Αρχιτεκτονικό σχέδιο/ Πώς σχεδιάζουμε δέντρα

ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς σχεδιάζονται τα δέντρα στην κάτοψη.

κατόψεις δέντρων, σχέδια δέντρων.

  • 1ο Παράδειγμα

1) Σχεδιάστε με μολύβι και διαβήτη έναν κύκλο. Η ακτίνα του κύκλου να είναι περίπου ίδια με την πραγματική ακτίνα του δέντρου που θέλουμε να σχεδιάσουμε.  

Tree in floor plan 01

2) Πάρτε το μαρκαδοράκι ή το ραπιτογράφο (πάχος 0.2 ή 0.3) και σχεδιάστε 4-5 κλαδιά από το κέντρο προς την περίμετρο του κύκλου. 

δέντρο σε κάτοψη,

3) Χρωματίστε το εσωτερικό των κλαδιών με το μαρκαδοράκι. 

δέντρο στο αρχιτεκτονικό σχέδιο

4) Σχεδιαστε μικρότερα κλαδιά, που ξεκινούν από τα βασικά κλαδιά και φτάνουν μέχρι στην περίμετρο του κύκλου. Αφού ολοκληρώσετε το δέντρο σβήστε τον αρχικό βοηθητικό κύκλο. 

δέντρο σύμβολο, κάτοψη, δέντρο στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, σχέδιο δέντρου

  • 2ο Παράδειγμα

1) Σχεδιάστε με μολύβι και διαβήτη έναν κύκλο. Η ακτίνα του κύκλου να είναι περίπου ίδια με την πραγματική ακτίνα του δέντρου. 

Tree in floor plan 01

2) Πάρτε το μαρκαδοράκι ή το ραπιτογράφο και σχεδιάστε με ελεύθερο χέρι, μικρούς κύκλους, έχοντας σαν οδηγό τον αρχικό κύκλο. 

δέντρο κάτοψη

3) Πυκνώστε περισσότερους τους μικρούς κύκλους, προς μία πλευρά του δέντρου, δημιουργώντας την εντύπωση της σκιάς. 

Tree in floor plan 06

Σύμβολα δέντρων σε κάτοψη. 

σύμβολα δέντρων, αρχιτεκτονικό σχέδιο, κάτοψη, δέντρα, σχεδιασμός δέντρου

Πώς σχεδιάζονται τα δέντρα στην όψη.

  • Παράδειγμα

1) Σχεδιάστε ένα κύκλο ή τη σιλουέτα του φυλλώματος του δέντρου και τη γραμμή του εδάφους. 

Tree in floor plan 08

 

2) Πάρτε το μαρκαδοράκι ή το ραπιτογράφο (μέγεθος 0.2 ή 0.3) και σχεδιάστε με ελεύθερο χέρι το φύλλωμα του δέντρου, χρησιμοποιώντας σαν οδηγό τον αρχικό κύκλο. 

Tree in floor plan 09

3) Προσθέστε κορμό και κλαδιά. 

δέντρο, όψη δέντρου, σχέδιο δέντρου

Η κάτοψη και η όψη των δέντρων πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, αν στην κάτοψη έχετε σχεδιάσει ένα δέντρο με πυκνό φύλλωμα τότε και στην όψη πρέπει σχεδιαστεί με παρόμοιο φύλλωμα. Αν στην κάτοψη έχετε σχεδιάσει ένα δέντρο μόνο με κλαδιά, τότε και στην όψη πρέπει να έχει μόνο κλαδιά. 

σύμβολα δέντρων, δέντρα στο αρχιτεκτονικό σχέδιο, σύμβολα δέντρων, αρχιτεκτονικό σχέδιο, πως σχεδιάζω δέντρα

Ο βαθμός λεπτομέρειας του συμβόλου πρέπει να ταιριάζει με την κλίμακα του σχεδίου. Για παράδειγμα, αν η κλίμακα είναι μεγάλη (1:25) τότε το δέντρο μπορεί να έχει μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας. Αντίθετα αν η κλίμακα είναι μικρή (1:100) τότε το δέντρο σχεδιάζεται λιτό. Τα δέντρα τέλος πρέπει να είναι σχετικά με την γεωγραφική περιοχή του κτιρίου. 

Σύμβολα δέντρων σε όψη.

δέντρα, σχέδια δέντρων, αρχιτεκτονικό σχέδιο, αρχιτεκτονικά δέντρα

δέντρο, σχέδιο δέντρου, δέντρο σε όψη, πώς σχεδιάζω δέντρο,

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-08-01-13-07-15Οι περισσότεροι αρχιτέκτονες που εξειδικεύονται στο σχεδιασμό κατοικιών πιστεύουν ότι τουλάχιστον ένα από τα μπάνια της κατοικίας πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, πολλές φορές μάλιστα μπορεί να μοιάζει με μικρό δωμάτιο. Αν ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον μπάνιων τότε αυτά μπορούν να...
2015-06-05-09-41-51Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας τότε ενδεχόμενα να χρειαστεί να γίνουν εργασίες όπως: Αποξήλωση των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων και αντικατάστασή τους με νέα. Αποξήλωση των ειδών υγιεινής και αντικατάσταση με νέα. Αλλαγή της επίπλωσης του μπάνιου, όπως ράφια, ντουλάπια...
2014-10-18-16-33-56Η πρακτική του αρχιτεκτονικού σχεδίου βασίζεται σε ορισμένες συμβάσεις ή τυποποιήσεις, που εφαρμόζονται τόσο στο σχέδιο με το χέρι όσο και στο σχέδιο με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μία από τις πιο βασικές συμβάσεις είναι τα πάχη και οι τύποι των γραμμών. Οι γραμμές που χρησιμοποιούνται στο αρχιτεκτονικό...
2014-11-01-12-54-37“Θα ήθελα και εγώ βοήθεια καθώς το μπάνιο μου είναι πολύ μικρό και έχω προβληματιστεί για το πως θα το φτιάξω. Σας στέλνω την κάτοψη με τις διαστάσεις και τη θέση της πόρτας και του παράθυρου. Το παράθυρο μπορεί να μικρύνει ή να μετακινηθεί αν χρειάζεται. Θα ήθελα στο μπάνιο να χωρέσει το πλυντήριο και...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+