ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Ξυλινα κουφώματα που δεν χρησιμοποιούν τροπική ξυλεία

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Σήμερα, στα κτίρια της Ελλάδας, στα υφιστάμενα, στα νεοαναγειρόμενα αλλά και στις ριζικές ανακαινίσεις, εφαρμόζεται ο νέος κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (Κ.Ε.ν.Α.Κ) ο οποίος έχει σκοπό να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Ο συγκεκριμένος κανονισμός έχει επηρεάσει σημαντικά την επιλογή των δομικών υλικών, τα οποία θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE. Η συγκεκριμένη σήμανση αποτελεί μια περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών του δομικού υλικού.

ξύλινα κουφώματα

Για τα κουφώματα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να αναγράφονται είναι τα εξής:

 • Η αντοχή στην πίεση του αέρα.
 • Η στεγανότητα στην υγρασία.
 • Η στεγανότητα στον αέρα.
 • Η ακουστική επίδοση.
 • Η θερμομόνωση.
 • Η βαφή των κουφωμάτων.
 

Κλειδαριές νέας γενιάς με μικρό κλειδί για μέγιστη ασφάλεια.

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

safety doors,πόρτες ασφαλείας, πόρτες ασφαλείας με μικρό κλειδί, σύγχρονες πόρτες ασφαλείας

Η εταιρεία μας www.karampelasdoors.gr σας δίνει τη δυνατότητα  να θωρακίσετε τον χώρο σας με κλειδαριές νέου τύπου με μικρό κλειδί. Μπορείτε να επιλέξετε τις κλειδαριές νέας τεχνολογίας τόσο για την νέα σας πόρτα όσο και για την αντικατάσταση της υπάρχουσας κλειδαριάς για μεγαλύτερη ασφάλεια.

   

Ο σχεδιασμός της σκάλας

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Στα κλιμακοστάσια δημιουργούνται φθορές από τη συχνή χρήση. Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε τα υλικά επένδυσης της σκάλας, το φωτισμό και τα κιγκλιδώματα ενώ θα πρέπει να εξετάσετε και θέματα ασφάλειας. Η κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα διαθέτει εξειδικευμένους μελετητές που σχεδιάζουν και οργανώνουν την ανακαίνιση από την μεταφορά των μπαζών μέχρι τους χρωματισμούς και τα υλικά. 

Anakainisi oikias, ανακαίνιση οικίας, Γιαννης Φουσκαςwww.anakainisispitiou.gr

Οι σκάλες ή κλίμακες αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, που ενώνουν επίπεδα με υψομετρική διαφορά, είτε πρόκειται για επίπεδα εσωτερικών χώρων (κατοικίες, γραφεία, βιομηχανικοί χώροι κτλ) είτε εξωτερικών χώρων (πάρκα, κήποι, πλατείες κτλ).

   

Συρόμενες πόρτες και συρόμενα διαχωριστικά στον εσωτερικό χώρο

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Οι συρόμενες πόρτες και τα συρόμενα διαχωριστικά έχουν τις ρίζες τους στα γιαπωνέζικα διαχωριστικά σότζι (shōji) με το ριζόχαρτο και στα γιαπωνέζικα διαχωριστικά Fusuma. Κατά τη διάρκεια του μοντερνισμού, όπου η Ιαπωνική αρχιτεκτονική αποτέλεσε σημαντική πηγή έμπνευσης για τους αρχιτέκτονες, η χρήση συρόμενων κουφωμάτων επεκτάθηκε και στη δύση. Όσον αφορά στις ντουλάπες, τα συρόμενα φύλλα, άρχισαν να αντικαθιστούν τα απλά, ανοιγόμενα φύλλα από τη δεκαετία του 70 και μετά. 

Στον εξωτερικό χώρο, η χρήση των συρόμενων πορτών συναντάται στα κουφώματα, δηλαδή στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες που ενώνουν τον εσωτερικό χώρο με τον κήπο, τη βεράντα ή την αυλή. Όσον αφορά στα υλικά, το πλαίσιο των κουφωμάτων κατασκευάζεται από ξύλο, αλουμίνιο ή pvc και ενδιάμεσα τοποθετείται γυαλί. Στον εσωτερικό χώρο, συρόμενα στοιχεία τοποθετούνται για να διαχωρίσουν δύο χώρους μεταξύ τους και ως διαχωριστικά σε ενιαίους χώρους. Συρόμενα στοιχεία, μπορούν να θεωρηθούν και τα συρόμενα πάνελ που τοποθετούνται για λόγους ηλιοπροστασίας μπροστά από παράθυρα. 

 • Συρόμενα φύλλα που σύρονται πάνω σε ράγες στο δάπεδο. Το σύστημα αποτελείται από δύο ή περισσότερα φύλλα που σύρονται το ένα παράλληλα με το άλλο. Ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται συχνά σε ντουλάπες. Συνήθη υλικά είναι το αμμοβολημένο γυαλί, ο καθρέφτης και το ξύλο. Επειδή το βάρος των φύλλων πέφτει πάνω στις ράγες, ο συγκεκριμένος τύπος είναι ανθεκτικός και κατάλληλος όταν τα φύλλα είναι μεγάλα και βαριά. 
συρόμενα φύλλα ντουλάπας, ντουλάπα με συρόμενα φύλλα, συρόμενη ντουλάπα, ντουλάπα με συρόμενες πόρτες
   

Σκάλες: Βασικοί κανόνες άνεσης και ασφάλειας

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Μία σκάλα εκτός από εντυπωσιακή πρέπει κυρίως να είναι άνετη και ασφαλής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πληρούνται μια σειρά προδιαγραφές όπως οι παρακάτω: 

 • Όλα τα πατήματα πρέπει να έχουν το ίδιο πλάτος και όλα τα ρίχτια πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος.
 • Τα σκαλοπάτια δεν πρέπει να είναι απότομα.
 • Το πλάτος μιας σκάλας εξαρτάται από το μέγεθος και τον τύπο του κτιρίου (π.χ για εσωτερική σκάλα κατοικίας το κατάλληλο πλάτος είναι 100cm).
 • Πρέπει να προβλέπουμε πλατύσκαλο μετά από ορισμένα πατήματα (συνήθως 18).

σκάλα, κανόνες σχεδίασης σκάλας, σχεδίαση σκάλας

   

Τύποι παραθύρων ανάλογα με τον τρόπο που ανοίγουν

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Τα παράθυρα, και γενικά τα κουφώματα, κατηγοριοποιούνται με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα ανάλογα με το υλικό κατασκευής ταξινομούνται σε ξύλινα κουφώματα, αλουμινένια, σιδερένια, από pvc, κλπ. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους κατηγοριοποιούνται σε θερμομονωτικά, ηχομονωτικά κλπ. Όσον αφορά στον τρόπο ανοίγματος, δηλαδή στον τρόπο λειτουργίας, τα παράθυρα ταξινομούνται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Στα ανοιγόμενα και στα συρόμενα.

 • Τα Ανοιγόμενα κουφώματα:

Τα ανοιγόμενα κουφώματα παραθύρων προσφέρουν πολύ καλή μόνωση και ασφάλεια. Δέχονται τζάμι, παντζούρι ή ρολό. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν να ανοίξουν πλήρως. Το μειονέκτημά τους είναι ότι χρειάζονται αρκετά μεγάλη επιφάνεια για να λειτουργήσουν, δηλαδή ο χώρος μπροστά από τα παράθυρα πρέπει να παραμένει ελεύθερος από έπιπλα και αντικείμενα που εμποδίζουν την ελεύθερη περιστροφή των φύλλων. Επιπλέον δεν συνιστάται η χρήση ρολοκουρτίνας στην περίπτωση ανοιγόμενων παραθύρων. 

Τα τυπικότερα είδη ανοιγόμενων παραθύρων:

 • Απλά ανοιγόμενα, ονομάζονται εκείνα τα κουφώματα τα φύλλα των οποίων περιστρέφονται γύρω από μεντεσέδες, τοποθετημένους στις άκρες του κασώματος. Τα συνηθέστερα ανοιγόμενα κουφώματα είναι μονά ή διπλά.

σχέδιο παραθύρου, σχέδιο κουφώματος, ανοιγόμενο παράθυρο, διπλό παράθυρο

   

Σελίδα 1 από 3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+