Να βάλω κουρτίνα μόνο στην μπαλκονόπορτα ή κατά μήκος όλου του τοίχου;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Το πατρικό μου σπίτι είναι ένα σπίτι παλιάς κοπής με σαλόνι διαστάσεων 6 X 3 μέτρων και ύψος κανονικό και μια μπαλκονόπορτα 1,35 μέτρα. H επίπλωση επίσης είναι 25 ετιας. Υπάρχει από την κατασκευή του σπιτιού γύψινο 20 εκατοστών που ξεκινάει από το ταβάνι με διπλό σιδηρόδρομο εσωτερικά από τοίχο προς τοίχο, 3 μέτρα δηλαδή. Η ερώτηση μου είναι: Πρέπει να βάλω κουρτίνες (θα μου άρεσε με πλαϊνό φύλλο κ πιάσιμο) από τοίχο προς τοίχο η μπορώ να καλύψω μόνο τις διαστάσεις της μπαλκονόπορτας? τι είναι πιο σωστό αισθητικά?"

Την απάντηση δίνει η Νάσσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Όχι μόνο δεν χρειάζεται να βάλετε την κουρτίνα από άκρη σε άκρη αλλά νομίζω ότι επιβάλλεται να μην πιάνει ολόκληρο τον τοίχο!

Η αλήθεια είναι ότι πάντα ζητούσα ένα σπίτι να είναι όσο φορτωμένο πρέπει, ούτε πολύ, ούτε λίγο (κρύο δηλαδή). Οπότε καλό θα είναι να ακολουθούμε τα ανοίγματα του σπιτιού. Το περιθώριο που δίνουμε δεξιά και αριστερά είναι από 10cm μέχρι 25cm. Το ύψος δεν το φοβόμαστε, άλλωστε όσο πιο ψηλά μπει η κουρτίνα τόσο πιο όμορφο θα είναι το αποτέλεσμα (όχι ότι και αυτός ο κανόνας δεν έχει τις εξαιρέσεις του).

Όταν ένας τοίχος λοιπόν σε ένα μακρόστενο δωμάτιο είναι καλυμμένος ολόκληρος με κουρτίνα νομίζω ότι το πνίγει, και δεν αφήνει και το υπόλοιπο σπίτι να αναδειχθεί. Άλλωστε το να μην βάλω κουρτίνα σε όλο τον τοίχο, μας αφήνει να έχουμε χώρο και για άλλα πράγματα, μια πολυθρόνα ή άλλο έπιπλο, χωρίς να έχω το ένα πάνω από το άλλο (ύφασμα με σούρες πίσω, έπιπλο μπροστά….. όλα το ένα πάνω από το άλλο).

Αν τώρα σε ένα μακρόστενο δωμάτιο ο στενός ο τοίχος είναι όλος τζαμαρία, απλά εγώ θα επέλεγα ένα σχέδιο κουρτίνας με όχι πάρα πολλά μέτρα ύφασμα. Στην κάτω φωτογραφία για παράδειγμα, είμαστε σε μία μονοκατοικία στο παλαιό Ψυχικό με ύψος 3,20μ. Οι κουρτινιέρες διατρέχουν όλο τον τοίχο, όμως τα παράθυρα είναι μόλις 1,45μ καθαρό! Επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλο δωμάτιο με πολλά κυβικά για να καλυφθούν επιλέξαμε και ρόμαν και ριντώ και βγήκαμε αρκετά έξω από τα όρια του παραθύρου. Όμως Δεν καλύψαμε όλο τον τοίχο. Σκέφτεστε να ήταν και οι 2 τοίχοι καλυμμένοι με ύφασμα;;;

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved