Εργονομία κουζίνας στο επίπεδο της κάτοψης

ΜΠΑΝΙΟ, ΚΟΥΖΙΝΑ

Σε περίπτωση που προβλέπονται παράλληλοι πάγκοι στην κουζίνα, η μεταξύ τους απόσταση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,20 μέτρα. Η απόσταση αυτή επιτρέπει την άνετη κίνηση δύο ατόμων, την χρήση των κατώτερων ντουλαπιών αλλά και των συσκευών που βρίσκονται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας (φούρνος και πλυντήριο πιάτων).

εργονομία κουζίνα, ελάχιστες διαστάσεις

Ελάχιστη διάσταση μεταξύ παράλληλων πάγκων 

Η ελάχιστη διάσταση μεταξύ πάγκου κουζίνας και μιας κάθετης επιφάνειας (για παράδειγμα ενός τοίχου) είναι 0,65 μετρα. Η απόσταση αυτή είναι απαραίτητη για την άνετη κίνηση και εργασία στον πάγκο. 

διαστάσεις κουζίνα, εργονομία κουζίνα

 

Το ελάχιστο πλάτος ενός διαδρόμου κίνησης και μεταφοράς ενός δίσκου είναι 0,85-0,90 m. Ως εκ τούτου, η πόρτα της κουζίνας θα πρέπει ιδανικά να έχει καθαρό άνοιγμα μεγαλύτερο από 0,85m. 

πόρτα κουζίνας διάσταση, διάδρομος διάσταση

Τέλος, οι ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας απαιτούν μια ελέυθερη επιφάνεια μπροστά τους προκειμένου να χρησιμοποιούνται με άνεση. 

διάσταση μπροστά από φούρνο

Ελάχιστες διαστάσεις μπροστά από φούρνο κουζίνας.

 πλυντήριο πιάτων διαστασεις

Ελάχιστες διαστάσεις μπροστά από το πλυντήριο πιάτων. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2013-12-11-19-01-18Οι διαστάσεις της κουζίνας, του τραπεζιού, του νιπτήρα, κτλ.
2013-03-19-10-46-30Τα ντουλάπια, τα ράφια, τα συρτάρια κτλ, πρέπει να τοποθετούνται σε τέτοιο ύψος ώστε να είναι προσβάσιμα τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες. Το μέσο ύψος των γυναικών είναι 1.65m. Το μέσο ύψος των αντρών είναι 1.74m. Για τα ντουλάπια τοίχου: Το ανώτατο ύψος, που μπορούν να φτάσουν με...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+