Προστατευτικά κιγκλιδώματα

ΣΚΑΛΕΣ, ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

Grass Terraces contemporary landscape

Σε οποιοδήποτε βατό επίπεδο του χώρου, εσωτερικό ή εξωτερικό, το οποίο βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο του 1.00 μέτρου, θα πρέπει να τοποθετούνται προστατευτικά κάγκελα.

Συνεπώς, κιγκλιδώματα δεν πρέπει να τοποθετούνται μόνο στα μπαλκόνια και στις σκάλες αλλά και στα υπερυψωμένα δάπεδα, στις χαμηλές βεράντες, στα βατά δώματα, κλπ. Το ελάχιστο ύψος των κιγκλιδωμάτων είναι τα τα 90 εκατοστά αλλά πολλές φορές και για λόγους ασφαλείας το ελάχιστο ύψος ανεβαίνει στο 1,00 μέτρο. Τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να είναι στα κάγκελα των σχολείων και των παιδικών σταθμών. Το ύψος του κιγκλιδώματος υπολογίζεται από τη στάθμη του κάθε μπαλκονιού. Τα συνήθη υλικά κατασκευής είναι το μέταλλο (σίδηρο, inox, αλουμίνιο, κλπ), το ξύλο, το plexiglass, το μπετόν και το γυαλί.

Το στηθαίο.
Το στηθαίο τοποθετείται συνήθως στις βεράντες και τα δώματα εξωτερικού χώρου. Πρόκειται για ένα χαμηλό τοιχάκι, ύψους περίπου 15 εκατοστών το οποίο περιτρέχει τη βεράντα  και αποτρέπει τα νερά να κυλούν προς τα έξω. Συνήθως κατασκευάζεται από οπλισμένο σκυρόδεμα και καλουπώνεται μαζί με την πλάκα.

κάγκελα-κιγκλιδώματα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κιγκλιδώματα και μικρά παιδιά.

Σε χώρους όπου συχνάζουν μικρά παιδιά (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κλπ) θα πρέπει να αποφεύογνται τα κάγκελα με οριζόντιες δοκούς, καθώς τα μικρά παιδιά μπορεί να σκαρφαλώσουν πάνω τους, χρησιμοποιώντας τα κάγκελα σαν σκαλοπάτια. Επίσης, τα κενά ανάμεσα στα κιγκλιδώματα, καλό είναι να είναι μικρότερα των 15 εκατοστών ώστε να μην μπορεί να χωρέσει ανάμεσα τους ένα μικρό παιδί.

προστασια των παιδιών απο πτώση

Προσοχή: Τα οριζόντια δοκάρια των κιγκλιδωμάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως σκαλοπάτια απο τα μικρά παιδιά.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-11-10-17-00-16Η χρήση των κήπων και των μπαλκονιών για θεραπευτικούς σκοπούς δεν είναι μια καινούργια ιδέα που εμφανίστηκε ως απάντηση στη μουντή αρχιτεκτονική των πόλεων, αλλά αντίθετα αποτελεί μια πανάρχαια πρακτική που συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς και διάφορες περιοχές του πλανήτη. Η επαφή του ανθρώπου με τη...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+