Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα και εγώ βοήθεια καθώς το μπάνιο μου είναι πολύ μικρό και έχω προβληματιστεί για το πως θα το φτιάξω. Σας στέλνω την κάτοψη με τις διαστάσεις και τη θέση της πόρτας και του παράθυρου. Το παράθυρο μπορεί να μικρύνει ή να μετακινηθεί αν χρειάζεται. Θα ήθελα στο μπάνιο να χωρέσει το πλυντήριο και ο θερμοσίφωνας. Αντί του καλοριφέρ θα μπει πετσετοκρεμάστρα. 

μπάνιο, κάτοψη, σχέδιο, διαρρύθμιση

Η άποψη μας

Πράγματι πρόκειται για πολύ μικρό μπάνιο και με ιδιαίτερο σχήμα. Η συρόμενη πόρτα βοηθάει για τη χωροθέτηση του μπάνιου.

Όπως φαίνεται και στην κάτοψη μας, στον λοξό τοίχο δεξιά προτείνουμε ντουζιέρα με καμπίνα αντί μπανιέρας και δίπλα το πλυντήριο. Η καμπίνα θα προστατεύει το πλυντήριο από τα νερά του ντους. Πάνω από το πλυντήριο προτείνουμε όρθιο θερμοσίφωνα σχεδόν σε επαφή με την οροφή.

μπάνιο, κάτοψη, διαρρύθμιση, σχέδιο μπάνιου

Στον τοίχο απέναντι από την πόρτα τοποθετούμε τη λεκάνη W.C για να βρίσκεται κοντά στην αποχέτευση. Συγχρόνως μετακινούμε το παράθυρο, ώστε να βρίσκεται πάνω από τη λεκάνη με το καζανάκι για να διευκολυνθεί η τοποθέτηση της καμπίνας στη ντουζιέρα.

Στον τοίχο αριστερά προτείνουμε ένα μικρό έπιπλο μπάνιου (μήκους 75εκ. max), ώστε να αφεθεί ελεύθερος χώρος γύρω από τη λεκάνη για την τοποθέτηση του χαρτοδοχείου και του πιγκάλ.

Τέλος μεταφέρουμε τη θέση της πετσετοκρεμάστρας (παλιό καλοριφέρ) στον τοίχο δεξιά της πόρτας.

Σχόλια  

 
0 # ΣΑΚΙΖΛΟΓΛΟΥ ΒΑΣΩ 05-06-2015 19:45
ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΗΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΨΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ. :roll:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-03-18-10-20-12Οι επιφάνειες του μπάνιου πρέπει να επενδύονται με υλικά που αποτρέπουν την εισχώρηση νερού στο υπόστρωμα του δαπέδου και στους τοίχους. Επιπλέον, αυτά τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία και να μην ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Το δημοφιλέστατο ίσως υλικό για την επένδυση των...
2017-05-29-06-57-28Η ανακαίνιση του μπάνιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα εύκολη και να περιλαμβάνει επιλεγμένες προσθήκες ή στοχευμένες αλλαγές που σκοπό έχουν την ανανέωση της διακόσμησης του χώρου. Τέτοιες απλές ανακαινίσεις, περιορίζονται συνήθως στην αντικατάσταση του εξοπλισμού (πχ. βρύσες, κρεμάστρες κτλ.) και σε...
2015-06-05-09-41-51Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας τότε ενδεχόμενα να χρειαστεί να γίνουν εργασίες όπως: Αποξήλωση των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων και αντικατάστασή τους με νέα. Αποξήλωση των ειδών υγιεινής και αντικατάσταση με νέα. Αλλαγή της επίπλωσης του μπάνιου, όπως ράφια, ντουλάπια...
2012-04-26-15-02-35Μυστικά για τον σχεδιασμό του μικρού και στενόμακρου μπάνιου.
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+