Η βιβλιοθήκη χωρίς ράφια YUU

ΕΠΙΠΛΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

intro

Η πρώτη δημιουργία του στούντιο Toton κατασκευασμένη από την Borella Design, που παρουσιάστηκε μεταξύ των νέων έργων design κατά τη διάρκεια της έκθεσης MAISON & OBJET τον Ιανουάριο 2013, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Γεννήθηκε από το μολύβι του Augusto Antonio Viola, αρχιτέκτονα PHD (επιστημολογία), λέκτορα στη Σορβόννη και δημιουργού της φίρμας Toton: μια κοινότητας καλλιτεχνών και επαγγελματιών με πολλαπλά υπόβαθρα και εθνικότητες. Η βιβλιοθήκη κατασκευάζεται από την Borella Design και διανέμεται από την 100x100 Design. Το πρώτο κομμάτι της συλλογής YUU προσφέρει ένα σύστημα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και συνδυάζεται με μια ποικιλία αξεσουάρ:
βάζα, ράφια κρασιού, ράφια, στηρίγματα εγγράφων και CD, βιβλιοστάτες, και φωτιστικά στοιχεία.
Το σύστημα YUU αποτελείται από ένα μονό κατακόρυφο προφίλ με διατομή 2 x6 cm, από λουστραρισμένο ή ανοδιωμένο αλουμίνιο. Οριζόντια, το προφίλ λειτουργεί σαν βάση για τα βιβλία, τα βάζα, τα αντικείμενα και τα αξεσουάρ. Η εφεύρεση αυτής της εντελώς επαναστατικής άρθρωσης επιτρέπει μοναδική συνθετική ευελιξία.

Το YUU, παραπάνω από μια βιβλιοθήκη, αποτελεί σύστημα στήριξης που στήνεται για να ικανοποιήσει πολλές διαφορετικές ανάγκες.

YUU Dettaglio tecnico MaisonObjet 2013YUU Dettaglio tecnico MaisonObjet 2013 4 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Το σύστημα γεννήθηκε σχεδόν τυχαία, από την επιθυμία δημιουργίας ενός παράλογου: μια βιβλιοθήκη χωρίς ράφια. Η πρόκληση αυτή ενέπνευσε αμέσως τον αρχιτέκτονα, ο οποίος ανέπτυξε ένα πρωτότυπο και το υπέβαλε στον Giuseppe Cerutti, της εταιρίας διανομής 100X100 design και αντιπρόσωπο της μάρκας Zanotta. Άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο Cerutti αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επαγγελματίες σχεδιαστές ως ανιχνευτής ταλέντων των νέων γενεών. Ο Cerutti ώθησε την ομάδα Toton να εξελίξει ένα νέο YUU, ώστε να παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα. Το YUU θα πρέπει να παράγεται με χαμηλό κόστος, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις όλων των χωρών, με δυνατότητα να στερεώνεται στο δάπεδο, στον τοίχο ή ακόμη και να είναι κατάλληλο για τη δημιουργία διαχωριστικών σε ανοιχτό χώρο.

YUU MaisonObjet 2013

Το νέο YUU γεννήθηκε: ένα έργο τόσο καινοτόμο και δυναμικό που προσέλκυσε την προσοχή του Sergio Borella, ιδρυτή της Borella design. Η εταιρεία του έχει πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στον τομέα του αυτοκινήτου. Η επιχείρηση σχεδιάζει και παράγει στην Ιταλία πρωτότυπα για το πιο διάσημες εταιρίες αυτοκίνητων και αεροναυτικής. Επωφελείται από την πρωτοποριακή τεχνολογία και μια ομάδα σχεδιαστών και τεχνικών που ασχολούνται συνεχώς με την αναζήτηση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής. Φέτος η Borella design χρησιμοποίησε τη διαθέσιμη τεχνογνωσία για τη δημιουργία του σχεδιασμού επίπλων. Επιτέλους η πρώτη γραμμή της τεχνολογίας να τεθεί στην υπηρεσία της καθημερινότητας. Η πρώτη συλλογή της Borella design αναδεικνύει τις υπογραφές του Xavier Lust, του Sergio Borella, του AA Viola και των Supra associated architects. Συγχρόνως επωφελείται από την πολύτιμη συνεργασία της Luisa Bocchietto, αρχιτεκτόνισσας, σχεδιάστριας και προέδρου της ADI (ένωσης Ιταλών σχεδιαστών υπεύθυνη για το σύνολο της εγκατάστασης της έκθεσης στο Παρίσι.


