Τι τύπο καμπίνας ντους να διαλέξω για μπάνια ενοικιαζόμενων δωματίων;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

shower enclosure, καμπίνα μπάνιου, καμπίνα ντουζιέρας

Ερώτηση αναγνώστριας

“Καλημέρα! Θα ήθελα καταρχήν να σας συγχαρώ για την οργανωμένη και καλαίσθητη δουλειά σας! Σας στέλνω διότι αυτή τη στιγμή ανακαινίζουμε 2 μπάνια ενοικιαζομένων δωματίων και έχω μπερδευτεί πάρα πολύ σχετικά με τι τύπο καμπίνα ντους να βάλουμε. (80αρα τετράγωνη, 80αρα οβάλ...?) 
Σας επισυνάπτω το σχέδιο των 2 μπάνιων. (ουσιαστικά είναι πολύ μικρές οι διαφορές τους).
Με κίτρινο χρώμα απεικονίζεται μία 80άρα ημικυκλική καμπίνα ντους. Δίπλα ακριβώς θα μπει η λεκάνη, η οποία θα είναι κανονική και όχι εντοιχιζόμενη όπως απεικονίζεται. Στον άλλο τοίχο σε απόσταση περίπου 15 εκατοστά από την καμπίνα στο ένα μπάνιο και 20 περίπου στο άλλο θα δημιουργηθεί ένας πάγκος από μάρμαρο διαστάσεων 0,90 * 0,47 και πάχος 2 εκ. (θα στερεωθεί φαντάζομαι με κατασκευή από σίδερο- στον αέρα).
Το ερώτημα είναι μια 80άρα ημικυκλική είναι άνετη-ικανοποιητική για αυτόν που θα τη χρησιμοποιήσει ή καλό είναι να πάω σε τετράγωνη? Μήπως όμως η τετράγωνη δένει άσχημα στον χώρο μου? Περιμένω με ανυπομονησία τη γνώμη σας και ό,τι άλλο έχετε να προτείνετε. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
(Πολλές οι σκέψεις, ο χρόνος με πιέζει καθώς οι εργασίες προχωράνε και έχω μπερδευτεί)” Τσαμπίκα

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Σαν πρώτο θα πρέπει πούμε ότι η ημικυκλική καμπίνα 80 εκατοστών είναι μικρή σε μέγεθος ειδικά σε ένα σπίτι που προορίζεται για ενοίκιο. Γενικά όμως συνίσταται σε μπάνια με περιορισμένο χώρο για να διευκολύνει τη κίνηση του ατόμου μέσα στο μπάνιο.

Μπάνιο 1

existing bathroom1, καμπίνα ντουζ, μπάνιο ενοικιαζενων δωματίων, καμπίνα μπάνιου

Σε αυτό το μπάνιο μπορείτε να επιλέξετε ακόμα και ημικυκλική καμπίνα σε μέγεθος 90 εκατοστών αν ο πάγκος του νιπτήρα μειωθεί στα 80εκ. Διαφορετικά μια λύση είναι η 80Χ80 τετράγωνη η οποία είναι αρκετά άνετη, αλλά σε αντίθεση με την γωνιακή μας δημιουργεί μια γωνία στο κέντρο του μπάνιου.

bathroom1, καμπίνα μπάνιου, ντουζιέρα μπάνιου


Μπάνιο 2

existing bathroom2, καμπίνα μπάνιου, ντουζιέρα με καμπίνα

Στο άλλο μπάνιο είναι προτιμότερο το δεύτερο σχέδιο με την ημικυκλική καμπίνα. Εδώ δεν μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερο μέγεθος καμπίνας.

bathroom2, ντουζιέρα μπάνιου, καμπίνα ντουζ ημικυκλική 

Πηγή εικόνων: https://www.facebook.com/karampasis.solu?fref=ts
 Ζωή Καραμπάση
Interior Designer
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
web: www.karampasis.gr  

 

Σχόλια  

 
0 # Τsampika 20-02-2015 12:39
Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας!! Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη!! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+