Ανακαίνιση μπάνιου: Τι να προσέξετε

Ανακαίνιση μπάνιου: Τι να προσέξετε www.anakainisispitiou.gr

Το μπάνιο ή λουτρό αποτελεί το βασικό χώρο υγιεινής στις κατοικίες αλλά και στους επαγγελματικούς χώρους και στα δημόσια κτίρια. Τι πρέπει όμως να προσέξει κανείς στην ανακαίνιση μπάνιου και ποια είναι τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή:

Τα είδη υγιεινής. Στο εμπόριο υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία ειδών υγιεινής σε ενδιαφέροντα σχέδια και χρώματα. Ωστόσο εκτός από το κριτήριο της αισθητικής και του design, τα είδη υγιεινής πρέπει να πληρούν μια σειρά κριτηρίων ποιότητας. Πρέπει να είναι ανθεκτικά, να στερεώνονται εύκολα και να λειτουργούν σωστά. Οι επιφάνειες επίσης πρέπει να καθαρίζονται εύκολα με συνήθη απορρυπαντικά χωρίς να αλλοιώνεται η επιφάνεια τους. Αναλογιστείτε ότι η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και συχνά απαιτεί την αφαίρεση πλακιδίων. Για αυτό επιλέξτε με προσοχή ειδή υγιεινής που διακρίνονται για την αντοχή και την ποιότητά τους ακόμη και αν θέλετε να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης σε χαμηλό επίπεδο, δηλαδή πρόκειται για οικονομική ανακαίνιση μπάνιου.

Το καζανάκι. Το καζανάκι παρουσιάζει αρκετά συχνά προβλήματα, ακόμη και λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή του. Πολύ συχνά παρουσιάζεται διαρροή νερού από το καζανάκι και κατά συνέπεια σπατάλη νερού καθώς και άλλες δυσλειτουργίες. Λόγω της ευαισθησίας της συγκεκριμένη συσκευής, θα πρέπει να επιλέξετε καζανάκι υψηλής ποιότητας.

Οι εγκαταστάσεις του μπάνιου (υδραυλικά, αποχέτευση και ηλεκτρολογικά) θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή και αφού πρώτα έχει εκπονηθεί μελέτη και προγραμματισμός εργασιών. Η σωστή εγκατάσταση θα σας γλιτώσει από μελλοντικά έξοδα που αφορούν σε βλάβες, κακοτεχνίες και συχνές επισκευές. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της κατασκευαστικής εταιρείας του Ιωάννη Φούσκα για ανακαίνιση μπάνιου προφορές.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιδιόρθωση βλαβών. Σημαντική είναι επίσης η ηχομόνωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων για να μειώνονται οι ενοχλητικοί θόρυβοι.

Εξαερισμός. Στα λουτρά εμφανίζεται έντονο πρόβλημα υδρατμών και υγρασίας. Για αυτό το λόγο θα πρέπει είτε να υπάρχει παράθυρο που να επιτρέπει το φυσικό αερισμό του χώρου είτε ηλεκτρικός εξαεριστήρας.

Υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης. Τα υλικά συγκόλλησης και αρμολόγησης των ειδών υγιεινής και των πλακιδίων πρέπει να είναι στεγανά έτσι ώστε να αποτρέπεται διαρροή νερού στους γύρω χώρους. Σήμερα χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά συγκόλλησης και όχι απλό τσιμέντο που εξασφαλίζουν την απαραίτητη στεγανότητα.

Σφραγίσεις μεταξύ νιπτήρα και τοίχου και μεταξύ μπανιέρας και τοίχου. Οι σφραγίσεις συνιστάται να γίνονται με ειδική αντιμυκητιακή σιλικόνη και όχι με απλούς στόκους. Ο απλός στόκος δεν προσφέρει την απαραίτητη στεγανότητα και δεν έχει αντοχή στο συχνό καθάρισμα.

Κρεμαστές λεκάνες. Οι κρεμαστές λεκάνες πρέπει να στηρίζονται σε γερή τοιχοποιία. Σε περίπτωση γυψοσανίδων πρέπει να γίνεται ειδική πρόβλεψη για σιδερένια στηρίγματα.

Μπανιέρες. Σε περίπτωση τοποθέτησης κτιστών μπανιερών συνιστάται η κατασκευή παραθύρου επισκευής βλαβών. Με αυτό τον τρόπο τυχών βλάβες αντιμετωπίζονται εύκολα χωρίς αφαιρέσεις πλακιδίων.

Καπάκι λεκάνης. Το καπάκι της λεκάνης πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό υλικό καθώς στο προϊόν αυτό παρατηρούνται συχνές φθορές όπως σπασίματα, λεκέδες κτλ.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης Ανακαίνιση σπιτιού και ευκαιρίες ανακύκλωσης

    Μια ανακαίνιση σπιτιού δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά νέα υλικά και να απομακρύνετε όλα τα παλιά. Μπορείτε να ανακυκλώσετε κάποια από τα παλιά υλικά και να τα χρησιμοποιήσετε κατά την ανακαίνιση. Θα προσδώσουν γοητεία στο χώρο και θα μειώσουν τον προϋπολογισμό της ανακαίνισης.

  • Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου Τα οφέλη από την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου

    Κατά την έναρξη οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητη η ανακαίνιση του χώρου που θα στεγαστεί η επιχείρηση. Ωστόσο και στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις έρχεται κάποια χρονική στιγμή που η ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου είναι αναγκαία, καθώς ο χώρος δείχνει σημάδια παλαιότητας και φθορές και παράλληλα είναι ενδεχόμενο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved