Πόδια τραπεζιού φτιαγμένα με τόρνο

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

O σχεδιαστής εσωτερικών χώρων και επίπλων Robert Austin Gonzalez σχεδιάζει και κατασκευάζει την πρωτότυπη σειρά τραπεζιών Grace. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα τραπέζια, παρότι αποτελούν καθημερινά, χρηστικά αντικείμενα, διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, ακριβώς όπως και τα έργα τέχνης.

design tables, τραπεζι, τραπεζι και διακοσμηση, βιομηχανικος σχεδιασμος, σχεδιασμος επιπλου

Ο Robert Austin Gonzalez ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε αρχικά μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Michigan και στη συνέχεια καλές τέχνες στο κολέγιο hunter. Σήμερα, διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήριο και showroom στο Μανχάταν, όπου εργάζεται και παρουσιάζει τη δουλειά του. Η Grace αποτελεί μια σειρά τραπεζιών με γυάλινη επιφάνεια και ξύλινα χειροποίητα πόδια η οποία διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό. Το κάθε τραπέζι είναι μοναδικό. Οι κατασκευές είναι λιτές αλλά ταυτόχρονα αποπνέουν μια ασύγκριτη πολυτέλεια και κομψότητα. Τα πόδια είναι έντονα λακαρισμένα, γυαλιστερά και παραπέμπουν στην απαλή άμμο ή το κατάλευκο γάλα.

 τόρνος, γυαλί, ξύλο, τραπέζι, έπιπλο

δημιουργός των τραπεζιών, χρησιμοποιεί σαν υλικό το ξύλο αλλά προσπαθεί να μην συμβάλει στο πρόβλημα της αποψίλωσης των δασών. Για αυτό το λόγο βρίσκει δέντρα που έχουν πέσει μόνα τους στο έδαφος. Στη συνέχεια τα επεξεργάζεται με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια (ξήρανση, τορνάρισμα, χρωματισμός κλπ) έτσι ώστε να μεταμορφωθούν σε ανθεκτικά και περίτεχνα πόδια.  

design table, λάκα, τόρνος, γυαλί, ξύλο, τραπέζι

Τα τραπέζια πωλούνται στο ατελιέ του Robert στο Brooklyn αλλά και σε διάφορες γκαλερί. Πολλά περιοδικά έχουν φιλοξενήσει κατά καιρούς το έργο του δημιουργού (metropolitanHome, AtHome, InteriorDesign κλπ). 

τεχνη και επιπλο, χειροτεχνια, τραπέζι, γυαλί, ξύλο, τόρνος, πόδια τραπεζιού

λευκή λάκα, πόδι τραπέζιού

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

ecooler-design-Ecooler: φυσικός δροσισμός και design
2014-09-08-06-58-14Η Mia Hamborg είναι Νορβηγίδα σχεδιάστρια. Σπούδασε σχεδιασμό επίπλου με ειδίκευση στο ξύλο. Στα προϊόντα που σχεδιάζει, εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τρία βασικά συστατικά: Λειτουργικότητα, χιούμορ και χαρά....
leather-sofasΓιατί να επιλέξετε δερμάτινο καναπέ
design-10-Επιλογές από το designisthis.com με κόστος μέχρι 10 ευρώ
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+