Θα ήθελα μερικές συμβουλές για να δείξει ο χώρος του καθιστικού πιο ζεστός

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

καθιστικο Ερώτηση αναγνώστριας: 

"Θα ήθελα τη συμβουλή σας για την ταπετσαρία τοίχου πίσω από τον καναπέ και στην σκάλα. Τις  έχω ήδη παραγγείλει αλλά δεν είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα! Για τον τοίχο πίσω από καναπέ έχω διαλέξει μαύρο χρώμα με ασημένιες διακριτικές λεπτομέρειες. Για τη σκάλα μαύρο χρώμα με διασκορπισμένες λεπτομέρειες σε κόκκινο.

Επίσης χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση για να ζεστάνει ο χώρος (αλλαγή χαλιού, μαξιλαράκια για καναπέ, ίσως και στο πάτωμα κάτω από τα παράθυρα). Σας επισυνάπτω τις σχετικές εικόνες κ περιμένω την απάντησή σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!"

 Η απάντηση μας: 
Δεδομένου ότι  έχετε ήδη παραγγείλει τις ταπετσαρίες, δε θα ασχοληθούμε περαιτέρω με το θέμα αυτό.
Τα κυρίαρχα χρώματα του χώρου είναι το λευκό και το μαύρο που είναι ουδέτερα χρώματα. Έχετε επίσης επιλέξει να προσθέσετε με έυστοχο τρόπο μερικές πινελιές του κόκκινου (το πούφ και την ταπετσαρία).

Τα υλικά του χώρου είναι αρκετά ψυχρά (πλακάκια, μεταλλικά φωτιστικά, επιπλα με λάκα, κλπ). 

Ως εκ τούτου, η διακόσμηση του χώρου σας ενώ είναι σύγχρονη, λιτή και καλόγουστη εντούτοις είναι λίγο ψυχρή και απόμακρη. Παρόλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε μερικά στοιχεία που θα "ζεστάνουν" το χώρο, χωρίς όμως να χαλάσουν το minimal ύφος που φαίνεται να έχετε επιλέξει.

make-a-place-cozzy

  • Φωτισμός: Προσθέστε οπωσδήποτε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, με δυνατότητα αυξομείωσης του φωτός (dimmer). Με αυτόν τον τρόπο, αφενός θα μπορείτε να χαμηλώνετε την ένταση του φωτισμού κατά βούληση αφετέρου θα δημιουργείτε μια γωνιά χαλάλωσης κατά τις βραδινές ώρες. 

Ο χαμηλός φωτισμός, που παράγεται από μία πηγή προσφέρει "θεατρικότητα" στο χώρο, κάνει τις σκιές εξαιρετικά έντονες και συγκεντρώνει το βλέμμα σε μια μικρή περιοχή γύρω από το φώς. 

  • Μαλακά υλικά: Προσθέστε λεπτομέρειες, όπως μαξιλάρια ή μια αναπαυτική πολυθρόνα, από μαλακά υλικά. Ιδανικό υλικό θεωρείται το μαλλί. Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε ένα πουφ με μάλλινη επένδυση. Τα προτεινόμενα χρώματα είναι το λαδί, το κεραμιδί και το ζεστό πορτοκαλί. 

  • Το χαλί: Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το υφιστάμενο χαλί με ένα χαλί μεγαλύτερων διαστάσεων. Ιδανικά το χαλί θα πρέπει να εισέρχεται κάτω απο τα πόδια των καναπέδων (μέχρι τη μέση περίπου του καναπέ).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-10-16-09-14-28Το σοβαρό μειονέκτημα του χώρου είναι ότι είναι μακρόστενος (1,50 Χ 3,00 μέτρα). Αντίθετα το πλεονέκτημα του είναι, ότι η πόρτα βρίσκεται περίπου στην μέση του τοίχου αφήνοντας έτσι ελεύθερες προς αξιοποίηση όλες τις γωνίες του...
2010-06-16-05-24-45Τέχνη στους τοίχους με διακοσμητικά καλοριφέρ
-vibiaΤα φωτιστικά της Vibia
2015-07-21-07-09-45Το πάτωμα του διαμερίσματός μου είναι στρωμένο με ανοιχτό μάρμαρό, χωρίς έντονα νερά και ο τοίχος είναι βαμμένος ανοιχτό μπεζ. Ο καναπές που πρόκειται να αγοράσω είναι μοντέρνος, 'βαρύς' και σε γκρι, σκούρα απόχρωση. Τι χρώμα χαλιού να...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+