Εξασφαλίστε ζεστασιά με ενεργειακά τζάκια

ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΨΥΞΗ

energy fireplaces 01, ενεργειακά τζάκια, τζάκια πέλλετ

Οι οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών έχουν επιφέρει στερήσεις στις Ελληνικές οικογένειες, κι αυτό φαίνεται κυρίως στις ελλείψεις που πολλές από αυτές έχουν επιλέξει συνειδητά για να κάνουν οικονομία.

Η θέρμανση αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, κι αυτό γιατί ο χειμώνας για ένα ακόμη έτος βρήκε πολλούς πολίτες με παγωμένα σπίτια. Οι τιμές του πετρελαίου είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων στέκεται ανίκανη να υποστηρίξει έξοδα που σχετίζονται με την αγορά του.

Παρά την προσπάθεια της πολιτείας να δώσει λύση στο θέμα με την παροχή επιδομάτων, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, παραμένει προβληματισμένο σχετικά με το θέμα της οικιακής θέρμανσης.

Η δυσπραγία κατά καιρούς οδήγησε στην εύρεση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης, με την αγορά συσκευών όπως είναι οι σόμπες, όμως κι αυτού του είδους οι επιλογές, αποδεικνύονταν ανεπαρκείς, καθώς προέκυπτε εκ νέου πρόβλημα στην αγορά καύσιμης ύλης.

energy fireplaces, ενεργειακά τζάκια, τζάκια βιομάζας

Προς ανακούφιση των προβληματισμένων πολιτών, η αγορά έφερε στην επιφάνεια νέους τρόπους θέρμανσης, για τους οποίους δεν υφίσταται έντονη οικονομική επιβάρυνση. Μερικοί από αυτούς αφορούν τα ενεργειακά τζάκια και τις συσκευές που λειτουργούν με βιομάζα.

Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν εύκολη λύση για όσους διαθέτουν στις οικίες τους ήδη κάποιο τζάκι. Αυτό συμβαίνει διότι με την κατάλληλη επισκευαστική εργασία, γίνεται απλά μια διαμόρφωση στην υπάρχουσα εγκατεστημένη εστία θέρμανσης. Τα ανοιχτά σημεία της εστίας κλείνονται με ειδικές αντιπυρικές πλάκες, οι οποίες διατηρούν στο βασικό χώρο καύσης, όλη την αέρια ύλη που παράγεται. Με αυτήν την μέθοδο, η παραγωγή θερμότητας δεν προκύπτει μόνο από την καύσιμη ύλη αλλά και από το υψηλής θερμοκρασίας αέριο υλικό που συσσωρεύεται εντός του τζακιού.

Στα ενεργειακά τζάκια, το υλικό που χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση ζεστής οικίας, δεν είναι το ξύλο, αλλά η βιομάζα, υλικό που απαρτίζεται από ένα σύνολο ουσιών, όπως είναι τα ρινίσματα ξύλου, τσόφλια από καρπούς κ.α.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η βιομάζα δεν βλάπτει την ατμόσφαιρα παράγοντας ρύπους, καθώς είναι φιλική προς το περιβάλλον, ενώ παράλληλα διαθέτει πολύ χαμηλό κόστος και δεν χρειάζεται να ανανεώνεται συχνά. Εκτός από τα τζάκια πέλλετ υπάρχουν και τα τζάκια πέλλετ-ξύλου τα οποία αποτελούν την πιο σύγχρονη μορφή ενεργειακών τζακιών.

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες την εταιρεία STARFIRE

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-10-06-16-59-41Θέρμανση χωρίς πετρέλαιο: εναλλακτικές πηγές
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+