Πως μπορώ να κρύψω την πόρτα του υπνοδωματίου, έτσι ώστε να μη φαίνεται από το καθιστικό;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:
Στο καθιστικό της κ. Δέσποινας υπάρχει μία πόρτα, που οδηγεί σε ένα γραφείο και βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ του καθιστικού. Επιθυμεί να μετατρέψει το γραφείο σε τρίτο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν θέλει να έχει οπτική επαφή με το σαλόνι.

Αριστερά, όπως βλέπουμε την πόρτα υπάρχει μπουφές και δεξιά ένα έπιπλο με ράφια και ντουλάπια στον τοίχο και κάτω η τηλεόραση.

Μας ρωτάει, με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφώσει ένα διάδρομο με γυψοσανίδα, έτσι ώστε να «καμουφλάρει» την πόρτα.


Η απάντηση μας: 

Καταρχήν, πιστεύουμε ότι μία συμπαγής κατασκευή με γυψοδανίδα, μπροστά από την πόρτα του υπνοδωματίου, θα δημιουργούσε έντονη αίσθηση στενότητας, καθώς ο όγκος της γυψοσανίδας θα ήταν δυσανάλογα μεγάλος για το συγκεκριμένο χώρο.

Θα προτείναμε λοιπόν ελαφρύτερες κατασκευές, σε ρόλο διαχωριστικών, οι οποίες θα απέκοπταν την οπτική επαφή μεταξύ της πόρτας και του καθιστικού και θα εντάσσονταν αρμονικότερα στο χώρο.

 

1η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα πάνελ (διαστάσεων 1,00μx 1,80μ) το οποίο θα μπορούσε να αναρτηθεί από την οροφή και να απέχει από το δάπεδο 50 περίπου εκατοστά.  

Το πάνελ θα πρέπει να απέχει από την πόρτα 0,90- 1,00μ έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος κίνησης από και προς το δωμάτιο.

Το υλικό της κατασκευής μπορεί να είναι το ξύλο, ή γυψοσανίδα ή το μέταλλο, κλπ. Μπορεί επίσης να είναι συμπαγές ή διάτρητο, βαμμένο ή ταπετσαρισμένο.

Η λύση αυτή είναι ανάλαφρη και δεν επιβάλλεται στο χώρο. Στην περίπτωση, μάλιστα που επιλεγεί συμπαγές πάνελ, τότε μπορεί να τοποθετηθεί πάνω του και κάποιο κάδρο.

 

πανελ μπροστά από πόρτα

 
2η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα, μπορεί να κατασκευαστεί ένακατακόρυφο επίπεδο (πλάτους 1.00 μέτρου), που να ξεκινάει από το δάπεδο και να καταλήγει στην οροφή. Η απόστασή του από την πόρτα θα πρέπει να είναι 0.90-1.00 μέτρο.

Η επιφάνεια, αυτή μπορεί να έχει διάφορα σχέδια πάνω της, όπως για παράδειγμα μικρές και μεγάλες οπές, έτσι ώστε το αποτέλεσμα μα μοιάζει πιο εικαστικό και επιμελημένο.

πως να κρυψω την πόρτα απο το υπνοδωματιο
Η κατασκευή μπορεί να γίνει από ξύλο ή γυψοσανίδα και να βαφτεί σε διάφορα χρώματα. 

Σχόλια  

 
0 # The gramlons 06-05-2012 10:12
nice idea, but who could really build this gypsum wall?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # marina 28-10-2014 15:55
η τουαλετα των ξενων στο σπιτι το οποιο χτιχοθμε τωρα ειναι τοποθετημενη κατω απο τη σκαλα ετσι ωστε μελλοντικα με την τοποθετηση του ελεφρομπρτον και των κεραμηκων να ειναι πολυ χαμηλη. υπαρχει καποια λυση?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2014-10-31-16-02-19Θέλω τη βοήθειά σας για να επιλέξω χρώματα για τις κουρτίνες, το ταβάνι και το χαλί στο σαλόνι μου. Το σαλόνι είναι μικρό και έχει τετράγωνο σχήμα. Δύο πλευρές του δωματίου έχουν παράθυρα. Μία πλευρά έχει πόρτα στην άκρη και ακριβώς στην απέναντι πλευρά υπάρχει δέυτερη πόρτα. Στο σαλόνι, υπάρχει ένας...
2011-11-13-13-11-00Το καθιστικό έχει χρώμα μουσταρδί. Τί χρώμα να επιλέξω για τους τοίχους και για τις κουρτίνες?
2013-02-05-17-52-39Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια πρόταση διακόσμησης για το σαλόνι μου. Το δωμάτιο είναι ενιαίο σαλόνι-κουζίνα. Έκανα ένα πρόχειρο σχέδιο. Στην κουζίνα δεν έχει μπει τραπέζι οπότε θα ήθελα μια πρόταση διακόσμησης που να περιλαμβάνει κάπου και τραπέζι....
living-dining-room-arrangement-elorΒρίσκομαι στην διαμόρφωση του νεόδμητου διαμερίσματος μου. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καθόλου φαντασία για το πως μπορούν να τοποθετηθούν τα έπιπλα. Τι καναπέ θα βάλω? γωνία? 2θεσιο? 3θεσιο? Που θα μπει η τηλεόραση? Θα είναι στον τοίχο η σε επιπλάκι; Το μόνο που μου αρέσει πολύ και θα...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+