Το κτίριο Cube στη Βηρυτό

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το κτίριο Cube στη Βηρυτό των Orange ArchitectsΟι Orange Architects ανέπτυξαν μια απλή, αλλά εξαιρετική εκδοχή του ‘κύβου’ για ένα κτίριο πολυτελών κατοικιών.

 

 

 

 

 

 

Γενική άποψη του κτιρίου Cube στη ΒηρυτόΟι Orange Architects, μια συνεργασία που ανέπτυξαν οι αρχιτεκτονικές φίρμες JSA, CIMKA and HofmanDujardin, από την Ολλανδία, κοινοποιεί το σχεδιασμό ενός κτιρίου πολυτελών διαμερισμάτων στο οικόπεδο 941 στο Sin El Fil, μια περιοχή στην ανατολική Βηρυτό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο σχεδιασμός ανατέθηκε από τη λιβανική εταιρία ανάπτυξης Masharii.
Το ύψους 50μ κτίριο θα περιλαμβάνει 19 διαμερίσματα με μέγεθος που κυμαίνεται από 90 έως 180 m2. Η ιδέα για τον πύργο είναι απλή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική: «Μεγιστοποίηση», δηλ. κάνοντας βέλτιστη χρήση των δυνατοτήτων της περιοχής, του τοπικού οικοδομικού κανονισμού και της εκπληκτικής θέας της Βηρυτού και της Μεσογείου.

Πανοραμική εκπληκτική θέα της Βηρυτού από διαμέρισμα του Cube

Μέσα σε αυτό το εννοιολογικό πλαίσιο, θα αναπτυχθεί το πιο εκτεταμένο δυνατό κτιριακό πρόγραμμα, κατά τους μελετητές. Το μέγιστο ύψος θα επιτευχθεί και η θέα από κάθε διαμέρισμα θα είναι η βέλτιστη. Για το σκοπό αυτό, αναπτύχθηκαν 100% ευέλικτες κατόψεις.

Χάρη στο σταθερό πυρήνα που περιλαμβάνει τους ανελκυστήρες και τις σκάλες στην καρδιά του κτιρίου, δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη διαρρύθμιση των διαμερισμάτων. Οι όροφοι εκτείνονται από τον πυρήνα προς τους εξωτερικούς τοίχους, που αποτελούνται από δύο διαφανείς προσόψεις και δύο φέροντες τοίχους σε κάθε όροφο, στραμμένους κατά 90ο ανά επίπεδο. Οι τοίχοι, που είναι διάτρητοι, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του κτιρίου εξωτερικά και εσωτερικά. Ο πυρήνας θα χρησιμεύσει επίσης για να σταθεροποιήσει τον πύργο, που βρίσκεται σε σεισμολογικά ενεργή περιοχή.

Αξονομετρικό διάγραμμα του φορέα κατασκευής του CubeΤο κτίριο Cube στη Βηρυτό τη νύχτα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το δεύτερο όροφο και επάνω, κάθε διαμέρισμα καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο. Η περιστροφή των όγκων σε κάθε επίπεδο, θα προσφέρει στους κατοίκους θαυμάσιο υπαίθριο χώρο πάνω από κάθε υποκείμενο διαμέρισμα, καθώς και ανοίγματα με πανοραμική θέα της Βηρυτού. Στο ισόγειο του κτιρίου θα βρίσκεται το λόμπι, ένας χώρος στάθμευσης για 25 αυτοκίνητα (τμηματικά κάτω από τον παρακείμενο λόφο) και οι απαιτούμενες βοηθητικές εγκαταστάσεις. Η οροφή του χώρου εισόδου θα χρησιμεύσει ως υπαίθρια παιδική χαρά για τα παιδιά.

Ακαθόριστα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στο Cube

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το έργο έχει φτάσει πλέον στην τελική φάση σχεδιασμού. Την περασμένη εβδομάδα, ο πελάτης και η κατασκευαστική εταιρεία έδωσαν το πράσινο φως για το επόμενο στάδιο.
Η κατασκευή του πύργου των διαμερισμάτων αναμένεται να ξεκινήσει το 2012.
Η εταιρία Orange Architects ιδρύθηκε το 2011 από τις ολλανδικές αρχιτεκτονικές εταιρίες JSA και CIMKA στο Ρότερνταμ και Hofman Dujardin στο Άμστερνταμ. Το πρώτο τους κοινό έργο είναι ο σχεδιασμός πολυτελών κατοικιών στο Ajmakan στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Στοιχεία του έργου
Έργο: Κτίριο Cube
Οικόπεδο 941, Sin El Fil στη Βηρυτό
Πελάτης: Masharii, Βηρυτός,Λίβανος, www.masharii.com
Σχεδιασμός: Orange Architects, Ολλανδία www.orangearchitects.com
Μηχανικοί κατασκευής: Senmar Engineering & Consultants, Βηρυτός Λίβανος
Διάρκεια: 2011-2013
Επιφάνεια; 3600m² / 19 διαμερίσματα
Ύψος: 50μ

Ευχαριστούμε τους Orange Architects για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών και του πληροφοριακού υλικού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

terra-project-a-silver-lining-orange-architectsTerra project: A Silver Lining από τους Orange Architects
villa-geldrop-hofman-dujardin-architectsΗ Villa Geldrop των Hofman Dujardin Architects
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+