Τα γραφεία των MOD στη Σιγκαπούρη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Τα νέα γραφεία της εταιρείας σχεδιαστικών μελετών MOD, σχεδιάστηκαν απο τον ίδιο τον επικεφαλή της εταιρείας, τον Colin Seah, και ονομάστηκαν Barcode offices.

 

 

 

 

 

 

Το μελετητικό γραφείο MOD (Ministry of Design) αναζητούσε ένα κατάλληλο χώρο στη Σιγκαπούρη προκειμένου να εγκαταστήσει τα γραφεία του. Ο στόχος, ήταν τα εντοπιστεί ένας αρκετά μεγάλος χώρος, έτσι ώστε όλες οι αναγκαίες λειτουργίες να μπορέσουν να εγκατασταθούν σε έναν και μόνο όροφο. Ο χώρος, που τελικά επέλεξαν βρίσκεται στην συμβολή της ιστορικής Chinatown και στο επιχειρηματικό κέντρο της Σιγκαπούρης (Central Business District).

εισοδος, γραφεια, διαρρυθμιση γραφειου, διακοσμηση γραφειων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η είσοδος στο εσωτερικό των γραφείων. Η πόρτα είναι κατασκευασμένη απο μαύρο μέταλλο.

Η διαρρύθμιση του χώρου, έγινε με βασικό γνώμονα τη δημιουργία μια ανοιχτής κάτοψης. Η ελεύθερη και ανοιχτή επικοινωνία αποτελεί το βασικό κλειδί που οδηγεί στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Συνεπώς, ο  χώρος εργασίας δεν αντικατοπτρίζει κάποια ιεραρχία ανάμεσα στην ομάδα αλλα αντίθετα ενθαρρύνει την επικοινωνία, την ισότιμη συμμετοχή και τη συνεργασία.

ανοιχτη κατοψη, λευκο στους τοιχους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο βασικός χώρος εργασίας είναι ανοιχτός και ενθαρρύνει την επικοινωνία

Για τους χώρους εργασίας επιλεχτήκαν εσκεμμένα τα δύο απόλυτα χρώματα: το λευκό και το μαύρο. Με αυτήν την επιλογή, επιδιώχθηκε η δημιουργία ενός ουδέτερου κελύφους μέσα στο οποίο να αναπτύσσονται ελεύθερα οι σχεδιαστικές ιδέες και οι πειραματισμοί της ομάδας.

Η βιβλιοθήκη επενδύθηκε με ανεπεξέργαστη ξυλεία. Ο χώρος είναι ήρεμος, κατάλληλος για συγκέντρωση και μάλλον λειτουργεί ως αντίβαρο στον υπόλοιπο χώρο.

μαυρο γραφειο, διακοσμηση με μαυρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο χώρος συνεδριάσεων όπου κυριαρχεί το μαύρο χρώμα

Η διαρρύθμιση των λειτουργιών και των επίπλων έγινε με γραμμικό τρόπο. Σχεδόν δημιουργείται η ψευδαίσθηση του καθρέφτη και έτσι επιμηκύνεται περισσότερο ο χώρος. Σύμφωνα με τους δημιουργούς ο εσωτερικός χώρος μοιάζει με το Barcode των προϊόντων, καθώς  οι λειτουργίες και οι χώροι αναπτύσσονται ο ένας δίπλα στον άλλον.

μαυρο και ασπρο στη διακοσμηση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση απο την είσοδο, σε έναν κατάλευκο χώρο, που ονομάζεται gallery, και στη συνέχεια προς το χώρο των γραφείων.

Έτσι, μετά την κεντρική είσοδο ο επισκέπτης βρίσκεται σε ένα κατάλευκο χώρο με αναβαθμούς, που ονομάστηκε Gallery και στη συνέχεια οδηγείται στα γραφεία, στα σημεία συνάντησης, στους χώρους συνεδριάσεων, κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο χώρος υποδοχής (Gallery) αμέσως μετά την κεντρική είσοδο

 

Υλικά:
Πάγκοι γραφείων: Λευκές επιφάνειες στους ανοιχτούς χώρους εργασίας και μαυρες επιφάνειες στα γραφεία συνεδριάσεων.
Δάπεδο: Ξύλινο παρκέ μαύρου χρώματος / Μαύρη μοκέτα στα γραφεία και στους χώρους συνεδριάσεων / Κόκκινη μοκέτα στο "κόκκινο" γραφείο συνεδριάσεων / Εποξικό δάπεδο.

κατοψη γραφειων, κατοψη επαγγελματικων χωρων

 


Μελέτη/ σχεδιασμός: Colin Seah

www.modonline.com

Φωτογραφίες: CI&A Photography; Edward Hendricks, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-11-07-17-18-29Ενα ασιατικό εστιατόριο στη Μαδρίτη
-unikeaπαρουσίαση επίπλων εμπνευσμένων από την ΙΚΕΑ
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+