Μπορεί η πατητή τσιμεντοκονία να εφαρμοστεί από μη ειδικό;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

durostick, πατητή τσιμεντοκονία, πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο, τσιμεντοκονία σε δάπεδο www.patiti.gr/index.php/el/

Ερώτηση αναγνώστριας

“Παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε από που θα προμηθευτώ το προϊόν για επίστρωση δαπέδου σε ένα μικρό μπάνιο, που είναι ήδη στρωμένο με πλακάκια, και αν μπορεί να εφαρμοστεί από μη ειδικό με καλά αποτελέσματα. Επίσης αν είναι έτοιμο το υλικό ή χρειάζεται πρόσμιξη. Ευχαριστώ”. Μαρία

Η άποψη μας

Η πατητή τσιμεντοκονία, ένα προϊόν με ρίζες στην παράδοση των χωρών της Μεσογείου, όπου η ομορφιά του στηρίζεται στη λιτότητα του, παράγεται από πολλές εταιρίες και διατίθεται σε καταστήματα πώλησης χρωμάτων και σε μάντρες οικοδομικών υλικών.

Διατίθεται σε μορφή ξηρού κονιάματος σε χαρτοσάκους και γίνεται έτοιμο προς χρήση με προσθήκη νερού σε αναλογία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μετά από πληροφόρηση από την Durostick, μία από τις παραγωγούς εταιρίες, το προϊόν μπορεί να εφαρμοστεί και από μη ειδικό, αρκεί να έχει μία στοιχειώδη εξοικείωση με εφαρμογή κονιαμάτων (σοβάδων) και να εφαρμόσει τις αναγραφόμενες οδηγίες.

Σε υφιστάμενο δάπεδο πλακιδίων προηγείται αστάρωμα με ακρυλικό χαλαζιακό αστάρι για καλύτερη πρόσφυση, στη συνέχεια εφαρμογή βελτιωτικής ρητίνης και τέλος εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας.

Το προϊόν διατίθεται σε έτοιμες αποχρώσεις, αλλά υπάρχουν οι δυνατότητες επιλογής διαφορετικής απόχρωσης με προσθήκη κατάλληλων χρωστικών στο νερό πρόσμιξης για χρωματισμό της μάζας της τσιμεντοκονίας ή εφαρμογή επιφανειακά διάφορων τεχνοτροπιών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα στάδια εφαρμογής

 

Σχόλια  

 
0 # designers alla over 08-03-2014 13:34
H durostick πουλάει αυτά τα προϊόντα; Δηλαδή το αστάρι και τη ρητίνη;
Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί τριμεντοκονία πάνω σε τοίχους με πλακάκια; Υποθέτω ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν οι πόρτας και τα κ0υφώματα; Έτσι δεν είναι;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 # decobook_team 21-04-2014 16:12
Πράγματι η durostick διαθέτει όλα τα υλικά εφαρμογής της τσιμεντοκονίας από το δίκτυο ων συνεργατών της. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί και σε κάθετες επιφάνειες μετά από την κατάλληλη προεργασία. Οι πόρτες και τα κουφώματα δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν, αλλά να προστατευθούν κατάλληλα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 # Κώστας 12-09-2014 09:53
Πόσο είναι περίπου το κόστος για πατητή τσιμεντοκονία; Ειδικά για την εργασία εφαρμογής.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 # Γιάννης 20-04-2016 09:13
Ωραίο άρθρο ευχαριστώ. Σκέφτομαι να επιχειρήσω να βάλω πατητή τσιμεντοκονία σε τοίχο.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 # βασιλική 25-05-2016 11:12
1.Μπορει να επιστρωθεί και η μπανιέρα (Εμαγέ και όχι ακρυλική) με πατητή τσιμεντοκονία.
2.Στην Αθήνα που πωλούνται τα υλικά σας?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # Πατητή τσιμεντοκονίο 01-06-2016 10:21
Πολύ ωραίο βίντεο για την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας. Που μπορούμε να προμηθευτούμε υλικά? Για όλες τις μάρκες πατητής η εφαρμογή είναι ίδια ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+1 # Πατητη τσιμεντοκονια 01-03-2017 00:35
Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω,γιατί έχει μεγάλες διαφορές στην τιμή από εταιρεία σε εταιρεία... :sigh: :sigh: :sigh:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # kbantikos 15-04-2017 12:05
Χαζεύοντας λιγο είδα εδώ τις αναρτήσεις σας δεν θα ξαναμπώ να σχολιάσω αλλά θα ήθελα να βοηθήσω αν μπορώ είμαι ιδιώτης, πυροσβέστης δεν ασχολούμαι επαγγελματικά μου αρέσουν όμως αυτές οι τεχνοτροπίες και όχι μόνο και ασχολούμαι αρκετά βέβαια όλο το σόι μου είναι τεχνίτες οπότε είμαι απο μικρό παιδί εξοικειωμένος, είμαι της γνώμης ότι μπορείς κάντο μόνος σου όπως έχουμε καταντήσει θα θέλουμε τεχνίτες να πηγαίνουμε και στην τουαλέτα. Κώστα εξαρτάται τα τετραγωνικά και το συνεργείο συνήθως παει κοντά στα 30 ευρώ το τετραγωνικό. Για λίγα τετραγωνικά η τιμή ανεβαίνει. Γιάννη να το επιχειρήσεις διάβασε λίγο μόνο τις οδηγίες χρήσεως και όρμα και η durostick και η isomat παρέχουν αρκετές επεξηγήσεις πήγαινε μια βόλτα απο τα sites τους.Βασιλική μπορεί αλλά θέλει μια προεργασία είναι δυσκολουτσικο επιχείρημα αλλά γίνεται. Όλα τα υλικά θα τα βρείς σε χρωματοπωλεία το καθένα συνεργάζεται με κάποιες εταιρείες οπότε ρώτα την ίδια εταιρεία που προμηθεύει τα υλικά της. Τα συνηθέστερα ειναι των δύο
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # kbantikos 15-04-2017 13:16
παραπάνω εταιρειών.Πρός τον χρήστη πατητή τσιμεντοκονίο το πρώτο μέρος της απάντησης σου απαντήθηκε ήδη ως προς το δεύτρο είναι σχεδόν ίδια οι μικροδιαφορές αφορούν τους επαγγελματίες.Προς τον χρήστη Πατητη τσιμεντοκονια για τον ίδιο λόγο που έχουν και τα χρώματα και άλλα οικοδομικά υλικά τόσο μεγάλο εύρος τιμών άμα δεις τις αντοχές σε θλίψη και κάμψη της durocret deco της isomat με την plancolour premium 2k της Novamix θα καταλάβεις.Σε πατητή να προτιμήσετε της isomat σε αυτο το κομμάτι υπερέχει έναντι της durostick μιλώντας για τις επικρατέστερες μάρκες,υπάρχουν και άλλες αλλά άβυσσος.Αυτά τα λίγα απο μένα πολλά μπορώ να σας πώ ακόμα αλλά θα σας κουράσω αν θέλετε κάτι και μπορώ να βοηθήσω kbantikos@yahoo .gr απίστευτα φτωχό το ελληνικό κομμάτι του διαδικτύου σε όλα αυτά στο εξωτερικό βγαίνουν επαγγελματίες και βοηθάνε τους ερασιτέχνες εδώ μπορεί να τους φάς την δουλειά :cry: συν που η πλειονότητα των μαστόρων είναι για πέταμα υπάρχει όμως και μια μειοψηφία που είναι για προσκύνημα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+