Αξιοποιείστε τους κρυφούς χώρους του σπιτιού σας

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

IMG 0032 web web

Ανακαίνιση μεζονέτας στο Μενίδι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Μια ανακαίνιση σπιτιού δίνει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τους χώρους του σπιτιού σας. Η καθημερινότητα κάθε νοικοκυριού εντοπίζει και εστιάζει στα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι κατοικίες, οπότε με την πρώτη ευκαιρία ανακαίνισης του σπιτιού μπορείτε να προχωρήσετε σε επιλογές που είτε βελτιώνουν τη λειτουργικότητα και ροηκότητα στο χώρο, είτε αυξομειώνουν τους χώρους με αποτέλεσμα την καλύτερη εκμετάλλευσή τους.

Μία ανακαίνιση σπιτιού δεν περιορίζεται μόνο στην ανανέωση των δομικών υλικών, αλλά διευκολύνει την αναδιαμόρφωση των χώρων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα διαβίωσης και ταυτόχρονα προσφέρει οπτικά περισσότερο ευρύχωρους χώρους.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με την απαλλαγή από τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια. Η εκκαθάριση αυτή σας εξοικονομεί ζωτικό αποθηκευτικό χώρο. Εναλλακτικά, αν πρόκειται για ενθύμια ή αναμνηστικά με συναισθηματική αξία μπορείτε να τα φυλάξετε σε κάποια γωνιά παταριού που δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Επίσης μπορείτε να αποθηκεύσετε εποχικά είδη (χριστουγεννιάτικα, καλοκαιρινά) σε αποθηκευτικό χώρο εκτός κατοικίας (υπόγειο, κλειστό γκαράζ).

Κατά το σχεδιασμό της ανακαίνισης συζητείστε με ειδικούς για ενδεχόμενη αναδιάταξη ή δημιουργία χώρων με προσθήκη, μετακίνηση ή αφαίρεση τοίχων. Οι λύσεις επιλέγονται κατά περίπτωση αναγκών σε συνδυασμό με το διαθέσιμο χώρο. Για παράδειγμα μπορείτε να ενοποιήσετε το χωλ με το καθιστικό καθαιρώντας τον μεταξύ τους τοίχο. Θα προκύψει ένας μεγαλύτερος ενιαίος χώρος που επιτρέπει καλύτερη χωροθέτηση των επίπλων. 

Οι σημερινές αντιλήψεις για το σχεδιασμό των χώρων της κατοικίας υπαγορεύουν ενιαίο χώρο καθιστικού και κουζίνας. Συζητείστε αν αυτό είναι εφικτό στη δική σας περίπτωση. Αν η κουζίνα εφάπτεται με το καθιστικό η ενοποίηση είναι πολύ εύκολη, καθώς απαιτεί μόνο καθαίρεση του ενδιάμεσου τοίχου. Η σχέση αναλογίας μεγέθους μεταξύ δωματίων και μπάνιου παλιότερα οδήγησε σε μικρά, στενόχωρα μπάνια. Αν το δωμάτιο που βρίσκεται σε επαφή με το μπάνιο δεν στερείται το χω΄ρο που θα του αφαιρέσετε, μπορείτε να αυξήσετε το μέγεθος του μπάνιου μετακινώντας τον ενδιάμεσο τοίχο. Βέβαια είναι μία σχετικά δαπανηρή λύση, καθώς απαιτείται καθαίρεση του παλιού και χτίσιμο νέου τοίχου.

Αναζητείστε ανεκμετάλλευτες “γωνιές” στην κατοικία και αξιοποιείστε τις με μικρά, διακριτικά έπιπλα ή ιδιοκατασκευές που θα σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε νέα αποκτήματα, όπως DVD, CD κλπ., σε συνδυασμό με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Μια μικρή περιοχή γραφείου με σεκρετέρ και καρέκλα σε κάποια γωνιά του καθιστικού προσδίδει χαρακτήρα στο χώρο πέρα από τη χρηστικότητά της.

Σε περίπτωση που γίνειται ανακαίνιση κουζίνας επιλέξτε τα πάνω ντουλάπια να έχουν μεγάλο ύψος (90 εκ.), ώστε να αποκτήσετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους. Επίσης συζητείστε με τον σχεδιαστή της κουζίνας για την εκμετάλλευση οποιουδήποτε μικρού χώρου δημιουργείται στα ντουλάπια. Για παράδειγμα μπροστά από τον απορροφητήρα, εφόσον είναι συρταρωτός μπορεί να δημιουργηθεί ντουλάπι μικρού βάθους, κατάλληλο για τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται κατά το μαγείρεμα. Επίσης στενά ντουλάπια με επίσης μικρό βάθος μπορούν να δημιουργηθούν μπροστά από υποστυλώματα του κτιρίου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μικρές κάβες ποτών, προσδίδοντας ταυτόχρονα διακοσμητικό αποτέλεσμα στην κουζίνα.

Τέλος παρατηρείστε τα υπνοδωμάτιά σας. Στα παιδικά εξετάστε την περίπτωση τοπικής υπερύψωσης του δαπέδου κατά 20 εκ. με κατασκευή από ξύλο, που θα αφήνει ένα διάδρομο μπροστά από την πόρτα του δωματίου και ενδεχόμενα την μπαλκονόπορτα, αλλά θα προσφέρει επαρκή αποθηκευτικό χώρο για ρούχα, παιχνίδια κλπ. άμεσα προσβάσιμο. Εναλλακτικά, “υψώστε” τη ντουλάπα σας μέχρι την οροφή, ώστε να δημιουργηθεί ένα πατάρι ντουλάπας, που μπορεί να επεκταθεί και πάνω από την πόρτα.

Εκτός από τις λύσεις που προαναφέραμε μπορείτε και εσείς να αναζητήσετε άλλες, καθώς ‘εχετε καλύτερη εικόνα των χώρων και των αναγκών σας. Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα μπορεί να υλοποιήσει τις επιλογές σας, αλλά και να συζητήσει μαζί σας για τη μορφολογία και τα υλικά κατασκευής για ένα λειτουργικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-04-03-17-49-13Πλακίδια ειδικών χαρακτηριστικών για την ανακαίνιση του σπιτιού σας
2017-04-04-20-34-46Έξυπνες οικιακές απολαύσεις
2015-04-30-08-33-56Η κουζίνα, όπως και οι περισσότεροι χώροι του σπιτιού, χρειάζονται τακτική ανανέωση, ώστε να διατηρούν πάντα ζωντανό τον αέρα του καινούργιου και του φρέσκου. Είναι γεγονός άλλωστε, ότι οι άνθρωποι τείνουμε να συνηθίζουμε το περιβάλλον μας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην μας προκαλεί...
2016-10-27-19-53-23Σπίτι έτοιμο για το χειμώνα
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+