Το προϊόν

Το YUU έχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Το σύστημα βασίζεται στη χρήση ενός επαναστατικού στοιχείου σύσφιξης: το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο που μπορεί να ασφαλίσει μαζί τρεις ράβδους ορθογωνικής διατομής. Είναι ένα προϊόν κοινωνικής δημιουργικότητας που μεταβάλλει τον καταναλωτή σε δημιουργό του δικού του περιβάλλοντος διαβίωσης.
Το YUU είναι ένα εργαλείο σχεδιασμού. Η εύκολη συναρμολόγηση των μεταλλικών συνδέσμων σύσφιξης και των ράβδων επιτρέπει να δημιουργήσετε βιβλιοθήκες, πατάρια, κουζίνες, βεστιάρια, κήπους στους τοίχους. Οι δομές που δημιουργούνται, συμπληρώνονται με αξεσουάρ. Αυτές οι εφαρμογές παράγονται από εταιρείες, καλλιτέχνες, τεχνίτες και από τους ίδιους τους χρήστες του YUU από όλο τον κόσμο, και προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τον εξοπλισμό καταστημάτων, γραφείων, εστιατόριων, ξενοδοχείων, καθιστικών, μπάνιου, κουζίνας και κήπων.

YUU MaisonObjet 2013 7

Οδηγίες για το YUU
Κατά τη διάρκεια της Milan Design Week τον Απρίλιο του2013, το YUU ερμηνεύτηκε, εξατομικεύτηκε, επαναπροσδιορίστηκε από πέντε σχεδιαστές σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης +1. Οι Daniele Lago, Lorenzo Palmeri, Matteo Ragni, Raw-άκρες και Studiodass επιλέχθηκαν να δουλέψουν με το YUU. Δόθηκαν στον καθένα τους 20 στοιχεία σύσφιξης και 50 μέτρα ράβδων για να "παίξουν" με ελεύθερα και να συλλάβουν τη λειτουργία του, το σχήμα και τις διαστάσεις.


YUU Daniele Lago lAppartamento LAGO 2013 Foto Silvana SperaYUU Lorenzo Palmeri Corraini 121 2013 Foto Silvana Spera 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Έτσι, τα 50 μέτρα ράβδων αλουμινίου τεμαχίστηκαν και λυγίστηκαν: περιστράφηκαν, προεξείχαν, επενδύθηκαν, βάφηκαν, ενώ οι είκοσι αρθρώσεις σύνδεσαν και στερέωσαν.


YUU Matteo Ragni JannelliVolpi Store 2013 Foto Silvana SperaYUU Raw Edges La Triennale 2013 Foto Silvana Spera 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Οι πέντε τοποθεσίες, μεταξύ εικονικού και πραγματικού χώρου, βοηθούν να καθοριστεί το ερμηνευτικό παιχνίδι: το διαμέρισμα του Lago στη Brera, το κατάστημα Jannelli & Volpi στην Porta Venezia, το βιβλιοπωλείο Corraini 121 στην Zona Tortona, η Triennale του Μιλάνο και η σελίδα του YUU www.yuu.eu.com.

YUU studiodaas Equilibrio Foto Silvana Spera 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-09-05-08-52-42Έχω ένα υπνοδωμάτιο περίπου 4.5 Χ 4.5 μέτρων. θέλω να το χωρίσω στα δύο για τα δύο παιδιά μου (έφηβοι). Ο ένας τοίχος έχει την ντουλάπα (εντοιχισμένη) και την πόρτα εισόδου και ο άλλος στην άκρη έχει την...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+