Τι χρώμα να διαλέξω για τον τοίχο πίσω από κόκκινο καναπέ;

Ερώτηση αναγνώστριας

"Παρακαλώ δώστε μου μια συμβουλή για να αλλάξω το σπίτι μου που τόσο έχω βαρεθεί!!!!!

Έχω κόκκινο καναπέ και βέγκε έπιπλα το πλέον συνηθισμένο.... και θέλω να κάνω λίγο την διαφορά με το χρώμα του τοίχου ώστε να αλλάξει και η διάθεση μας! Τι χρώμα άραγε ταιριάζει? Οι κουρτίνες είναι εκρού! Ευχαριστώ πάρα πολύ!" Τάνια

Η άποψη μας

Το κόκκινο είναι χρώμα έντονο που προκαλεί συναισθήματα. Ο συνδυασμός του με άλλα χρώματα πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα στο χώρο.

Το μπλε είναι ένα ήρεμο χρώμα που θα δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο.

Το πορφυρό είναι ένα πλούσιο, βαθύ χρώμα που δίνει στο χώρο κομψότητα, πολυτέλεια και ζεστασιά.

Ασφαλείς επιλογές αποτελούν οι αποχρώσεις του ουδέτερου γκρίζου.

Η επιλογή του τόνου του χρώματος εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από το μέγεθος του χώρου, το στυλ διακόσμησης και τη φωτεινότητα του.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι κουρτίνες να συνδυάσω με κόκκινο καναπέ; Τι κουρτίνες να συνδυάσω με κόκκινο καναπέ;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Έχω κόκκινο καναπέ στο σαλόνι μου και δεν ξέρω πως να το διακοσμήσω.. Ο τοίχος είναι λευκός και δεν μπορώ να τον αλλάξω χρώμα γιατί νοικιάζω το σπίτι..τα χαλιά μου είναι λευκά και σκεφτόμουν να βάλω καφέ κουρτίνες, αλλά δεν είμαι σίγουρη..” Αγγελική

    Η άποψη μας

    Η επιλογή του χρώματος εξαρτάται από το στυλ διακόσμησης του χώρου, καθώς και από το μέγεθος και τη φωτεινότητα του.

    Υπάρχουν πολλές χρωματικές επιλογές, ανάλογα με τις παραμέτρους που αναφέραμε και οπωσδήποτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας σε κάποια συγκεκριμένα χρώματα.

    Ένας κόκκινος καναπές κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του σε ένα χώρο, ειδικά μπροστά από λευκό τοίχο. Η παρουσία του τονίζεται ακόμη περισσότερο, όπως στην περίπτωση σας, όταν και το χαλί είναι λευκό!

    Οι λευκές κουρτίνες επιτείνουν την παρουσία του καναπέ στο χώρο, δημιουργώντας εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

    http://www.trendir.com/interiors/red-sofa-in-living-room-design-i

    Κουρτίνες στο χρώμα ιβουάρ (του ελεφαντόδοντου) ή της σαμπάνιας ηρεμούν το κόκκινο χρώμα του καναπέ.

    Ηρεμία επίσης δίνει το γαλάζιο χρώμα στις κουρτίνες.

    Το γκρίζο χρώμα δημιουργεί δράμα στο χώρο και εάν είναι βαθύ μπορεί να ελαττώσει τη φωτεινότητα του.

    Κουρτίνες σε αποχρώσεις του πράσινου (λαδί, χακί) δίνουν μια ευχάριστη νότα φρεσκάδας.

    Τέλος η επιλογή του καφέ χρώματος για τις κουρτίνες, ενώ δημιουργεί φιλικότητα στο χώρο, μπορεί να τον σκοτεινιάσει, ιδιαίτερα αν είναι μικρός.

  • Τι χρώματα να βάψω τη σαλοκουζίνα μου; Τι χρώματα να βάψω τη σαλοκουζίνα μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Tο σαλόνι είναι ενιαίο με τη κουζίνα, η οποία έχει ντουλάπια σε ανοιχτόχρωμο ξύλο με κάποια πορτάκια κίτρινο-μπεζ. Μπορώ να βάλω inox συσκευές? Τα έπιπλα στο σαλόνι σκεφτόμουνα να είναι wenge, ταιριάζουν μωβ- γκρι χρώματα? Ίσως ο ένας τοίχος να είχε κάποιες ρίγες ή ταπετσαρία? Και τέλος στο τζάκι από πάνω θέλει κάτι ή απλό χρώμα? Σας ευχαριστώ.” Φαίδρα

    Η άποψη μας

    Περιοχή κουζίνας

    Μπορείτε να επιλέξετε inox συσκευές για την κουζίνα σας, καθώς συνδυάζονται αρμονικά με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και τα κίτρινα-μπεζ ντουλάπια σας. Το λαμπερό inox έρχεται σε αντίστιξη με τη ζεστασιά που αποπνέει το ξύλο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ευχάριστου χώρου.

    Περιοχή καθιστικού

    Τα μωβ-γκρι χρώματα συνδυάζονται καταπληκτικά με το wenge και διαμορφώνουν ένα χώρο με θαλπωρή και συγχρόνως με ιδιαίτερη κομψότητα.

    Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή χωροθέτηση των στοιχείων του χώρου και το μέγεθος του, πιστεύουμε ότι για να επιτύχετε ένα σύνολο σε απλές, δυναμικές γραμμές επιλέξτε το τζάκι για να το αναδείξετε σε κύριο στοιχείο του χώρου.

    Μπορείτε λοιπόν να βάψετε τη φούσκα του τζακιού με ένα βαθύ πλούσιο χρώμα , που συνδυάζεται αρμονικά με το μωβ, ή να διαλέξετε μια ταπετσαρία με λεπτές ρίγες για να επενδύσετε το τζάκι.

    Οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφούν σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του γκρι.

  • Πώς να μετριάσω την ένταση του κόκκινου χρώματος; Πώς να μετριάσω την ένταση του κόκκινου χρώματος;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    Θα ήθελα τη συμβουλή σας όσον αφορά το χρώμα των τοίχων του σαλονιού και της κουζίνας που είναι ενιαίος χώρος. Το πρόβλημα μου έχει ως εξής: Οι καναπέδες μου είναι σε κόκκινο χρώμα καθώς και οι πινάκες μου. Αυτό που θέλω είναι να "σπάσω" την κοκκινίλα που με έχει κουράσει. Τα έπιπλα μου είναι σε βεγκε και σε μοντέρνο στυλ. Οι κουρτίνες μου είναι καφέ με στοιχεία ασημένια.

    Η απάντησή μας:

    Το κόκκινο είναι ένα ζωηρό, ενεργητικό χρώμα που όμως αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά και με φειδώ ενδέχεται να κουράζει τους ενοίκους και να τους γεμίζει ένταση. Επιπλεόν, το κόκκινο γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν βρίσκεται μπροστά από λευκό φόντο.

    Για να μετριάσετε, λοιπόν την ένταση των θερμών, κόκκινων αποχρώσεων που κυριαρχούν στο χώρο σας, προτείνουμε να βάψετε του τοίχους σε ουδέτερες απόχρώσεις όπως γκρί, γκρί-μπλέ ή γκρί-λαδί.

    Επιπλεόν, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία σε ψυχρά και έντονα χρώματα που θα αποσπούν την προσοχή από τις κόκκινες επιφάνειες. Μπορείτε για παράδειγμα, να προσθέσετε μερικά μαξιλάρια σε κυανό χρώμα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved