Πως μπορώ να κρύψω την πόρτα του υπνοδωματίου, έτσι ώστε να μη φαίνεται από το καθιστικό;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:
Στο καθιστικό της κ. Δέσποινας υπάρχει μία πόρτα, που οδηγεί σε ένα γραφείο και βρίσκεται απέναντι από τον καναπέ του καθιστικού. Επιθυμεί να μετατρέψει το γραφείο σε τρίτο υπνοδωμάτιο, αλλά δεν θέλει να έχει οπτική επαφή με το σαλόνι.

Αριστερά, όπως βλέπουμε την πόρτα υπάρχει μπουφές και δεξιά ένα έπιπλο με ράφια και ντουλάπια στον τοίχο και κάτω η τηλεόραση.

Μας ρωτάει, με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφώσει ένα διάδρομο με γυψοσανίδα, έτσι ώστε να «καμουφλάρει» την πόρτα.


Η απάντηση μας: 

Καταρχήν, πιστεύουμε ότι μία συμπαγής κατασκευή με γυψοδανίδα, μπροστά από την πόρτα του υπνοδωματίου, θα δημιουργούσε έντονη αίσθηση στενότητας, καθώς ο όγκος της γυψοσανίδας θα ήταν δυσανάλογα μεγάλος για το συγκεκριμένο χώρο.

Θα προτείναμε λοιπόν ελαφρύτερες κατασκευές, σε ρόλο διαχωριστικών, οι οποίες θα απέκοπταν την οπτική επαφή μεταξύ της πόρτας και του καθιστικού και θα εντάσσονταν αρμονικότερα στο χώρο.

 

1η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα θα μπορούσε να τοποθετηθεί ένα πάνελ (διαστάσεων 1,00μx 1,80μ) το οποίο θα μπορούσε να αναρτηθεί από την οροφή και να απέχει από το δάπεδο 50 περίπου εκατοστά.  

Το πάνελ θα πρέπει να απέχει από την πόρτα 0,90- 1,00μ έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος κίνησης από και προς το δωμάτιο.

Το υλικό της κατασκευής μπορεί να είναι το ξύλο, ή γυψοσανίδα ή το μέταλλο, κλπ. Μπορεί επίσης να είναι συμπαγές ή διάτρητο, βαμμένο ή ταπετσαρισμένο.

Η λύση αυτή είναι ανάλαφρη και δεν επιβάλλεται στο χώρο. Στην περίπτωση, μάλιστα που επιλεγεί συμπαγές πάνελ, τότε μπορεί να τοποθετηθεί πάνω του και κάποιο κάδρο.

 

πανελ μπροστά από πόρτα

 
2η Λύση: 

Μπροστά από την πόρτα, μπορεί να κατασκευαστεί ένακατακόρυφο επίπεδο (πλάτους 1.00 μέτρου), που να ξεκινάει από το δάπεδο και να καταλήγει στην οροφή. Η απόστασή του από την πόρτα θα πρέπει να είναι 0.90-1.00 μέτρο.

Η επιφάνεια, αυτή μπορεί να έχει διάφορα σχέδια πάνω της, όπως για παράδειγμα μικρές και μεγάλες οπές, έτσι ώστε το αποτέλεσμα μα μοιάζει πιο εικαστικό και επιμελημένο.

πως να κρυψω την πόρτα απο το υπνοδωματιο
Η κατασκευή μπορεί να γίνει από ξύλο ή γυψοσανίδα και να βαφτεί σε διάφορα χρώματα. 

Σχόλια  

 
0 # The gramlons 06-05-2012 10:12
nice idea, but who could really build this gypsum wall?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # marina 28-10-2014 15:55
η τουαλετα των ξενων στο σπιτι το οποιο χτιχοθμε τωρα ειναι τοποθετημενη κατω απο τη σκαλα ετσι ωστε μελλοντικα με την τοποθετηση του ελεφρομπρτον και των κεραμηκων να ειναι πολυ χαμηλη. υπαρχει καποια λυση?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2013-02-11-00-10-25Σας στέλνω τον χώρο που θέλω να βάλω το σαλόνι μου με τραπεζαρία και τζάκι. Θα ήθελα την βοήθειά σας γιατί δυσκολεύομαι πάρα πολύ στην διάταξη των επίπλων, λόγω...
2013-02-05-17-52-39Θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια πρόταση διακόσμησης για το σαλόνι μου. Το δωμάτιο είναι ενιαίο σαλόνι-κουζίνα. Έκανα ένα πρόχειρο σχέδιο. Στην κουζίνα δεν έχει μπει τραπέζι οπότε θα ήθελα μια πρόταση διακόσμησης που να περιλαμβάνει κάπου και τραπέζι....
living-room-makeover-kiriakosΠαρακαλώ θα ήθελα ιδέες για το καθιστικό που φαίνεται στις φωτογραφίες. Είναι μαζί με την κουζίνα και την τραπεζαρία.
2015-04-01-16-37-00Το καθιστικό ή σαλόνι, αποτελεί τον πυρήνα του σπιτιού. Είναι γνωστό μάλιστα, ότι η διακόσμηση και οργάνωση του καθιστικού, του σαλονιού δηλαδή, δημιουργεί την ισχυρότερη εντύπωση στους επισκέπτες του σπιτιού μας. Ωστόσο, η οργάνωση και διακόσμηση του καθιστικού έχει μια βασική δυσκολία: Ο...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+