Έξυπνες οικιακές απολαύσεις

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

ανακαίνιση σπιτιού, ανακαίνιση οικίας

Ανακαίνιση κατοικίας στο Περιστέρι από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

Μια ανακαίνιση σπιτιού προσφέρει την ευκαιρία για την αναζήτηση έξυπνων λύσεων που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Βέβαια κάποιες από αυτές ίσως απέχουν πολύ από τον διαθέσιμο για την ανακαίνιση σπιτιού προϋπολογισμό μας. Ωστόσο είναι χρήσιμη η ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρουν ακόμη και για μελλοντική εφαρμογή τους.

Κυκλικό κελάρι κρασιών

Σε περίπτωση μονοκατοικίας με υπόγειο μπορείτε να εγκαταστήσετε μία κάβα κρασιών διαφορετική από τις συνηθισμένες. Εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες διατήρησης αρκετά μεγάλου αριθμού κρασιών και μπορεί να είναι προσβάσιμη από οποιοδήποτε σημείο του ισογείου επιθυμείτε, όπως κουζίνα ή καθιστικό. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κυκλική σκάλα, όπου στο τέλος κάθε πατήματος υπάρχουν θέσεις για αποθήκευση κρασιών σε οριζόντια θέση. Η σκάλα εντάσσεται σε φρεάτιο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η καταπακτή/ πόρτα μπορεί να είναι από το ίδιο υλικό του πατώματος (ξύλο, πλακάκι κλπ) ή από γυαλί, οπότε αποτελεί ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο του χώρου.  Ο φωτισμός της κάβας δημιουργεί ένα ακόμη εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα.

Καινοτόμοι απορροφητήρες κουζίνας

Ο απορροφητήρας είναι ένα must για κουζίνα χωρίς οσμές και αιωρούμενα σωματίδια λίπους. Ιδιαίτερα στις open plan κατόψεις, όπυ η κουζίνα ενσωματώνεται στο καθιστικό και τα ντουλάπια κουζίνας έχουν υψηλό design οι απαιτήσεις για λειτουργικούς και ταυτόχρονα αισθητικά άψογους απορροφητήρες είναι υψηλές. Μία δημοφιλής επιλογή στις σύγχρονες κουζίνες είναι η τοποθέτηση στις σύγχρονες κουζίνες είναι η τοποθέτηση των εστιών στη νησίδα της κουζίνας, η οποία ωστόσο δημιουργεί ζητήματα με την τοποθέτηση του απορροφητήρα και του τρόπου απαγωγής των ατμών μαγειρέματος. Παρουσιάζουμε δύο τύπους καινοτόμων απορροφητήρων:

Βυθιζόμενος: ο απορροφητήρας βυθίζεται στον πάγκο και αναδύεται για χρήση. Αποτελεί ιδανική λύση όταν οι εστίες τοποθετούνται σε νησίδα στο κέντρο της κουζίνας. Λειτουργεί με φίλτρο άνθρακα, οπότε δεν απαιτείται σωλήνας εξαγωγής αέρα. Κάποια μοντέλα λειτουργούν με τηλεχειριστήριο, που προσφέρει ελευθερία στο σχεδιασμό και υψηλή αισθητική.

Χωνευτός: ο απορροφητήρας που χωνεύεται στον πάγκο της κουζίνας αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στους βυθιζόμενους απορροφητήρες, καθώς λειτουργεί χωρίς να αναδύεται.

Έξυπνα ψυγεία

Παραμένοντας στο χώρο της κουζίνας αναφέρουμε μία κατηγορία ψυγείων που επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους με τους χρήστες. Μέσα από την τεχνολογία δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης των τροφίμων του ψυγείου, καθώς οι χρήστες ενημερώνονται για το περιεχόμενό του, την ημερομηνία λήξης των τροφίμων και τον εντοπισμό τους μέσα στο ψυγείο. Τα έξυπνα ψυγεία είναι δίφυλλα και στη μία πόρτα μία οθόνη αφής διαχειρίζεται και επιτρέπει όλες τις επικοινωνίες, δημοσιεύοντας φωτογραφίες, ποστάροντας σημειώματα, ενώ τα ενσωματωμένα ηχεία δίνουν τη δυνατότητα απόλαυσης αγαπημένης μουσικής και η ενσωματωμένη οθόνη TV επιτρέπει την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Σκάλα 1μ2

Είναι η λύση για σκάλα πλάτους 1μ που καταλαμβάνει χώρο μόλις 1μ2. Ιδανική λύση για πρόσβαση σε σοφίτες ή υπόγεια, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Αποτελεί πατέντα της Eestairs, καθώς ο στύλος στον οποίο στερεώνονται τα σκαλοπάτια έχει κλίση αντί της κλασικής κατακόρυφης θέσης επιτρέποντας πλάτος σκάλας όσο και το πλάτος του χώρου που το τοποθετείται.

Η κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να συζητήσετε μαζί τους ανακαίνιση διαμερίσματος με καινοτομίες για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

-mini-Οι καλύτερες συμβουλές για μία mini ανακαίνιση του χώρου σας
2016-09-08-21-46-41Ας διαλέξουμε κάγκελα μπαλκονιού
2016-05-21-13-42-50Οικολογική ανακαίνιση κατοικίας
2016-09-17-13-52-53Στοιχεία ανακαίνισης στο εξωτερικό του σπιτιού που αυξάνουν την αξία του
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+