Διαμόρφωση κατοικίας σε ξενώνα

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Διαμόρφωση κατοικίας σε ξενώναΑπό τη Σοφία Δημουλά

αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων – διακοσμήτρια

 

 

 

 

 

υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Μάνιος

Κολλέγιο ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης

 

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται η reception, ο χώρος αναμονής, μία μικρή κουζίνα και μία τραπεζαρία η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο από τους καλλιτέχνες. Επιλέχθηκε ο χώρος να έχει κάποια πλαστικότητα στην όψη σε συνδυασμό με σκληρά υλικά όπως χρωματισμένο επίχρισμα για τους τοίχους, μέταλλο για τα έπιπλα και άγριο ξύλο για το δάπεδο. Επίσης στον χώρο φαίνεται να αποσπώνται κομμάτια του τοίχου δημιουργώντας άλλοτε τα έπιπλα του χώρου όπως καναπές, τραπεζάκι κ.α. και άλλοτε να αποτελούν φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται η reception, ο χώρος αναμονής

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον πρώτο όροφο βρίσκεται η reception

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στους άλλους δύο ορόφους του ξενώνα έχουμε τα δωμάτια. Συνολικά υπάρχουν έξι δωμάτια, τρία ανά όροφο ενώ στον τρίτο όροφο υπάρχει και ένα μικρό σαλονάκι. Οι δύο πρώτοι όροφοι ενώνονται εκτός από την σκάλα και με ανελκυστήρα για λόγους εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Στο δεύτερο όροφο το δωμάτιο των ΑΜΕΑ, που συγχρόνως είναι και σουίτα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπροστά σε δωμάτιο του δεύτερου ορόφου του ξενώνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεπώς το ένα από τα τρία δωμάτια του δεύτερου ορόφου είναι ειδικό για αυτούς τους ανθρώπους παράλληλα όμως μπορεί να αποτελεί και την σουίτα του ξενώνα.

Η κάτοψη του τρίτου ορόφου με τα τρία δωμάτια και το καθιστικό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατά καιρούς κάποιοι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο έχουν δημιουργήσει δωμάτια ως τρόπο έκφρασης. Κάποια από αυτά αποτέλεσαν έκθεμα σε έκθεση είτε γλυπτικής είτε ζωγραφικής. Στα έξι δωμάτια λοιπόν έχει γίνει πιστή μεταφορά μερικών από αυτών των χώρων προσπαθώντας έτσι να μυήσουμε τον επισκέπτη σε αυτό που ήθελε να εκφράσει ο εκάστοτε καλλιτέχνης με την δημιουργία του.

Δωμάτιο του τρίτου ορόφου με εξαιρετική θέα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα έργα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τους χώρους είναι το redshift του Cildo Meirelles, το sollie 17 των Edward & Nancy Kienzholz, το pharmachy room του Damien Hirst, το everyone i have ever slept with της Tracy Amin, το cell της Louise Bourgeois και το dead house ur του Gragor Scnheider. Στην πόρτα του κάθε δωματίου αντί αριθμού αναγράφεται ο τίτλος του έργου ενώ εντός υπάρχουν πληροφορίες για τον αντίστοιχο καλλιτέχνη.

 

Για μια ατμοσφαιρική περιήγηση του ξενώνα καλλιτεχνών ακολουθείστε το link:

http://www.youtube.com/watch?v=fz9EuoivG9E

Σοφία Δημουλά

 

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. r

website: www.wix.com/sofiadimoula/id

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+