Μπουτίκ ξενοδοχείο στο Hong Kong

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σχεδιασμός: Yoo

Τοποθεσία: Hong Kong

Ιστοσελίδα ξενοδοχείου: J Plus

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Hong Kong και ανήκει στην κατηγορία των boutique hotels. Αν τύχει και περάσετε μπροστά από το ξενοδοχείο, το βλέμμα σας θα συναντηθεί με το επίμονο και γαλήνιο βλέμμα μιας γυναίκας, που καλύπτει σχεδόν το σύνολο της πρόσοψης. Η γυναίκα αυτή μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιον πίνακα της αναγέννησης και προαναγγέλλει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που θα συναντήσει ο επισκέπτης στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

αναγεννησιακό στυλ, στυλ αναγέννησης, αναγεννησιακή διακόσμηση

 

Η όψη του ξενοδοχείου μοιάζει σαν ένα σκηνικό θεάτρου που μόλις έχει αποκαλυφθεί με το τράβηγμα των κουρτινών της αυλαίας. 

ξενοδοχείο, ξενοδοχείο hong Kong, design ξενοδοχείο

Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου: Το ξενοδοχείο είχε κατασκευαστεί 10 χρόνια πριν, και είχε τότε σχεδιαστεί από τον βιομηχανικό σχεδιαστή Philippe Starck. Ωστόσο, μετά από τα 10 χρόνια λειτουργίας αποφασίστηκε η ανακαίνιση του ξενοδοχείου και ο σχεδιασμός ανατέθηκε στο γραφείο Yoo, συν-δημιουργός του οποίου είναι ο ίδιος ο Philippe Starck. Το γραφείο Υοο ειδικεύεται στο σχεδιασμό ξενοδοχείων, έχοντας αναλάβει και υλοποιήσει έργα σε όλο τον κόσμο.

Η αίθουσα αναμονής (Lobby), αποτελεί ένα χώρο με εκλεκτικιστικό στυλ διακόσμησης όπου συνδυάζονται η ασπρόμαυρη επίπλωση με έντονες πινελιές χρώματος. Το στυλ έχει αναφορές στην αναγέννηση.

lobby, ξενοδοχείο, διακόσμηση, αρχιτεκτονική, εκλεκτικιστικό στυλ,

 

lobby, ξενοδοχείο, διακόσμηση, αρχιτεκτονική, εκλεκτικιστικό στυλ, πολύχρωμος καναπές,

 

Οι κουρτίνες των παραθύρων του ισογείου είναι κατασκευασμένες από αλυσίδες σε χρώμα χρυσού και είναι μόνιμα «πιασμένες» στο πλάι για να αποκαλύπτουν τη θέα προς το δρόμο.  Στη μέση των υαλοστασίων, έχουν κατασκευαστεί πλαίσια, με χρωματιστά τζάμια, πάνω στα οποία σχηματίζονται κινέζικα μοτίβα για καλή τύχη.

χρυσές κουρτίνες, μεταλλικές κουρτίνες, κουρτίνες, χαλί, ασπρόμαυρο χαλί

 

Τα χρώματα του γυαλιού είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί. Μέσα στα γυάλινα αυτά κουτιά που καδράρουν τη θέα, έχουν τοποθετηθεί κρυστάλλινα φωτιστικά του σχεδιαστή Lee Broom. Το φως που αντανακλάται από τα φωτιστικά πάνω στα χρωματιστά γυαλιά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

κουρτίνες χρυσές, πολύχρωμος καναπές, ζωγραφική στο ύφασμα. ζωγραφισμένος καναπές, καναπές,

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει 32 στούντιο και 24 σουίτες. Τα χρωματικά σχήματα που επιλέχτηκαν για το κάθε δωμάτιο είναι η συνδυασμός του λευκού με ένα έντονο χρώμα. Ιδιαίτερο στοιχείο των δωματίων αποτελεί το δάπεδο, κατασκευασμένο από ξύλο και ασπρόμαυρο πλακάκι. Ακριβώς πάνω από τα πλακάκια, τοποθετήθηκαν χαλιά, κομμένα σε περίεργα σχήματα.

πορτοκαλί, διακόσμηση, ξενοδοχείο, δωμάτιο ξενοδοχείου, όμορφη διακόσμηση

Σποραδικά, έχουν τοποθετηθεί στους εσωτερικούς χώρους έπιπλα του Philippe Starch όπως το σκαμπό La-Boheme προσφέροντας στημειακά την απαραίτητη δόση χρώματος και φαντασίας. Πολλά στοιχεία, όπως τα φωτιστικά, τα ανθοδοχεία ακόμη και τα χερούλια των πορτών σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. 

σκαμπό, κόκκινο σκαμπό, κάθισμα, κόκκινο κάθισμα, σχεδιασμός σκαμπόΤο σκαμπό La-Boheme σε σχήμα βάζου. Ο σχεδιασμός είναι του Philippe Starck και η κατασκευή της εταιρείας Kartell. 

Ο μπουφές του πρωινού είναι εμπνευσμένος από την avant-garde και τη βικτωριανή εποχή.  

μπουφές, λακαρισμένο έπιπλο, λευκό τραπέζι, πόδια τραπεζιού με τόρνο, λευκό μαύρο, διακόσμηση,

Στα δωμάτια επικρατεί το λευκό χρώμα. Για να δοθεί ένταση στο χώρο, χρησιμοποιήθηκαν αντικείμενα και αξεσουάρ με ζωηρά χρώματα, όπως το μπλε, το πορτοκαλί, το κίτρινο και του φούξια. 

δωμάτιο ξενοδοχείου, κίτρινο, διακόσμηση

Ο χώρος του ύπνου μπορεί να απομονωθεί πίσω από λευκές κουρτίνες, προσφέροντας μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στο φιλοξενούμενο.

υπνοδωμάτιο, διακόσμηση, κίτρινο

μπλε, διακόσμηση, υπνοδωμάτιο, ξενοδοχείο, διακόσμηση ξενοδοχείου, όμορφα ξενοδοχεία

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

showroom-Παρουσίαση του Showroom της εταιρείας Tucano στο Μιλάνο.
2011-11-22-07-51-34Ιδέες για ανάρτηση αντικειμένων, φωτογραφιών, κλπ
15-Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να επιλέξετε χρώματα που εκφράζουν το προσωπικό σας στυλ αλλά και να δημιουργήσετε ένα αρμονικό χρωματικό...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+