Ένα ουράνιο τόξο από βιβλία

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Οργανωση βιβλιοθηκης με βαση το χρωμα των βιβλιων

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας, είναι να ταξινομήσετε τα βιβλία ανάλογα με το χρώμα του εξωφύλλου τους.

 

 

Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να κατεβάσετε όλα τα βιβλία σας από τα ράφια, να τα παρατηρήσετε προσεκτικά και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να τα κατηγοριοποιήσετε  ανάλογα με το χρώμα τους. Η κατηγοριοποίηση των βιβλίων ανάλογα με το χρώμα τους, θεωρείται μια αρκερά φιλική μέθοδος οργάνωσης των βιβλιοθηκών καθώς βοηθάει τους αναγνώστες να εντοπίζουν ευκολότερα  τα βιβλία. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση τοποθετείται μια χρωματιστή ετικέτα στην πλάτη του κάθε βιβλίου.

 

βιβλιοθηκη, σχεδιασμος βιβλιοθηκης
πηγή εικόνας: Flickr.com

Το δοκιμάσαμε στην πράξη και σας συμβουλεύουμε

Ένας συνεργάτης του decoBook.gr ανέλαβε να δοκιμάσει στην πράξη, την οργάνωση της βιβλιοθήκης του με βάση το χρώμα των βιβλίων και μας συμβουλεύει.

"Εντυπωσιάστηκα από τις φωτογραφίες, που παρουσίαζαν ένα πανέμορφο, ουράνιο τόξο από βιβλία, και έτσι αποφάσισα να εφαρμόσω στην πράξη την χρωματική κατηγοριοποίηση στη δική μου βιβλιοθήκη. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε καθόλου για δυο βασικούς λόγους.

Πρώτον, τα  εξώφυλλα των βιβλίων μου, στην πλειονότητά τους ήταν λευκά, μαύρα και γκρι και έτσι σε καμία περίπτωση δεν κατάφερα να δημιουργήσω μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα χρωματική παλέτα, τουλάχιστον με τα βιβλία τα οποία διέθετα εγω.

Δεύτερον, καθώς ήμουνα συνηθισμένος, εδώ και χρόνια, να κατηγοριοποιώ τα βιβλία μου, ανάλογα με το θέμα τους, ξαφνικά βρέθηκα σε ένα ‘'χάος’. Στο χάος αυτό, ένα βιβλίο μαγειρικής βρέθηκε δίπλα σε ένα βιβλίο αρχιτεκτονικής, μονό και μόνο επειδή τα εξώφυλλά τους έτυχε να είναι μπλε.

Και ενώ, η κατάσταση αυτή, στην αρχή ήταν ενδιαφέρουσα με τον καιρό άρχισε να με εκνευρίζει. Έτσι, μετά από κάνα δυο μήνες ανοχής, αποφάσισα να ξανατοποθετήσω τα βιβλία, όπως ήταν αρχικά. Για την επανατοποθέτηση των βιβλίων αφιέρωσα πάλι ένα ολόκληρο απόγευμα. Συνεπώς, δε σας θα σας συμβούλευα να υλοποιήσετε αυτήν την ιδεά, εκτός και αν θέλετε να σπαταλήσετε δύο ολόκληρα απογεύματα και αρκετή απο τη ψυχραιμία σας".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-11-17-11-07-20Ανάλογα με το χώρο και τις ανάγκες σε μια κατοικία υπάρχουν ποικίλα έπιπλα αποθήκευσης, όπως ράφια, ντουλάπια και συρτάρια. Σε μερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα στην κουζίνα, το μεγαλύτερο μέρος των αποθηκευτικών χώρων είναι ντουλάπια και συρτάρια καθώς τα αντικείμενα (μαγειρικά σκεύη, πιάτα,...
2014-06-30-18-54-30Οι βιβλιοθήκες και τα ράφια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την τοποθέτηση βιβλίων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωστόσο, για την τοποθέτηση μικρών έργων τέχνης, φωτογραφιών, συλλογών, ενθυμίων από ταξίδια ή για την αποθήκευσή εγγράφων και μικρών αντικειμένων. Δείτε τα παρακάτω μυστικά, για να...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+