Το δάπεδο είναι μάρμαρο και ο καναπές 'βαρύς' οπτικά. Τι χρώμα χαλιού να επιλέξω;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας: 

"Το πάτωμα του διαμερίσματός μου είναι στρωμένο με ανοιχτό μάρμαρο, χωρίς έντονα νερά και ο τοίχος είναι βαμμένος ανοιχτό μπεζ. Ο καναπές που πρόκειται να αγοράσω είναι μοντέρνος, 'βαρύς' αρκετά μεγάλος και σε γκρι, σκούρα απόχρωση. Τι χρώμα χαλιού να επιλέξω;"

τζάκι, μάρμαρο, πάτωμακαναπές, δέρμα, γκρι

Η απάντησή μας: 

καναπές αποτελεί το πιο έντονο στοιχείο του χώρου. Είναι μεγάλος, οπτικά ‘βαρύς’ και έχει σκούρο γκρι χρώμα. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα συμβουλεύαμε καταρχάς να επιλέξετε ένα χαλί ανάλαφρο και φωτεινό που θα κάνει αντίθεση με τον καναπέ.

Από την άλλη μεριά το χρώμα του τοίχου είναι θερμό και κιτρινίζει ελάχιστα.Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι, να λάβουμε περισσότερο υπόψη μας τον καναπέ και το υλικό του δαπέδου παρά το χρώμα του τοίχου, για τον απλούστατο λόγο, ότι το χρώμα των τοίχων αλλάζει συχνότερα από ότι ο καναπές ή το υλικό του δαπέδου.

Αρχικά, αποκλείονται τα χαλιά στις καφε-κόκκινες αποχρώσεις. Αλλά, ούτε και ένα κατάλευκο χαλί, θα ήταν κατάλληλη επιλογή, καθώς θα ‘εξαφανιζόταν' μέσα στη λευκότητα του δαπέδου’.

Με βάση τα παραπάνω θα προτείναμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω κατευθύνσεις: 

  • Το χαλί πρέπει να είναι είτε μονόχρωμο, είτε με απλά σχέδια (γεωμετρικά ή μη).
  • Το χρώμα του πρέπει να είναι ανοιχτό, ουδέτερο και φωτεινό, για να τονίζει τον καναπέ, αλλά και σκουρότερο από το δάπεδο.
  • Μια καλή επιλογή είναι οι ανοιχτές γκρι αποχρώσεις ή οι ασημογκρί αποχρώσεις.
  • Μια εξίσου καλή επιλογή είναι οι ουδέτερες και κρεμώδεις αποχρώσεις

 

Δείτε τις παρακάτω επιλογές:

Α) Ενα χαλί σε ασημογκρί απόχρωση που θα φωτίσει το χώρο με φυτικά διακοσμητικά μοτίβα. Επίσης η στιλπνότητά του ταιριάζει με την στιλπνότητα του καναπέ και θα δώσει έναν αέρα πολυτέλειας στο χώρο. 

χαλί, ασημί, γρι

 
 

Β) Ενα μονόχρωμο χαλί σε ουδέτερη και θερμή κρεμώδη απόχρωση. Ταιριάζει τόσο με τον καναπέ όσο και με το χρώμα των τοίχων. Επίσης η απόχρωσή του κάνει ελαφρά αντίθεση με το λευκό μάρμαρο. 

σαλόνι, δερμάτινοι καναπέδες
 

Γ) Ενα χαλί σε γκρί απόχρωση. Μια σίγουρη επιλογή, που ταιριάζει με πολλών ειδών έπιπλα και χρώματα. Το γκρι γενικά παραπέμπει σε σύγχρονο, βιομηχανικό στυλ. 

Belmondo Sofa modern family room

modern family room design by philadelphia showroom usona

 

Δ) Ενα χαλί, με έντονη γεωμετρικότητα. Αν επιλέξετε κάτι τέτοιο ο υπόλοιπος χώρος πρέπει να παραμείνει 'λιτός' και απέριττος.

Living Room contemporary living room

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-03-12-14-44-03Χρειάζομαι κάποια καθοδήγηση για να ζεστάνει ο χώρος (αλλαγή χαλιού, μαξιλαράκια για καναπέ, ίσως και στο πάτωμα κάτω από τα παράθυρα). Σας επισυνάπτω τις σχετικές εικόνες κ περιμένω την απάντησή...
-nodus-Το χαλί δεν ήταν ποτέ ένα αντικείμενο, κατασκευασμένο αποκλειστικά για να το πατούν οι χρήστες. Ιστορικά, τα χαλιά ήταν πολύτιμα αντικείμενα τέχνης, μοναδικά δείγματα της ανθρώπινης δημιουργικότητας και δεξιοτεχνίας. Σήμερα, πολλοί εικαστικοί και σχεδιαστές βλέπουν στο χαλί κάτι περισσότερο από ένα...
-boconceptΤα κυκλικά χαλιά της BoConcept είναι χειροποίητα και για αυτόν το λόγο απαιτούνται περίπου 3 μήνες για να κατασκευαστεί ένα χαλί. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και στυλ, όπως ρίγες, κυκλικά μοτίβα, σχέδια εμπνευσμένα από την τεχνική οριγκάμι, αφηρημένα σχέδια κτλ. Τα κυκλικά χαλιά μπορούν να...
2012-11-08-22-32-28Έχω σκούρο καφέ καναπέ και 2 πολυθρόνες κόκκινες. Θέλω να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω, τι χρώμα χαλί χρειάζεται να τοποθετήσω καθώς επίσης και τους τοίχους πώς θα...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+