Πως μπορώ να κρύψω την πόρτα του υπνοδωματίου, έτσι ώστε να μη φαίνεται από το καθιστικό;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:
Στο καθιστικό της κ. Δέσποινας υπάρχει μία πόρτα, που οδηγεί σε ένα γραφείο και βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ του καθιστικού. Επιθυμεί να μετατρέψει το γραφείο σε τρίτο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν θέλει να έχει οπτική επαφή με το σαλόνι.

Αριστερά, όπως βλέπουμε την πόρτα υπάρχει μπουφές και δεξιά ένα έπιπλο με ράφια και ντουλάπια στον τοίχο και κάτω η τηλεόραση.

Μας ρωτάει, με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφώσει ένα διάδρομο με γυψοσανίδα, έτσι ώστε να «καμουφλάρει» την πόρτα.


Η απάντηση μας: 

Καταρχήν, πιστεύουμε ότι μία συμπαγής κατασκευή με γυψοδανίδα, μπροστά από την πόρτα του υπνοδωματίου, θα δημιουργούσε έντονη αίσθηση στενότητας, καθώς ο όγκος της γυψοσανίδας θα ήταν δυσανάλογα μεγάλος για το συγκεκριμένο χώρο.

Θα προτείναμε λοιπόν ελαφρύτερες κατασκευές, σε ρόλο διαχωριστικών, οι οποίες θα απέκοπταν την οπτική επαφή μεταξύ της πόρτας και του καθιστικού και θα εντάσσονταν αρμονικότερα στο χώρο.

 

1η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα πάνελ (διαστάσεων 1,00μx 1,80μ) το οποίο θα μπορούσε να αναρτηθεί από την οροφή και να απέχει από το δάπεδο 50 περίπου εκατοστά.  

Το πάνελ θα πρέπει να απέχει από την πόρτα 0,90- 1,00μ έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος κίνησης από και προς το δωμάτιο.

Το υλικό της κατασκευής μπορεί να είναι το ξύλο, ή γυψοσανίδα ή το μέταλλο, κλπ. Μπορεί επίσης να είναι συμπαγές ή διάτρητο, βαμμένο ή ταπετσαρισμένο.

Η λύση αυτή είναι ανάλαφρη και δεν επιβάλλεται στο χώρο. Στην περίπτωση, μάλιστα που επιλεγεί συμπαγές πάνελ, τότε μπορεί να τοποθετηθεί πάνω του και κάποιο κάδρο.

 

πανελ μπροστά από πόρτα

 
2η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα, μπορεί να κατασκευαστεί ένακατακόρυφο επίπεδο (πλάτους 1.00 μέτρου), που να ξεκινάει από το δάπεδο και να καταλήγει στην οροφή. Η απόστασή του από την πόρτα θα πρέπει να είναι 0.90-1.00 μέτρο.

Η επιφάνεια, αυτή μπορεί να έχει διάφορα σχέδια πάνω της, όπως για παράδειγμα μικρές και μεγάλες οπές, έτσι ώστε το αποτέλεσμα μα μοιάζει πιο εικαστικό και επιμελημένο.

πως να κρυψω την πόρτα απο το υπνοδωματιο
Η κατασκευή μπορεί να γίνει από ξύλο ή γυψοσανίδα και να βαφτεί σε διάφορα χρώματα. 

Σχόλια  

 
0 # The gramlons 06-05-2012 10:12
nice idea, but who could really build this gypsum wall?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # marina 28-10-2014 15:55
η τουαλετα των ξενων στο σπιτι το οποιο χτιχοθμε τωρα ειναι τοποθετημενη κατω απο τη σκαλα ετσι ωστε μελλοντικα με την τοποθετηση του ελεφρομπρτον και των κεραμηκων να ειναι πολυ χαμηλη. υπαρχει καποια λυση?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

loft-park-avenue-nyΔυο διαμερίσματα ενοποιήθηκαν, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ευρύχωρο Loft
2012-10-05-09-04-01θα ήθελα να μου πείτε τη χρώμα να επιλέξω για την κρεβατοκάμαρα που είναι 3Χ4 και έχει μέσα σκούρα ντουλάπα ξύλινη και σκούρο κρεβάτι με τα δυο κομοδίνα..και στο σαλόνι μου με την τραπεζαρία (που είναι και τα δύο μαζί) και υπάρχουν σκούρα έπιπλα με δυο καναπέδες στο χρώμα καρπούζι και πινάκες σε ανοιχτό...
2013-02-05-17-52-39Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια πρόταση διακόσμησης για το σαλόνι μου. Το δωμάτιο είναι ενιαίο σαλόνι-κουζίνα. Έκανα ένα πρόχειρο σχέδιο. Στην κουζίνα δεν έχει μπει τραπέζι οπότε θα ήθελα μια πρόταση διακόσμησης που να περιλαμβάνει κάπου και τραπέζι....
2011-05-29-18-33-14Διαρρύθμιση καθιστικού-κουζίνας
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Θα μπορούσα να σας στείλω ένα σχέδιο διαμερίσματος ώστε να με βοηθήσετε στην επιλογή και τοποθέτηση των επίπλων
Έχω ένα πατάρι πού έχει ύψος 2,40μ και θέλω να το μετατρέψω σε στούντιο. Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη θέση της κουζίνας και πως να βάλω τα έπιπλα.
Είμαι φοιτητής και ενοικίασα ένα διαμέρισμα. Αγόρασα κάποια έπιπλα αλλά μου είναι δύσκολο να συντάξω όμορφα το σαλόνι. Θα μπορούσα σας παρακαλώ να έχω την βοήθεια σας;...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+