Οικιακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και αυτοματισμός

ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΨΥΞΗ

tacto basalte, διακόπτες μοντέρνοι, ανακαίνιση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ανακαίνιση σπιτιού

 www.basalte.be/en/products/switches

Η ποιοτική διαβίωση εξαρτάται κατά πολύ από τη σωστή και ασφαλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση, που ικανοποιεί τις ανάγκες και απαιτήσεις των ενοίκων ενός σπιτιού, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει σήμερα πολλές δυνατότητες ελέγχου, προγραμματισμού και ευελιξίας στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Σε κάθε ανακαίνιση κατοικίας επομένως είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών.

Το διακοπτικό υλικο (διακόπτες/ πρίζες) αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της εγκατάστασης γιατί καθορίζει τη λειτουργικότητα του φωτισμού του σπιτιού και συμμετέχει στη διακόσμηση του. Παράλληλα το σύστημα αυτοματισμού προσφέρει ελευθερία και ευκολία στην καθημερινότητα με ποικιλία σεναρίων που προσαρμόζονται ανάλογα με τις κατά καιρούς ανάγκες των χρηστών.

Είδη διακοπτών / μπουτόν / πριζών

Απλός διακόπτης: με ένα πλήκτρο ανάβει και σβήνει το φως από ένα σημείο. Διατίθεται και με φωτεινή ένδειξη, ώστε να εντοπίζεται εύκολα στο σκοτάδι.

Διπλός διακόπτης: με δύο πλήκτρα ανάβει και σβήνει δύο φώτα ή περισσότερα φώτα από ένα σημείο.

Διακόπτης αλέ-ρετούρ (μονός/διπλός): ανάβει και σβήνει το φως από δύο σημεία.

deseo basalte, διακόπτης με ένδειξη, ανακαίνιση κατοικίας

www.basalte.be/en/products/switches 

Μπουτόν απλό: με ένα πλήκτρο για φως (συνήθως κλιμακοστασίου) και κουδούνι.

Μπουτόν διπλό: για τη λειτουργία ηλεκτρικών ρολών και τεντών.

Πρίζα σούκο: για τη σύνδεση των ηλεκτρικών συσκευών. Για μεγαλύτερη ασφάλεια τοποθετείται μία πρίζα για κάθε συσκευή. Οι πρίζες σε εξωτερικούς χώρους (μπαλκόνια/ βεράντες) είναι απαραίτητο να είναι στεγανές και να φέρουν καπάκι.

Πρίζα τηλεφώνου: για τη σύνδεση τηλεφωνικών γραμμών (εξαπολικές ή οκταπολικές).

Πρίζα κεραίας: για τη σύνδεση της τηλεόρασης μέσω κεντρικής ή ατομικής κεραίας.

Πρίζα μεγαφώνων: για τη σύνδεση των ηχείων του στερεοφωνικού συστήματος.

VOLT by Uwe Fischer, μοντέρνες πρίζες, ανακαίνιση διαμερίσματος

www.archiexpo.com/prod/cor/product-11531-1505154.html; 

Ροοστάτες φωτισμού (dimmer): ρυθμίζουν την ένταση του ρεύματος στα φωτιστικά. Χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ατμόσφαιρας στο χώρο, αλλά και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας έχουν διαφορποιήσει τις αντιλήψεις πού ίσχυαν παλαιότερα για τον αριθμό και τη θέση των διακοπτών και πριζών. Σήμερα οι διακόπτες επιλέγονται να τοποθετούνται κοντά στις πόρτες από την πλευρά του πόμολου για ευκολότερη και ασφλέστερη πρόσβαση στον κάθε χώρο. Σχετικά με το ύψος τοποθέτησης τους, υπάρχει δυνατότητα για χαμηλή και υψηλή θέση. Η τοποθέτηση σε σχετικά χαμηλή θέση εξασφαλίζει τη διακριτική παρουσία των στοιχείων στους τοίχους, εύκολο χειρισμό, ακόμη και από ΑΜΕΑ, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης χρήσης από μικρά παιδιά. Η τοποθέτηση σε υψηλή θέση αποτρέπει τη χρήση από μικρά παιδιά, αλλά και από ΑΜΕΑ, αναγκάζει το χέρι των χρηστών σε ανοδική κίνηση, αλλλά προβάλλει το design των διακοπτών και τα αναδεικνύει ως  στοιχεία της διακόσμησης των χώρων. Πολλοί διακόπτες στο ίδιο σημείο πρέπει να ομαδοποιούνται κάθετα, ενώ οι πολλές πρίζες οριζόντια.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε διακόπτες και πρίζες που διακρίνονται για το στυλ και την κομψότητα τους για να εναρμονίζονται με το ύφος, τα έπιπλα και τα χρώματα του χώρου, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να επιλέγονται οι ίδιοι διακόπτες και πρίζες σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Η κάθε εταιρία ηλεκτρολογικού υλικού παρουσιάζει σε καταλόγους τα προϊόντα της βοηθώντας έτσι στην κατάλληλη επιλογή.

adorne Collection Switches - sofTap

contemporary switch plates and outlet covers

Ταυτόχρονα η εγκατάσταση ενός συστήματος κτιριακού αυτοματισμού επιτρέπει να περιοριστεί το κόστος και η κατανάλωση ενέργειας και συγχρόνως να επιτυγχάνεται η αποδοτικότητα των εγκαταστάσεων της κατοικίας. Οι δυνατότητες αυτοματισμού μπορούν να ελεγχθούν από τους χρήστες μέσω εφαρμογών (app), smartphone ή tablet. Με ένα κεντρικό σύστημα αυτοματισμού επιτυγχάνεται ο έλεγχος φωτισμού στο σπίτι, δηλ. γίνεται χρήση των φωτιστικών με την παρουσία των ενοίκων σε ένα χώρο, μπορεί να αυξομειώνεται η ένταση τους κατά βούληση. Επίσης ελέγχεται η κίνηση των ρολών ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες για προστασία ή εκμετάλλευση της ηλιοφάνειας. Η θέρμανση και ο κλιματισμός μπορούν να λειτουργούν μέσω του ίδιου συστήματος για την εξοικονόμηση ενέργειας, π.χ. διακόπτεται η θέρμανση όταν ανοίγει κάποιο παράθυρο και την εξασφάλιση της θερμικής άνεσης των ενοίκων.

service apps free at home, οικιακοί αυτοματισμοί, έξυπνο σπίτι

www.busch-jaeger.de/en/service-int/apps/abb-freehome-app/#c92395 

Για την επιτυχία ενός “έξυπνου” σπιτιού που προσφέρει άνεση, λειτουργικότητα και οικονομία είναι απαραίτητη η συνεργασία με ένα αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη.


H κατασκευαστική εταιρεία Ιωάννης Φούσκας με το εξειδικευμένο προσωπικό, από Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Μηχανικούς, Μηχανολόγους Μηχανικούς και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, μπορεί να σας βοηθήσει για την καταλληλότερη λύση ανακαίνισης του σπιτιού σας. Επικοινωνήστε μαζί τους και πάρτε άμεσα προσφορά: ανακαίνιση σπιτιού κόστος.

Anakainisi oikias, ανακαίνιση κατοικίας(www.anakainisispitiou.gr)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2017-05-12-13-26-02Ιδέες επανάχρησης του υπογείου
2015-08-13-10-43-38Ανακαίνιση/επισκευή/ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
2016-01-21-16-55-04Η ολική ή μερική ανακαίνιση κατοικίας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε την εμπορική αξία του ακινήτου σας όταν πρόκειται να πωληθεί ή να ενοικιαστεί. Για την ακρίβεια μέρος ή ακόμη και το σύνολο των εξόδων που θα κάνει ο ιδιοκτήτης θα επιστραφεί καθώς το διαμέρισμα μπορεί να πωληθεί ή να...
2017-01-17-06-40-50Το δίλημμα της διαβίωσης σε σπίτι που ανακαινίζεται
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+