Μικρά μυστικά για να κάνετε το χώρο του μπάνιου να δείχνει μεγαλύτερος

ΙΔΕΕΣ & ΛΥΣΕΙΣ

Ο χώρος του μπάνιου αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια σημαντική πρόκληση, τόσο για τους ίδιους τους χρήστες όσο και για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορά στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του μπάνιου είναι φυσικά το μικρό εμβαδόν. Πράγματι, πολλά διαμερίσματα λόγω του περιορισμένου συνολικού εμβαδού διαθέτουν ένα ή περισσότερα μπάνια με μικρές διαστάσεις.

Αρκετοί ιδιοκτήτες, αποφασίζουν να προβούν σε ανακαίνιση μπάνιου, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μικρό μπάνιο, προκειμένου να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και τη διάταξη του χώρου. Ωστόσο, ακόμη και αν δεν έχετε τη δυνατότητα πλήρους ανακαίνισης ή αν θέλετε να αποφύγετε τις χρονοβόρες εργασίες, όπως το ξήλωμα των πλακιδίων και των ειδών υγιεινής, υπάρχουν μερικά έξυπνα μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να κάνετε το μπάνιο σας να δείχνει μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Με τη δημιουργική οργάνωση, την έξυπνη χρήση του χρώματος αλλά και εφαρμόζοντας μια σειρά εύκολων και οικονομικών τρικ μπορείτε εύκολα να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα και την αίσθηση ενός στενάχωρου μπάνιου.

ανακαίνιση, μπάνιο, πλακάκια patchwork, πλακάκια, ρετρό, vintage

Ανακαίνιση μπάνιου στο Μαρούσι, από την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα. Η επιλογή των πλακιδίων patchwork σε στυλ ρετρό αποτελεί μια ιδιαίτερα επιτυχή επιλογή. 

Χρώμα: Η αλλαγή του χρώματος των τοίχων αλλά και της οροφής αποτελεί μια από τις συχνότερες οικοδομικές εργασίες που μπορεί να εκτελεστεί ακόμη και από ερασιτέχνες. Ωστόσο, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις τεχνικές εργασίες, τις κατασκευές και γενικά αν δεν είστε οπαδός της φιλοσοφίας «Φτιάξτο μόνος σου» είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματία ελαιοχρωματιστή.

Τι χρώματα πρέπει να διαλέξετε αν έχετε μικρό μπάνιο; Σε μικρούς χώρους συνιστάται η επιλογή μονοχρωματικών σχημάτων. Αν για παράδειγμα, τα πλακάκια είναι καφέ, τότε μπορείτε να επιλέξετε για τους τοίχους μια φωτεινότερη απόχρωση του καφέ. Γενικά, συνιστάται η επιλογή φωτεινών χρωμάτων που αντανακλούν το φως.

Καθρέφτες: Ένα από τα πιο γνωστά τρικ που εφαρμόζεται στους μικρούς χώρους είναι φυσικά η τοποθέτηση ενός μεγάλου καθρέφτη. Ο καθρέφτης όχι μόνο αντανακλά την εικόνα του χώρου δίνοντας τη ψευδαίσθηση της επέκτασης αλλά επίσης αντανακλά το φως. Συνεπώς, εάν θέλετε να μεγαλώσετε οπτικά το μπάνιο σας ή αν θέλετε να το κάνετε πιο φωτεινό, επιλέξτε ένα μεγάλο καθρέφτη ή ακόμη και περισσότερους καθρέφτες. Για την ακρίβεια, όσο μεγαλύτερος είναι ο καθρέφτης τόσο καλύτερα.

Οργάνωση: Ένα οργανωμένο μπάνιο δείχνει σαφώς μεγαλύτερο και οπτικά πιο ξεκάθαρο. Αυτό σημαίνει, ότι όχι μόνο θα πρέπει αποφεύγετε την ακατάστατη και διάσπαρτη τοποθέτηση μικροαντικειμένων, όπως μπουκαλιών, απορρυπαντικών, καλλυντικών, κτλ σε διάφορες επιφάνειες αλλά αντίθετα θα πρέπει να συνηθίσετε να τακτοποιείτε τα μικροαντικείμενα σε καλάθια, κουτιά, ντουλάπια και συρτάρια. Ειδικά για τους μικρούς χώρους, συνιστάται η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων σε έξυπνα σημεία, όπως για παράδειγμα πάνω από το καζανάκι. 

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-03-18-10-20-12Οι επιφάνειες του μπάνιου πρέπει να επενδύονται με υλικά που αποτρέπουν την εισχώρηση νερού στο υπόστρωμα του δαπέδου και στους τοίχους. Επιπλέον, αυτά τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία και να μην ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Το δημοφιλέστατο ίσως υλικό για την επένδυση των...
2011-11-27-18-19-12Δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη στο μπάνιο σας
2012-04-26-15-02-35Μυστικά για τον σχεδιασμό του μικρού και στενόμακρου μπάνιου.
2015-06-05-09-41-51Αν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας τότε ενδεχόμενα να χρειαστεί να γίνουν εργασίες όπως: Αποξήλωση των πλακιδίων του δαπέδου και των τοίχων και αντικατάστασή τους με νέα. Αποξήλωση των ειδών υγιεινής και αντικατάσταση με νέα. Αλλαγή της επίπλωσης του μπάνιου, όπως ράφια, ντουλάπια...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+