Συστήματα σκίασης για τους υπαίθριους χώρους

Τα συστήματα σκίασης βοηθούν να απολαύσετε τον υπαίθριο χώρο σας ακόμη περισσότερο, καθώς προστατεύουν και παράλληλα προσφέρουν άνετη και ευχάριστη διαμονή κάτω από αυτά, ενώ ταυτόχρονα η υψηλή αισθητική τους διαμορφώνει ένα κομψό περιβάλλον. Παρέχουν την ελευθερία δημιουργίας ενός ανεξάρτητου προστατευμένου χώρου στον κήπο ή σε επαφή με την κατοικία ως “επέκταση” της, εξασφαλίζοντας καλύτερες θερμοκρασίες στον εσωτερικό χώρο πίσω από αυτά.

Υπάρχει ποικιλία λύσεων των συστημάτων αυτών, τα κυριότερα από τα οποία αναλύουμε παρακάτω, ώστε σε περίπτωση ανακαίνισης κατοικίας να επιλεγεί η καταλληλότερη από αυτές.

Η τέντα με μπάρα στηρίζεται σε ίδια βάση σχήματος Π. Η τέντα αναπτύσσεται στις δύο πλευρές εκατέρωθεν της βάσης. Όταν απαιτείται σκίαση μεγάλης επιφάνειας η τέντα κατασκευάζεται με βραχίονες για να έχει τη δυνατότητα να εκτείνεται περισσότερο. Ο σκελετός της μπορεί να τσιμενταριστεί στο δάπεδο, οπότε είναι σταθερή η θέση της. Εναλλακτικά μπορεί να στηρίζεται σε 2 μεταλλικές βάσεις, μία για κάθε στύλο γεμάτες με έρμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κάθισμα ή ζαρντινιέρα φυτών. Η κατασκευή μπορεί να μετακινηθεί με κάποιες προϋποθέσεις. Στη βάση μπορούν να ενσωματωθούν συστήματα φωτισμού και θέρμανσης. Η λύση είναι δημοφιλής για στέγαση υπαίθριων επαγγελματικών χώρων, όπως γύρω από πισίνες, σε καφέ, εστιατόρια καθώς η στήριξη τους καταλαμβάνει μικρό χώρο σε σύγκριση με τη μεγάλη επιφάνεια σκίασης που προσφέρει.

Οι μεγάλες ομπρέλες αποτελούν επίσης μία δημοφιλή λύση σκίασης. Διακρίνονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με τη θέση του στύλου στήριξης, αυτές που έχουν το στύλο στήριξης στην άκρη και αυτές με κεντρικό στύλο στήριξης. Η θέση του στύλου στην άκρη επιτρέπει να είναι εκμεταλλεύσιμος όλος ο χώρος κάτω από την ομπρέλα και ταυτόχρονα δίνει ένα πρωτοποριακό σχεδιασμό. Οι ομπρέλες με κεντρικό στύλο στήριξης παραπέμπουν σε περισσότερο παραδοσιακή λύση και μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου σκίαση σε μεγάλη επιφάνεια. Το σχήμα της ομπρέλας μπορεί να ποικίλει από τετράγωνο, ορθογώνιο, οκταγωνικό. 

Οι πέργκολες αποτελούν μία ακόμη λύση σκίασης στους εξωτερικούς χώρους. Μπορούν να έχουν σταθερή επικάλυψη ή να είναι ανοιγοκλεινόμενες. Επίσης κατασκευάζονται από διάφορα υλικά ανάλογα με το ύφος της κατοικίας και του εξωτερικού χώρου, όπως ξύλο, μέταλλο, η δε επικάλυψη τους γίνεται επίσης με ποικιλία υλικών και μορφών, όπως ύφασμα, ζελατίνα, τζάμι, ξύλο. Οι ανοιγοκλεινόμενες πέργκολες (περγοτέντες) ανοίγουν σε ελάχιστο χρόνο και προσφέρουν επαρκή σκίαση. Υπάρχει ποικιλία στον τρόπο που η επικάλυψη της κινείται στο σκελετό της τέντας και η μορφή της όταν εκτείνεται εντελώς. Για παράδειγμα μπορεί το ύφασμα της περγοτέντας να είναι επίπεδο ή να δημιουργεί πτυχώσεις σε στυλ roman, ακόμη να έχει καμπύλη επιφάνεια, καθώς για να εκταθεί κινείται σε καμπυλωμένους οδηγούς. Εναλλακτικά μία πέργκολα μπορεί να επικαλύπτεται με σύστημα περσίδων κινητών ή σταθερών για μια περισσότερο ελαφριά κατασκευή, αλλά λιγότερη σκίαση.

Τα κιόσκια αποτελούν το τέλειο σημείο συγκεντρώσεων στον εξωτερικό χώρο, καθώς προσφέρονται για συζητήσεις ή για χαλάρωση. Προσθέτουν αξία στην αισθητική της κατοικίας, καθώς βελτιώνει τον εξωτερικό χώρο. Αποτελεί μία κατασκευή που φέρει οροφή που στηρίζεται σε στύλους και έχει σχήμα ορθογώνιο ή πολυγωνικό. Συνήθως έχει περιμετρικά κάγκελο και περιβάλλεται από χαμηλή φύτευση. Κατασκευάζονται από ποικίλα υλικά, ξύλο, αλουμίνιο κλπ.

Τα ιστία σκίασης (shade sails) αποτελούν το πιο ευέλικτο, σύγχρονο και οικονομικό σύστημα, καθώς προσφέρει υψηλή σκίαση σε οποιοδήποτε υπαίθριο χώρο με οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος. Έχει τη δυνατότητα να πάρει οποιαδήποτε κλίση ανεξάρτητα του ύψους τοποθέτησης. Αποτελούν εφελκυόμενη κατασκευή από ύφασμα ειδικών προδιαγραφών σε συνδυασμό με εξαρτήματα ναυτιλίας.

Επιλέξτε και εγκαταστήστε στον εξωτερικό χώρο σας το σύστημα σκίασης που εξυπηρετεί τις ανάγκες σας. Αν σχεδιάζετε ανακαίνιση κατοικίας απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα για να συζητήσετε τη λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Anakainisi oikiaswww.anakainisispitiou.gr.

 

 

 

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved