Ανακαινίστε το σπίτι σας με laminate

ΤΟΙΧΟΙ,ΔΑΠΕΔΑ,ΟΡΟΦΕΣ

ergo-laminate-patomatos-02-01

Γραφει ο Κ. Χρυσοβιτσιώτης (Commercial manager της XFloor)

Όταν μπείτε στη διαδικασία να ανακαινίσετε το σπίτι σας, σκεφτείτε για το δάπεδο τη λύση του laminate. Το υλικό αυτό, τοποθετείται εύκολα, έχει υψηλές προδιαγραφές και όμορφα σχέδια ξύλου.

Όταν ανακαινίζετε το σπίτι σας, σίγουρα θα περάσει από το μυαλό σας η σκέψη του ξύλινου πατώματος. Αμέσως όμως θα ανησυχήσετε για την τιμή και την ευαισθησία του ξύλου. Τα laminate είναι ίσως η πιο καλή λύση για την ανάγκη σας, πάντα με γνώμονα την καλή σχέση αξίας προς τιμή.

  • Από τι αποτελείται το laminate:

Η κατασκευή του laminate γίνεται από ξύλο, απλώς όχι στην γνήσια/μασίφ μορφή του. Στην ουσία πρόκειται για πεπιεσμένη μοριοσανίδα (HDF), όπως ακριβώς τα ντουλάπια της κουζίνας μας. Στην επιφάνεια τους έχουν μία λωρίδα με το διακοσμητικό χαρτί που απεικονίζει το χρώμα που επιλέγουμε, ενώ, τέλος, διαθέτουν μία διαφανή επιφάνεια προστασίας.

  • Πως τοποθετείται το laminate;

Η τοποθέτηση του laminate είναι απλή για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του ή ένα τεχνίτη. Κάθε σανίδα, οι οποίες είναι συνήθως διαστάσεων 1292x194mm, έχει ειδικές γλώσσες οι οποίες κουμπώνουν από σανίδα σε σανίδα. Με απλές κινήσεις και κουμπωτά, τελειώνετε την κάθε γραμμή και απλώς στο τέλος χρειάζεται μία σέγα για να κόψετε τη σανίδα που δεν χωράει. Με την υπόλοιπη κομμένη σανίδα, ξεκινάτε την επόμενη γραμμή.

  • Πόσο θα ανέβει το πάτωμα με το laminate;

Αυτή είναι μία συνηθισμένη ανησυχία όταν βάζετε laminate πάτωμα στο σπίτι σας. Τα οικιακά laminate είναι 7mm πάχος, και μαζί με το 3mm υπόστρωμα που μπαίνει από κάτω, φτάνουμε τα 10mm ύψος, ένα πόντο δηλαδή. Στις πόρτες βέβαια, μπαίνει κάποιο ειδικό προφίλ, είτε πομπέ όταν δεν συνεχίζει laminate μετά, είτε ταφ όταν συνεχίζει, το οποίο είναι 2-3mm επιπλέον. Αυτό σημαίνει πως οι πόρτες σας θα πρέπει να απέχουν από το τωρινό δάπεδο 15mm. Αυτό μπορεί να γίνει με απλές ροδέλες από το χρωματοπωλείο στους μεντεσέδες ή με τροχό να κοπεί ένα πόντο η πόρτα κατά την τοποθέτηση του laminate.

  • Τι επιλογές ποιότητας υπάρχουν στο laminate;

Υπάρχουν διάφορα πάχη και κατηγορίες αντοχής των laminate. Για οικιακή χρήση αρκεί το πάχος 7mm με κατηγορία αντοχής AC3, ενώ για επαγγελματικούς χώρους, όπως γραφεία, χρειάζεται να διαλέξετε laminate πάχους 8mm και κατηγορία αντοχής AC4.

  • Να διαλέξω laminate με αρμό στις άκρες ή όχι;

Μια όμορφη αισθητική επιλογή που έχετε όταν διαλέγετε laminate είναι να επιλέξετε να έχει αρμό (μπομπέ) στις άκρες ή όχι. Διαλέγοντας laminate δάπεδο με αρμό στις άκρες, το αποτέλεσμα δείχνει πιο πλούσιο και ρεαλιστικό. 

laminate δάπεδο, πάτωμα   laminate patoma

Παράδειγματα laminate με αρμό στις άκρες / Vintage 832 της Tarkett

  • Η επιφάνεια του laminate είναι ωραίο να είναι ανάγλυφη;

Τα παλαιότερα laminate είχαν τελείως λεία επιφάνεια, πράγμα το οποίο τα έκανε να δείχνουν φθηνά και ψεύτικα. Τα σημερινής γενιάς laminate έχουν ανάγλυφη επιφάνεια που τα κάνει να δείχνουν πιο ωραία. Παρόλα αυτά, τις περισσότερες φορές, η ανάγλυφη επιφάνεια τους είναι μία τυχαία ανάγλυφη αίσθηση, άσχετα από το τι σχέδιο/ρόζους δείχνει το ξύλο από κάτω. Στα πολύ ποιοτικά laminate δάπεδα, η ανάγλυφη επιφάνεια ακολουθεί πιστά το σχέδιο και τους ρόζους, κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό, πλούσιο και αληθοφανές.

laminate patoma, πάτωμα laminate dapedo laminate, paoma laminate

Παράδειγμα laminate με ανάγλυφη επιφάνεια / Woodstock 832 της Tarkett.

  • Οικονομική λύση laminate, value for money

Πολλές φορές, οι επιπλέον λεπτομέρειες είναι πολυτέλεια, όταν θέλουμε μία οικονομική "value for money" λύση. Τα οικονομικά/οικιακά laminate είναι 7mm, δεν έχουν αρμούς στις άκρες και η ανάγλυφη επιφάνεια τους είναι τυχαίο ανάγλυφο. Επίσης, βγαίνουν σε βασικότερα σχέδια. Παρόλα αυτά, εφόσον διαλέξετε laminate από ένα καταξιωμένο εργοστάσιο, όπως είναι η Tarkett, τότε σίγουρα και το οικονομικό laminate θα είναι ικανοποιητικών προδιαγραφών και θα σας δώσει μια αξιόλογη λύση.

laminate-patoma-tarkett-casual-731 

Παράδειγμα οικονομικού laminate / Casual 731 της Tarkett

Δείτε και άλλες προσφορές σε laminate

 


 

Κείμενο/ φωτογραφίες: http://www.xfloor.gr/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-09-22-18-14-55Τι δάπεδο να επιλέξω σε εσωτερικό χώρο fitness και άθλησης;
Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές δαπέδων. Ωστόσο, κάθε χώρος και κάθε χρήστης είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Υπάρχουν ωστόσο, κάποια κριτήρια με βάση τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικότερο υλικό δαπέδου....
2011-11-22-10-08-35Ποιά είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής δαπέδων; Τεχνικές γνώσεις
2017-03-19-11-09-36Η πατητή τσιμεντοκονία έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα πλεονεκτικό προϊόν που εφαρμόζεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε επιφάνειες που δέχονται σημαντικές καταπονήσεις, όπως σε διαδρόμους, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες κτλ, αλλά και σε χώρους σύγχρονης αισθητικής όπως κατοικίες και...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+