Συμβουλές διακόσμησης & ανακαίνισης για το μικρό υπνοδωμάτιο

Το μικρό υπνοδωμάτιο δεν είναι απαραίτητα και προβληματικό. Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για οικονομική ανακαίνιση, υπνοδωματίων που έχουν μικρό εμβαδόν.

Επιλέξτε ένα σημείο που θα τραβάει τα βλέμματα

Κάθε δωμάτιο, είτε πρόκειται για το σαλόνι είτε για την κρεβατοκάμαρα, χρειάζεται ένα σημείο, που θα κλέβει την παράσταση και θα τραβάει τα βλέμματα. Η διακόσμηση, δηλαδή δεν πρέπει να φαίνεται σαν μια άναρχη και ασυνάρτητη παράθεση επίπλων και αντικειμένων, αλλά θα πρέπει να αποτελεί μια οργανωμένη και ιεραρχημένη σύνθεση.

Ειδικά για το υπνοδωμάτιο, το βασικό σημείο εστίασης μπορεί να είναι η πλάτη του κρεβατιού, δηλαδή το κεφαλάρι. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ένα κρεβάτι με ψηλό κεφαλάρι που μπορεί να είναι επενδυμένο με πολυτελές ύφασμα ή δέρμα. Το αποτέλεσμα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό με την τοποθέτηση μεγάλων μαξιλαριών.

Άλλα αντικείμενα ή σημεία που μπορούν να μπορούν να λειτουργήσουν ως περιοχές ενδιαφέροντος είναι ένα παράθυρο με θέα, ένας πίνακας ζωγραφικής ή μια εικαστική φωτογραφία στον τοίχο, ένας καθρέφτης αντίκα, κτλ.

Μην παραγεμίζετε το δωμάτιο

Πολλοί άνθρωποι θέλουν άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου και για αυτό το λόγο καταλήγουν στην αγορά κρεβατιού με μεγάλες διαστάσεις. Ωστόσο, όταν το δωμάτιο είναι μικρό η ιδανική επιλογή είναι ένα κρεβάτι με μικρό πλάτος, έτσι ώστε να μένει αρκετός χώρος για κίνηση στο δωμάτιο. Γενικά στα μικρά δωμάτια, καλό είναι να αποφεύγονται τα μεγάλα και βαριά έπιπλα. Μια πλεονεκτική επιλογή είναι τα μεταλλικά κρεβάτια που αφενός έχουν λεπτό σκελετό αφετέρου είναι ανάλαφρα οπτικά.

Δημιουργήστε αποθηκευτικούς χώρους

Τα σύγχρονα διαμερίσματα των μεγαλουπόλεων είναι συνήθως μικρά. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες εταιρείες σχεδιασμού επίπλων έχουν επιδοθεί στην παραγωγή έξυπνων και λειτουργικών επίπλων που εξοικονομούν χώρο και προσφέρουν πολλαπλές λύσεις αποθήκευσης.

Στο υπνοδωμάτιο, η ντουλάπα αποτελεί το βασικότερο έπιπλο αποθήκευσης. Σε περίπτωση ανακαίνισης μπορείτε να αποφασίσετε να κατασκευάσετε μια ντουλάπα κατά παραγγελία που θα εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή και θα έχει πολλαπλές δυνατότητες αποθήκευσης και οργάνωσης, όπως συρτάρια, ράφια, δοκούς για κρεμάστρες, θέσεις για μικροαντικείμενα κ.ά. Στα ψηλότερα ντουλάπια αποθηκεύονται συνήθως αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούνται συχνά όπως ρούχα εκτός εποχής, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα.

Στα δωμάτια μικρού εμβαδού, μπορούν να αξιοποιηθούν επίσης οι κατακόρυφες επιφάνειες. Μικρά και στενά ράφια προσφέρουν δυνατότητες αποθήκευσης βιβλίων και μικροαντικειμένων. Τέλος αντί για τον κλασικό καλόγερο επιλέξτε κρεμάστρες τοίχου. Για προσφορά ανακαίνισης επισκεφτείτε την κατασκευαστική εταιρεία του Ιωάννη Φούσκα.


www.anakainisispitiou.gr

Επιλέξτε τολμηρά χρώματα και τολμηρή διακόσμηση

Όσον αφορά στα χρώματα του δωματίου, όταν οι διαστάσεις του χώρου είναι μικρές μπορείτε να κινηθείτε στα άκρα. Μπορείτε για παράδειγμα να μετατρέψετε το δωμάτιο σε μια ζεστή και οικεία γωνιά επιλέγοντας σκούρα χρώματα και χαμηλό φωτισμό. Ιδανικά χρώματα είναι οι γήινες αποχρώσεις του σάπιου μήλου και της σοκολάτας. Μπορείτε, επίσης να κινηθείτε προς της εντελώς αντίθετη κατεύθυνση μετατρέποντας το δωμάτιο σε ένα ηλιόλουστο και φωτεινό χώρο, επιλέγοντας ανοιχτά χρώματα και ανάλαφρα υφάσματα. Ιδανικά χρώματα είναι το γαλάζιο και οι παστέλ αποχρώσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο τοίχος πίσω από το κρεβάτι αποτελεί την πιο προβεβλημένη επιφάνεια στο υπνοδωμάτιο. Μπορείτε να τονίσετε περαιτέρω την συγκεκριμένη επιφάνεια, βάφοντας την με ένα ή περισσότερα έντονα χρώματα ή επενδύοντας τον τοίχο με ταπετσαρία.

Η τολμηρή διακόσμηση εφαρμόζεται ιδανικά σε μικρούς χώρους καθώς λόγω των περιορισμένων διαστάσεων η ανακαίνιση είναι χαμηλού κόστους. Διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι τα υφάσματα με έντονα χρώματα και μοτίβα ή ακόμη και ένας εντυπωσιακός πολυέλαιος που κρέμεται πάνω από το κρεβάτι. Περαιτέρω, στα κομοδίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε εντυπωσιακά φωτιστικά από επώνυμους σχεδιαστές. Θυμηθείτε, ότι το υπνοδωμάτιο αποτελεί τον πιο προσωπικό χώρο σε μια κατοικία και ως εκ τούτου η διακόσμηση πρέπει να ταιριάζει και να εκφράζει πρωτίστως τον χρήστη.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
    traditional kitchen
    Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

    Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

  • Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας Διακοσμήστε του τοίχους σας με πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κτλ και ανανεώστε το χώρο σας

    Οι τοίχοι σε ένα εσωτερικό χώρο, αποτελούν τις ιδανικές επιφάνειες, πάνω στις οποίες μπορείτε να αναρτήσετε μια πλειάδα αντικειμένων, όπως ζωγραφικά έργα, κολάζ, φωτογραφίες, διακοσμητικά αντικείμενα, αντικείμενα design κτλ. Για την ακρίβεια οι λύσεις και οι ιδέες είναι τόσες πολλές. που είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρείτε την ιδανική λύση για το δικό σας γούστο και στιλ.

  • Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά ! Κρεβατοκάμαρες ... για όνειρα γλυκά !

    Η διακόσμηση ενός σπιτιού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση: θα πρέπει ο ένοικος να ισορροπήσει ανάμεσα στο στυλ και στο χαρακτήρα, στο οικείο και στο προσωπικό στοιχείο, στις συμβουλές διακόσμησης και στις προτιμήσεις, στην άνεση και στην κομψότητα. Δύσκολο παζλ σε πολλά επίπεδα. Και αν τα σαλόνια είναι οι χώροι που οι περισσότεροι δίνουν τη μεγαλύτερη προσοχή στη διακόσμηση, οι κρεβατοκάμαρες είναι αυτές που πρέπει να είναι οι πιο προσεγμένοι χώροι. Άλλωστε, περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στο δωμάτιο αυτό, που φιλοξενεί άλλωστε και κάποιες από τις πιο μοναδικές μας στιγμές. Είτε, λοιπόν, θέλετε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο ή προτιμάτε πιο κλασική διακόσμηση, οι λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά:

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved