήρωας των Χριστουγέννων είναι φυσικά ο Άγιος Βασίλης ενώ τις περισσότερες φορές οι σκηνές αποδίδονται με πρωτότυπο και χιουμοριστικό τρόπο.

Δείτε μερικές χριστουγεννιάτικές βιτρίνες στην Κατερίνη, ζωγραφισμένες από την Έλενα Μανουσαρίδου (Απόφοιτη του πανεπιστήμιου δυτικής Μακεδονίας-τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών).

Χριστουγεννιάτικές βιτρίνες, ζωγραφική σε βιτρίνες, χριστουγεννιάτικη ζωγραφική σε βιτρίνες,

   

Σελίδα 1 από 6

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+