Ας διαλέξουμε κάγκελα μπαλκονιού

ΔΙΑΦΟΡΑ

railing

Ανέγερση Τετραώροφης Πολυκατοικίας στον Άλιμο από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Τα μπαλκόνια και οι εξώστες αποτελούν εξωτερικούς χώρους για ξεκούραση και διασκέδαση. Όταν δεν βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ασφαλής χρήση τους με την τοποθέτηση κάγκελων (κιγκλιδωμάτων) στο περίγραμμα τους. Τα κάγκελα, ωστόσο, εκτός από λειτουργικά αποτελούν και μορφολογικά στοιχεία, καθώς συμμετέχουν καθοριστικά στη διαμόρφωση των όψεων και πρέπει να συντηρούνται κατά την ανακαίνιση του σπιτιού. 

Στα πολυώροφα κτίρια πολλών διαμερισμάτων η μορφή και το υλικό των κιγκλιδωμάτων επιλέγεται από τους μελετητές των κτιρίων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η άποψη των αγοραστών των διαμερισμάτων, ενώ στις μονοκατοικίες προηγείται συζήτηση με τους ιδιοκτήτες και κατόπιν επιλέγεται το είδος του κιγκλιδώματος. Ωστόσο, το αρχιτεκτονικό ύφος του κτιρίου καθορίζει τη μορφολογία του κάγκελου στις όψεις (παραδοσιακό/μοντέρνο).

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κιγκλιδωμάτων είναι το ξύλο, ο σίδηρος και άλλα μέταλλα ( αλουμίνιο), το γυαλί, το τσιμέντο.

Το διαχρονικό ξύλο μπορεί να επιλεγεί για να κατασκευαστούν είτε παραδοσιακά είτε μοντέρνα κάγκελα. Περίτεχνα σχέδια παραπέμπουν σε παραδοσιακό ύφος σπιτιού, ενώ ξύλινα στοιχεία σε λιτή γραμμή και σε συνδυασμό με άλλα υλικά (μέταλλο, γυαλί) μπορούν να συμμετέχουν σε σύγχρονες προσόψεις. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα ξύλινα κιγκλιδώματα χρειάζονται συχνή συντήρηση. 

Τα μεταλλικά κάγκελα μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα μέταλλα, τα συνηθέστερα είναι  ο ανοξείδωτος χάλυβας, το αλουμίνιο, ο σφυρήλατος σίδηρος και ο χυτοσίδηρος (μαντέμι). Ο ανοξείδωτος χάλυβας (inox) παρουσιάζει μεγάλη αντοχή σε διάβρωση, διατηρεί για πολύ καιρό το χρώμα και τη λάμψη του και αποτελεί καλή επιλογή για μοντέρνου ύφους κτίρια. Το αλουμίνιο είναι πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό και μπορεί να διαμορφωθεί εύκολα σε οποιαδήποτε μορφή και όπως το inox είναι εύκολο στη φροντίδα του και πολύ ανθεκτικό. Ο σφυρήλατος σίδηρος και το μαντέμι είναι επίσης κοινά υλικά για κάγκελα. Είναι δυνατά υλικά με μικρές απαιτήσεις συντήρησης, αρκεί να βαφούν με την κατάλληλη βαφή.

Custom Mediterranean Balconies

Το γυαλί αποτελεί την τελευταία τάση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ακόμη και στα κάγκελα. Κατασκευάζονται από γυαλί triplex securit με εξαρτήματα που τα στηρίζουν σημειακά προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα.

Venice Beach Custom Home

Τέλος, οι μπαλούστρες (κολωνάκια) από τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία του νεοκλασικού στυλ, από πηλό παλαιότερα, σήμερα κατασκευάζονται από τσιμέντο, όπως και η κουπαστή.

Η μορφολογία των κιγκλιδωμάτων περιλαμβάνει ταμπλάδες (από ξύλο, μέταλλο, τσιμέντο), ράβδους (από ξύλο, μέταλλο), πλέγμα, συρματόσχοινα, πλάκες (από plexiglass, κρύσταλλο securit).

Καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια των μπαλκονιών και την μορφολογία του κτιρίου παίζουν επίσης και τα στηθαία, πλήρη ή διάτρητα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συνδυασμοί στηθαίων με κάγκελα.

Οι κουπαστές καθορίζουν επίσης τη μορφολογία του κάγκελου και των όψεων, καθώς αποτελούν ένα γραμμικό στοιχεί μεγάλου μήκους. Μπορούν να έχουν ορθογωνική ή κυκλική διατομή, από ξύλο ή μέταλλο. Τα γυάλινα κάγκελα μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς κουπαστή.

Η κατασκευή των κιγκλιδωμάτων διέπεται από περιορισμούς από την πολεοδομική νομοθεσία. Κιγκλιδώματα τοποθετούνται σε βεράντες και μπαλκόνια σε στάθμη μεγαλύτερη από το ένα μέτρο από τον περιβάλλοντα χώρο. Το ύψος τους πρέπει να είναι min 1 μέτρο και δεν πρέπει να αφήνονται κενά μεγαλύτερα από 0,15x0,25μ. οριζόντια στοιχεία πρέπει να αποφεύγονται.

Κατά την ανακαίνιση διαμερίσματος ή την ανακαίνιση μονοκατοικίας εξετάζεται και η κατάσταση των κιγκλιδωμάτων. Αν υπάρχει ανάγκη επισκευάζονται ή αντικαθίστανται τυχόν φθαρμένα τμήματα και επαναχρωματίζονται. Η συχνή συντήρηση τους εξασφαλίζει τη σταθερότητα τους και την ασφάλεια που προσφέρουν. 

Αν σκέφτεστε μία ανακαίνιση σπιτιού και ταυτόχρονα αντιμετωπίζετε προβλήματα με φθορές στα κάγκελα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα και να συζητήσετε με τους πλέον έμπειρους τεχνικούς για το θέμα αυτό.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-03-27-21-40-55Ιδέες ανακαίνισης για ένα όμορφο λειτουργικό μπαλκόνι
2016-07-08-19-53-14Εναλλακτικοί τρόποι δροσισμού του σπιτιού
-airbnb-Μεταμορφώστε το σπίτι σας σε ελκυστικό κατάλυμα μέσω Airbnb
2016-04-10-10-20-33Οικιακή ηλεκτρολογική εγκατάσταση και αυτοματισμός
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+